نام كتاب : رساله بيخ چيني
مولف : حكيم عمادالدين محمود بن مسعود شيرازي
تاريخ تاليف : رمضان المبارك 993 ه.ق.
نسخه مادر : نسخه چاپ شده در مجله علمي همدرد هند به نام
Studies In History Of Medicine And Science.volXII,No1-2(2001)
اهدا شده به رياست محترم دانشگاه علوم پزشكي مشهد در سفر زمستان 1382
ديباچه انگليسي : حكيم عبدالباري ، حكيم ارشد حسين
ديباچه فارسي : دكتر محمد مهدي اصفهاني
ناشر : موسسه مطالعات تاريخ پزشكي ، طب اسلامي و مكمل دانشگاه علوم پزشكي ايران
شماره نشر : 24 متفرقه
تاريخ نشر : تير ماه 1383
نوبت نشر : يكم
شمارگان : 150 نسخه
تعداد صفحات : 46
زبان كتاب : فارسي
اين كتاب تشكيل شده از يك ديباچه فارسي ، مقدمه مولف در ستايش پروردگار و چگونگي تاليف كتاب و مقدمه اي ديگر در ارتباط با بيخ چيني و متن اصلي رساله بيخ چيني به زبان فارسي و در ادامه مطالب اصلي كتاب قرار گرفته است كه به زبان انگليسي مي باشد و همچنين ديباچه اي نيز به زبان انگليسي از حكيم ارشد حسين و حكيم عبدالباري ضميمه اين كتاب است.
در اين كتاب ابتدا از طبيعت بيخ چيني صحبت به ميان آمده و سپس منافع آن و مواردي از كاربردهاي درماني آن در قالب مثال مطرح گرديده و در فصول بعدي شرايط خوردن و استعمال آن مورد بحث قرار گرفته است .
قابل ذكر است كه حكيم عمادالدين ( مولف كتاب ) براي نخستين بار به منظور فراهم آوردن شرايط روزه داري نزد معتادان به ترياك، ابتكاري در آميختن ترياك و روغن بادام براي تهيه حب خوراكي با اثر طولاني ( داروي كند رهش يا رتارد ) و نيز نوعي شياف ركتال با جذب بطيئ شامل ترياك ، جند بيدستر و صمغ عربي كتيرا ساخته و پيشنهاد كرده است.