مزاج شناسي
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 608 | جديدترين عضو: Noushin | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 11
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم

مطالب در بخش : مزاج شناسي


مزاج هر انسانی چه می‌طلبد؟


یک متخصص طب سنتی با بیان اینکه اصول پیشگیری از بیماری در طب سنتی بر اساس علم مزاج‌شناسی است، افزود: هر فردی مزاج خاص خود را داشته و بر اساس آن باید از نحوه تغذیه مناسب خود پیروی کند.

مزاج هر انسانی چه می‌طلبد؟

دکتر نظام نهرینی – استاد جهاد دانشگاهی و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات حجامت ایران در این رابطه افزود: تفاوت بین انسان‌ها بر اثر ترکیب عناصر مختلف و به وجود آمدن مزاج‌های مختلف به وجود آمده است.

 

وی ادامه داد: قدما معتقد بودند که انسان‌ها از چهار عنصر آب، هوا، خاک و آتش به وجود آمده‌اند که کیفیت آب سرد و تر، خاک سرد و خشک، آتش گرم و خشک و کیفیت هوا گرم و تر است.

 

به گفته وی، گرمی و سردی صورت‌هایی از انرژی هستند و منظور از خشکی جسم «جامد» و منظور از رطوبت جسم «سیال» است.

  

طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
  
 نسخه مناسب برای چاپ


 رابطه افسردگی با مزاج
دکتر مجید انوشیروانی
دستیار ارشد طب سنتی ایران
================
افراد دارای مزاج سرد و خشک نسبت به سایر مزاج ها معمولاً در شرایط ناگوار و دگرگونی های زندگی، قدرت انطباق و سازگاری کمتری نشان می دهند و بیشتر میل به درونگرایی و خیالپردازی دارند. از دیدگاه حکیمان، کسانی که دارای مزاج سرد و خشک باشند نسبت به سایر گروه های مزاجی برای ابتلا به افسردگی مستعدتر هستند یعنی با علل خفیفتری ممکن است به افسردگی دچار شوند.

تصور می شود که اگر کیفیت خشکی در مزاج این افراد زیاد باشد افسردگی در آنان می تواند مزمن تر شود و در هر دورۀ افسردگی به مدت طولانی تری در این حال باقی بمانند؛ در حالی که اگر خشکی کمتری در مزاج داشته باشند در صورت ابتلا به افسردگی بهبود سریعتری داشته باشند. همچنین در این دیدگاه، کسانی که دارای سوءمزاج سرد و خشک یا سوءمزاج سودایی باشند با شدت بیشتری در معرض ابتلا به بیماری هایی مانند وسواس و افسردگی قرار دارند و ممکن است امور کوچک و کم اهمیت آنها را دچار اندوه و افسردگی شدید و طولانی مدت کند.

البته اختلالات مزاجی دیگری نیز به خصوص در قلب و مغز ممکن است به افسردگی منجر شوند که درجای دیگری باید به آن پرداخت. همچنین عوامل دیگری مانند ضعف قلب و مغز، ضعف مزاج، عوامل وراثتی، عوامل محیطی گوناگون نیز در پیدایش افسردگی اثرگذار هستند.

خوب است اشاره کنیم که برخی طبقه بندی های سرشتی در مطالعات دهه های اخیر نیز مشابهت هایی با یافته های حکیمان ایرانی دارند مانند تیپ سرشتی استنیک در طبقه بندی ارنست کرچمر، و تیپ سرشتی اکتومورف در طبق بندی ویلیام شلدون که هر دو با مزاج سرد و خشک متناظر هستند و در مطالعات کرچمر و شلدون نیز همبستگی این دو تیپ بدنی با افسردگی، بدبینی، احساس ناامیدی، درونگرایی، و حساسیت ذهنی دیده شده است.

تندرستان
    
 نسخه مناسب برای چاپ


مزاج در طب سنتی ایران
هرگاه عناصر مختلف (منظور عناصر چهارگانه طب سنتی؛ آب، خاک، آتش و باد است) در هم بیامیزند،از آمیختن آنها با هم و فعل و انفعال آنها با یکدیگر، کیفیت یکسان و جدیدی بوجود می آید که آن را مزاج گویند. در واقع مزاج، کیفیتی است که حاصل از اختلاط و درهم آمیختن عناصر است. مقدار و نسبت موجود از هرکدام از این ارکان،تعیین کننده کیفیت جسم حاصل است
پس در جهان آفرینش بی نهایت مزاج داریم، زیرا نسبت آمیختن عناصر بسیار متفاوت است.پس مزاج هیچ دو شخصی نمی تواند برابر باشد(مانند اثر انگشت) .اگر بدن انسان از مقادیر متناسب خاک ، آب ، هوا و آتش تشکیل شده باشد مزاج معتدل بوجود می آید.
انواع مختلفی از مزاج تعریف شده است، مثل
مزاج جبلی یعنی مزاجی که فرد با آن به دنیا می آید
مزاج صحی یعنی مزاجی که فرد با آن مزاج احساس سلامتی می کند
مزاج مرضی یا سوء مزاج :یعنی مزاجی که فرد با آن مزاج احساس بیماری می کند
برای آگاهی از مزاج فرد باید دقت داشت که او در کدام یک از حالات فوق است.
    
 نسخه مناسب برای چاپ

مزاج در ازدواج
مسئله مزاج یکی از مسائلی است که در انتخاب همسر باید در نظر گرفت البته دیگر مسائل مانند ایمان، شرایط خانوادگی و ... نیز بسیار مهم است.

با ذکر چند مثال ، علت تطابق مزاج زن و مرد مشخص می شود.
مثال اول : همانطور که می دانید « گرم مزاجان » افرادی فعــال و پر جنب و جوش هستند و «سردمزاجان» افرادی کند و بیحال هستند . حال اگر زن و شوهر دارای مزاج مختلف باشند به سختی می توانند همدیگر را تحمل کنند. این مسئله در مورد دو دوست هم صادق است . در زندگی خوابگاهی ، فراوان مشاهده شده است که افراد دارای مزاج مختلف نمی توانند همدیگر را تحمل کنند و معمولا به رفتار همدیگر گیر می دهند . فرد فعال و پرانرژی از فرد فعال و پر انرژی خوشش می آید . تصور کنید زن و شوهر برای یک مهمانی دعوت شده اند. زن مزاج سرد دارد و شوهر بسیار گرم است . شوهر بعلت گرم مزاج بودنش فوراً سر و وضع خود را مرتب کرده و آماده رفتن میشود. اما زن بعلت سرد مزاج بودنش بسیار کند عمل کرده و شوهر مدت زیادی منتظر می ماند تا زن آمادة رفتن شود . حال اگر از این سنخ تضاد ها در زندگی زیاد باشد ، به مرور زمان عشق و علاقه زوجین را نسبت به هم کم خواهد کرد.

مثال دوم : همانطــور که گفته شد افراد صفراوی حافظه خوبی دارند و تیزهوش هستند . این افراد باید با هم سنخ خود یعنی افراد دارای مزاج گرم و خشک ازدواج کنند . چون درصورت عدم رعایت تطابق مزاجی این افراد قادر به درك یکدیگر نخواهند بود.

مثال سوم : دمــوی مزاجان (گرم و تر) دارای روحیه شاد ، خوش مشرب و اجتماعی هستند .
حال تصورکنید چنین فردی با یک فردسوداوی (سرد و خشک) ازدواج کند. فرد سوداوی گوشه گیر بوده و تمایلی به شرکت در اجتماعات ندارد . این دو نفر به علت تقابل مزاجی که دارند نمی توانند باهم کنار بیایند .

مثال چهارم : یکی از خصوصیات بلغمی مزاجان ، خونســـردی و بی خیالی آنها درحوادث و مشکلات است . حال اگر یک طرف بلغمی (سرد و تر) باشد و طرف دیگر گرم باشد یک طرف همیشه در اضطراب خواهد بود و طرف دیگر بی خیال. فرد گرم مزاج از بی خیالی طرف مقابلش خسته می شود و این وضعیت در درازمدت باعث تنفر و انزجار او از طرف مقابلش خواهدشد . متقابلا فرد سرد مزاج (بلغمی) نیز فرد گرم مزاج را بخاطر اضطراب و عجول بودنش سرزنش میکند.

نکته : بدون در نظر گرفتن مزاج نیز می توان به این تطابق رسید . ولی با مزاج شناسی کار بسیار آسان می شود و شناخت بهتر صورت می گیرد . چون در مزاج شناسی از خصوصیات بدنی نیز می توان کمک گرفت و به حالات روانی افراد پی برد . پیش تر گفته شد که مزاج ذکور نسبت به اناث گرم تر و خشک تر است . به همین جهت در عالم انسانی ، زنان پیرو و دنباله رو مردان هستند . علائم سرد مزاجی در زنان غلبه دارد و بعلت این تفاوت مزاجی ، مدیران و رؤسای عالم اکثرا مردها هستند . در خانواده نیز همینطور است و مدیر خانواده مرد است . حال اگر زنی را دیدید که مدیر شده است و توانایی این کار را هم دارد بدانید که حتماً گرم مزاج است .

البته نکته بسیار مهم این است که انسان می تواند با تهذیب نفس و اراده تا حدود زیادی نواقص و اشکالات خود را تعدیل و اصلاح کند و البته پس از ازدواج هم با اطلاع از اینکه بسیاری از رفتارها و واکنش های طرف مقابل بر اساس مزاج اوست و عمدی در کار نیست می توان به آرامش و تفاهم بیشتری دست یافت.
    
 نسخه مناسب برای چاپ


خواب و انواع مزاج
معمولا خواب افراد دارای مزاج تر (سرد و تر و گرم و تر) بیشتر است ولی افراد دارای مزاج خشک (سرد و خشک و گرم و خشک) خواب کمتری دارند. در بدن یک شخص گرم و خشک‌، یک دوره خواب طولانی با ‌ایجاد سردی و رطوبت به کاهش حرارت زیادی بدن کمک می‌کند. برعکس پرخوابی در شخص دارای مزاج سرد و تر باعث افزایش سردی و رطوبت بدن می‌شود. خواب روز در بیماران دارای سوء مزاج سرد و تر باعث افزایش وزن و احساس کسالت می‌گردد.

    
 نسخه مناسب برای چاپ

مزاج جبلّی چیست؟
مزاج جبلّی، همان مزاجی است که هنگام تشکیل جنین شکل می‌گیرد و رفته رفته تکامل یافته، طفل در هنگام ولادت، با این مزاج، پا به عرصۀ وجود می‌گذارد و تا پایان عمر، با آن زندگی می‌کند.

تعيين مزاج جبلّی، در بيمارانی که بيماری آنها تابع سوءمزاج باشد يا اين که سوءمزاج، از آن بيماری حاصل شود، بسيار اهميت دارد. تشخيصِ صحيحِ مزاجِ جبلی، موجب مي‌شود طبیب علائم مزاج عارضی را به وضوح دريافته و از خطای در تشخیص، در امان بماند.

شناخت علائم مزاج جبلّی در هر فرد، موجب تعيين «حدِّ یَقِفِ درمان»، در بيمار است. زیرا وقتی علایم مزاج عارضی کاهش مي‌یابد علایم مزاج جبلّی آشکار می‌شود. در این زمان طبیب می‌فهمد که بیمار به مزاج جبلّی خود نزديك شده است. لذا بايد تدابیر ضدّ بیماری را متوقف کند، چرا که در صورت ادامۀ تدابیر، سوءمزاج جديدی در بیمار ايجاد مي‌كند.

برای تعیین مزاج جبلّی هر فرد بهتر است علایم موجود در سه دوره هفت ساله اول، دوم و سوم وی مورد بررسی قرار گیرد. علایم بدو تولد بسیار مهم است اما در صورتی‌ که مقدور نباشد، بررسیِ دورانِ هفت ساله اول زندگی که به دوران تولد نزدیک‌تر است، اولویت دارد. در هفت سال دوم غالبا برخی از علائم مزاج جبلّی تقویت می‌شوند. در حالی‌که مزاج جبلّی در هفت سال سوم معمولا متاثر از عوامل سته ضروریه، به ویژه آعراض نفسانی، ممکن است دچار تغییراتی شود. از این رو طبیب باید مٌغیّراتِ علایم مزاج جبلّی را بشناسد تا در تشخیص، دچار انحراف نشود.

علايم مزاج جبلّي

- ملمس

- سحنه (لَحم و شَحم و سَمين)

- شَعر (مو)

- لون (رنگ پوست)

- هيأت بنيه اعضا (شکل اسکلت بندی اندام‌ها)

- کيفيت انفعال از کيفيات اربعه

- افعال طبيعيه صادره از طبيعت

- فضول مندفعه از بدن

- نوم و يقظه (خواب و بیداری)

- انفعالات نفسانيه

    
 نسخه مناسب برای چاپ

مزاج بهار و تابستان و تدابیر آن


بیشتر پزشکان، فصل بهار را معتدل‌ترین فصل‌ها می‌دانند؛ هم از نظر سرما و گرما و هم از نظر خشکی و تری.

ایجاد فصول از رحمت رحمانیه حق متعال است. فواید و حکمت‌های بی‌شماری بر تغییرات فصول چهارگانه است که نه تنها برای حیات انسان‌ها، بلکه برای حیات همه موجودات ضروری است. این تغییرات قطعاً با تأثیراتی همراه است که این تأثیرات، آمادگی ما را جهت مقابله با آن فراهم می‌کند.

مزاج بهار و تابستان و تدابیر آن

فصل بهار

بیشتر پزشکان، فصل بهار را معتدل‌ترین فصل‌ها می‌دانند؛ هم از نظر سرما و گرما و هم از نظر خشکی و تری.

در این فصل، آدمی از سرمای زمستان به هوای معتدل بهار منتقل می‌شود و لذا باید متوجه این تغییرات آب و هوایی باشد؛ به ویژه این که بعد از بهار، فصل تابستان در راه است.

هنگامی که بهار به مزاج اصلی خود باشد، برترین فصل‌ها است؛ زیرا مناسب مزاج خون و روح است. طبیعت فصل بهار معتدل است؛ اما میل به حرارت ملایم و رطوبت دارد. این فصل، به جهت آن که خون را به اعتدال به سوی پوست جذب می‌کند. قرمز کننده رنگ رخسار است؛ اما همانند هوای تابستان تحلیل برنده نیست.

بهار امراض مزمن را به هیجان وامی‌دارد. به این بیان که خلط‌های راکد را جاری می‌کند و چیزی جز همانند فصد (خون‌گیری) و دفع مواد زائد و کم کردن طعام و زیاد نوشیدن مایعات و شربت‌های خنک، موجب خلاصی از امراض این فصل نیست.

 

تدابیر فصل بهار

* در اوایل فصل بهار به فصد (خون‌گیری) و اسهال و به ویژه قی کردن مبادرت نماید تا ماده در بدن کمتر شود.

* نباید از انواع گوشت و نوشیدنی‌هایی که گرمی بخش و سیار رطوبت‌زا هستند، مصرف نمود.

* غذا باید نرم، سبک و سریع هضم شود.

بهتر است که در فصل تابستان خوراک و نوشیدنی‌ها کمتر خورده شود و ورزش نیز کمتر انجام شود. آرامش و استراحت لازم است
* هر بامداد پیش از خوردن غذا، باید کمی ورزش کرد. ورزش باید در فصل بهار بیشتر از ایام تابستان انجام شود.

* معده را نباید از غذا پر کرد؛ بلکه باید غذا را کم و سبک میل کرد و از دو فصل دیگر، کمتر غذا خورد.

* نوشیدنی‌ها (چون آب غوره و آب انار و سکنجبین) گرما، خوب و پسندیده است. باید از غذاهای گرم و تلخ و تند و شور پرهیز شود.

مزاج بهار و تابستان و تدابیر آن

فصل تابستان

طبیعت این فصل، گرم و خشک است. در واقع تفکر در فصل تابستان را باید از فصل بهار شروع نمود. به خاطر طبیعتش، تحلیل برنده خلط‌ها و ضعیف کننده قوا و افعال طبیعی (به سبب افراط تحلیل) است. دم و بلغم را کاهش داده و صفرا را زیاد می‌کند و لذا باید غذای سرد استفاده نمود.

فصل تابستان، موافق مزاج پیران، بلغمی مزاجان و مرطوبان است؛ زیرا هوای تابستان، رطوبت را کاهش می‌دهد و سردی را تعدیل می‌نماید.

 

تدابیر فصل تابستان

* در تابستان چون حرارت میل به ظاهر دارد (به مناسبت حرارت ظاهری خورشید)، باطن سرد است و به همین دلیل هضم ضعیف می‌باشد و لذا سزاوار است که غذا در آن برعکس فصل زمستان، معتدل، نرم و سبک باشد.

* در فصل تابستان باید کمتر غذا خورد.

* فعالیت را کمتر کند. استراحت بیشتری داشته باشد.

* اگر کسی تهوع دارد، باید آن را انجام دهد و مسهل قوی نباید خورد.

هر بامداد پیش از خوردن غذا، باید کمی ورزش کرد. ورزش باید در فصل بهار بیشتر

از ایام تابستان انجام شود

* در این فصل شربت‌های خنک و غذاهای ترش بیشتر باید خورده شود.

* مصرف آب‌میوه‌ها، شربت بنفشه، شربت گل و خیار چنبر باید مصرف کرد.

* بهتر است که در فصل تابستان خوراک و نوشیدنی‌ها کمتر خورده شود و ورزش نیز کمتر انجام شود. آرامش و استراحت لازم است.

    
 نسخه مناسب برای چاپ

مزاج شناسی رنگها

مزاج شناسی رنگ ها:

تأثیر رنگ ها روی بخش های مختلف بدن بسیار عجیب است و تا حد زیادی مرتبط با چاکراهای انرژی می باشد.تجزیه نور شامل 7رنگ بنفش،نیلی،آبی،سبز،زرد،نارنجی و قرمز می باشد. چهار رنگ اول، بنفش،نیلی،آبی،سبز، تأثیرات مربوط به روح را القا می کند و سه رنگ زرد،نارنجی و قرمز تأثیرات مربوط به جسم را القا می کند.

رنگ قرمز: مزاج گرم دارد. میوه های قرمز رنگ در پاکی خون اثرگذار بوده و باعث ساخته شدن خون جدید می شوند.براثر استفاده از رنگ قرمز ارتعاشات درمان کننده و تقویت کننده ای برقرار می شود.این اثرات در موارد کم خونی،لاغری و نحیفی، سردی دست و پاها و در موارد فقر غذایی می تواند کمک کننده باشد و در تأمین انرژی بدن همراه با سایر مکمل های غذایی بسیار کارساز است. رنگ چهره افراد دموی قرمز می باشد.

 

رنگ نارنجی: مزاج گرم دارد.رنگ نارنجی علامت انرژی می باشد.این رنگ از اختلاط دو رنگ قرمز و زرد حاصل می شود. اکر رنگ قرمز را نشانه شخصیت و رنگ زرد را نشانگر عقل بدانیم از جمع شدن این دو به غلبه بر خشم و کنترل بر خویش حاصل می شود.

رنگ زرد: رنگ زرد مزاج گرم و خشک دارد.این رنگ علامت هوش،فهم،درایت زیاد و عشق ورزی می باشد. رنگ زرد دارای قدرت درمان کنندگی در مورد دیابت و تحریک روده بزرگ و یبوست می باشد.رنگ چهره افراد دچار غلبه صفرا زرد می باشد که برابری دارد با عنصر آتش.

رنگ سبز: رنگ سبز دارای ارتعاشات متعادل کننده مهمی برای سیستم عصبی می باشد.مزاج این رنگ معتدل است. رنگ سبز موجب تهییج،التهاب یا حساسیت نمی شود. رنگ سبز اثر آرام بخش جدی روی قلب دارد.اثر کنترل کننده رنگ سبز روی افراد دچار فشارخون نیز بسیار مطرح می باشد.استفاده از رنگ سبز برای هر نوع اشکال مربوط به دستگاه گردش خون می توان بهره گرفت.رنگ سبز جهت تمدد اعصاب خسته استفاده می شود.

رنگ آبی: مزاج خنک دارد.رنگ آبی موجب آرامش و تشعشعات صلح آمیز شده، دارای کیفیت خواب آور است. رنگ آبی سبب ایجاد روحیه مثبت و ترفیع فرد می شود.همچنین آبی فیروزه ای برای ایرانیان علامت پیروزی می باشد.

رنگ نیلی: این رنگ شروع لطافت طیف های نور می باشد. نیل به روحانیت،خودکفایی و عقل می باشد. رنگ نیلی موجب گشادگی چشم سوم (دید درون و برون) می گردد و درها را به روی ناآگاه باز می کند. به کمک رنگ نیلی می توان خاطراتی را که مدت های طولانی فراموش شده بود به ذهن بازگرداند.

رنگ بنفش: این رنگ طیف مربوط به تسلط روحانی است. معتدل است با گرایش به سردی. بالاترین و عمیقترین طیف نوری است که با بالاترین عامل وجودی یعنی فهم عالی ارتباط دارد. رنگ بنفش از ترکیب رنگ قرمز(مربوط به جسم) و رنگ آبی(مربوط به روح) حاصل می شود.استفاده از رنگ بنفش برای رفع بی خوابی و رفع نارسایی ذهن توصیه می شود.

    
 نسخه مناسب برای چاپ

با توجه به اهمیت علم مزاج شناسی در تشخیص و درمان در طب سنتی و نیاز تمام اقشار جامعه به آن سایت طبیب خراساننرم افزار مزاج شناس - Software Temperament Diagnosis

در حال آماده سازی این نرم افزار  می باشد . هم اکنون مراحل تحقیقاتی

آن به اتمام رسیده و وارد فاز طراحی و تولید شده ایم .این نرم افزار  تحت

وب قابلیت تشخیص مزاج به صورت آنلاین را دارد .

( نسخه اولیه و رایگان از نرم افزار اصلی )

ویژگی های نسخه اصلی

محيط کاملا بصري و کاربر پسند

قابليت ثبت دقيق شرح حال بيمار و تشکيل پرونده بايگاني

دسته‌بندي و جستجوي اطلاعات بيماران

قابليت ارايه ميزان امکان بروز هر بيماري بر اساس نشانه‌هاي

وارد شده و تعيين قطعيت تشخيص

قابليت نسخه نويسي و گزارش دهي از بيماران و مراجعات

و . . .

منتظر نظرات سازنده  شما کاربران عزیز هستیم .

    
 نسخه مناسب برای چاپ

اخلاط

طبق آموزه های طب حکمی، غذاها پس از هضم معدی و کبدی به مواد مایع متفاوتی موسوم به اخلاط تبدیل می شوند که آنها را به نام دم و بلغم و صفرا و سودا می شناسیم.

هر یک از اخلاط تولیدشده، دستکم در سه حالت باید اعتدال داشته باشند تا عملکردهای کارکردی و ساختاریشان در بدن به درستی انجام شود (یعنی عملکردهای فیزیولوژیک و استراکچرال طبیعی داشته باشند).

این سه جنبۀ اعتدال عبارتند از:
1. اعتدال در مقدار خلط
2. اعتدال در کیفیات چهارگانه خلط (گرمی و سردی و تری و خشکی)
3. اعتدال در قوام خلط

مثالی برای خلط دم:
1. در مقایسۀ وزن مساوی از گوشت گوسفند و گوشت گاو در یک خورنده واحد، از گوشت گاو «مقدار زیادتری» خلط خون تولید می شود.
2. خونی که از هضم گوشت گاو در بدن حاصل می شود در مقایسه با خون حاصل شده از هضم گوشت گوسفند دارای «کیفیت سرد و خشک» است.
3. خونی که از هضم گوشت گاو در بدن حاصل می شود در مقایسه با خون حاصل شده از هضم گوشت گوسفند «قوام غلیظ تری» دارد.

به بیانی کلّی خون حاصل از هضم گوشت گوسفند مناسب، در مقدار و کیفیت و قوام اعتدال دارد یعنی مقدار خون حاصل از آن نه کم و نه زیاد است، کیفیت گرم و تر دارد، و لطیف و معتدل القوام است، البته به شرطی که خورنده هاضمه سالم داشته باشد، و شیوه پخت و مواد همراه آن، و شیوه و ترتیب خوردن آن نیز به قاعده باشد.

جزئیاتی در باره سن و جنس گوسفند و بخش مورد استفاده از گوشت اندامهای مختلف آن نیز وجود دارد.

در این مورد، بسته به شرایط شخصی بیمار، پزشک ممکن است مصرف گوشت گاو یا گوسفند را همراه با ملاحظات دیگر توصیه کند، یا مصرف هر دو را برای مدت مقتضی محدود کند.


دکتر مجید انوشیروانی
دستیار ارشد طب سنتی ایران
دانشگاه علوم پزشکی تهران
    
 نسخه مناسب برای چاپ
برو به صفحه  [1] 2 3 4

[-] كليات مباحث