تاريخ مشاوره : شنبه 7/12/1389
تاريخ پاسخ : يکشنبه 8/12/1389
تحصيلات : ديپلم
سن : 24
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام
1. در مورد اضطراب شما چه نظری دارید؟ من بعضی وقت ها حس می كنم یه چیزی از توی دلم كنده میشه و یه مایع سرد توی دلم می ریزه. دست هام می لرزه و دهنم خشك می شه. به نظرتون چه كار باید كرد.
و یه چند تا سوال داشتم كه ممنون می شم اگر به سوال ها جدا جدا پاسخ بدید.
2. در مورد سودا چطور تشخیص بدیم كه سودا بر ما غالب شده یا نه؟ ایا همین كه روزانه ما برنج ابكشی شده مصرف كنیم و یا چای بخوریم سودا گرفتیم؟ اگر غالب شده باشد چكار كنیم؟ ایا كبود شدن لب ها نشانه سودا است؟
3. برای رفع كبودی زیر چشم چه كار كنیم؟
4. من یه مدت پوست سرم شوره می زنه البته چند روز بعد از حمام و صورتم پوست پوست می شه كنار لب ام به نظرتون باید چه كار كرد؟
5. این كه بیشتر وقت ها سر انگشت های ادم سرده برای چیه؟
6. برای رفع كم خونی چه باید كرد؟ كم خونی شدید.
7. برای سرمازدگی پا چه كار كنیم؟ به شدت می خواره و می سوزه.
8. من سمت چپ سینه ام درد می كنه خیلی دردش مبهمه و معلوم نیست از قلبمه یا سینه یا از ققفس سینه ام. وقتی شب ها به رو می خوابم درد می گیره. از داخل بدنم به سمت نوك سینه. ممكنه به خاطر كم خونی باشه؟ یا ...
9. در مورد سردرد اگه از پشت سر شروع بشه و درد داشته باشه دلیلش چیه؟
از این كه لطف می كنید و جواب می دید خیلی خیلی ممنونم
پاسخ : باتشکر از مشاوره: رسول الله (ص) : الطیب یسر ، والعسل یسر ، والنظر الی الخضره یسر ، والرکوب یسر .
پیامبر خدا (ص) : بوی خوش ، شادی می آورد . عسل ، شادی می آورد . سبزه ، شادی می آورد . وسواری شادی می آورد . احادیث پزشکی ج1ص96
مزاج انسان به شدت تحت تأثیر حالات روانی قرار دارد و این حالات با سرعت بسیار زیاد مزاج انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. درمطالب زیر کیفیت شش حالت روانی مهم و مزاج هر یک بیان گردیده است.
حالت روانی کیفیت
خشم گرم وخشک
هیجان گرم وخشک
نگرانی(اضطراب) گرم و تر
ترس سرد و تر
افسردگی سرد و خشک
غم سرد و خشک
با شناخت مزاج خود و کیفیت حالات روانی مختلف فرد می تواند تأثیر این حالات را بر روی خود بداند و حتی المقدور عواطف و حالات روانی خود را کنترل نماید. مثلا شخصی که مزاج سوداوی (سرد و خشک) دارد غم و اندوه و ماتم علائم او را تشدید می کند و حتی می تواند او را تا سرحد بیماری ببرد و برعکس برای این شخص رفتارهایی که با کمی هیجان و نگرانی همراه باشد مناسب است و لازم است این افراد گهگاهی خود را در معرض این حالات مناسب قرار دهد. یا مثلا شخص که صفراوی (گرم و خشک) است باید سعی کند کمتر در شرایطی قرار گیرد که موجب هیجان و یا خشم او شود و حتی المقدور عواطف خود را کنترل نماید. گهگاهی تفکر در مسائل عمیق زندگی مانند عاقبت هستی برای این افراد مناسب است.
امروزه توجه اندیشمندان دنیای پزشکی به نقش مهم حالات روانی و عواطف در جسم و عوامل مختلف فیزیکی آن جلب شده است. امروزه تحقیقات فراوانی در زمینه پسیکونورو ایمونولوژی Psychoneuroimnunology)) و نقش حالات روانی بر سیستم عصبی و سیستم دفاعی بدن در حال انجام است. تغییر مناسب حالات روحی روانی می تواند دفاع تخصصی سلولهای ایمنی را افزایش دهد و می تواند روند بسیاری از بیماریهای مزمنی را تحت تأثیر قرار دهد. روان انسان مانند کوه یخی است که فقط قسمت بسیار کوچکی از آن قابل رویت است و قسمت اعظم آن در اعماق قرار دارد و حرکات آن قسمت عمیق است که تحرکات قسمت قابل رویت را موجب می شود.
سید اسماعیل جرجانی: «شناختن و بکار گرفتن فواید و ضررهای حالات روحی روانی، اصلی بزرگ در حفظ سلامتی و درمان بیماریها می باشد»
دوست گرامی برای شناخت مزاج خود به سایت طبیب خراسان (tabib-khorasan.com) مراجعه کنید ، اما در مجموعه سوالات شما مخصوصا مطالب سئوالات 3 تا 9 همه بنوعی نشان از غلبه سودا در بدن شما دارند.توصیه میشود جهت تشخیص درست مشکلات مطروحه به یک پزشک ماهر طب سنتی مراجعه کنید تا انشاءالله در یک برنامه کل نگر درمانی بر طرف شوند.