دستورات ویژه ی بلغمی مزاجها
- سعی کنید روزی 2 وعده غذا میل کنید، زیرا توانایی دستگاه گوارشی افراد بلغمی کم است و لازم است حداقل حدود 12-10 ساعت فاصله بین دو وعده غذا باشد.
- گوشتهایی مثل گوشت گوسفند و بز جوان که با زيره و دارچيني و پياز پخته باشند میل نمایند. و از ميوههای شيرين مانند موز، سیب شیرین، خربزه، انگور و خرما و از سبزيهایی مانند ترب، تربچه، نعنا، سیر و پیاز، شاهی، تره و ترخون و از شيرينیها آنچه از شكر و عسل، فندق، گردو و بادام به ساخته می شود بیشتر استفاده نمایند.
- اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کردید مقداری میوه یا سالاد میل شود.
- غذاها باید سرشار از پروتئین و فیبر باشد شامل تخم مرغ، گوشت، میگو و جگر در زمستان شبها در مصرف غذاهای سرد احتیاط بعمل آورند.
- به حمام گرم بروند و آب گرمي كه در آن بابونه و مرزنجوش جوشانيده باشند استفاده کنند و مدتی در آن بنشينند و حمام را زياد طول ندهند كه باعث خشكي بدن شود و بعد از بيرون آمدن از حمام عطرهای گرم مانند بهارنارنج و گل یاس استفاده نمایند. گل نرگس و گل شببو و زنبق ببويند و اسفند، کندر و مرمکی دود کنند. پیامبر اکرم (ص) قسمت قلبل توجهی از درآمد خود را صرف عطریات می نمودند. کورتکس بویایی ارتباطات گستردهای با سایر قسمتهای مغز دارد و بوی خوش مناسب مزاج، احتمالا عملکردهای مغزی را افزایش می دهد.
- از مصرف آب نیم ساعت قبل از غذا تا 2-1 ساعت پس از غذا خودداری شود.
- ورزش و فعالیت جسمی منظم متوسط توصیه می شود. بهتر است پيش از ورزش، بدن را بمالند و آماده ورزش نمایند. راه رفتن به مدت 15-10 دقیقه پس از شام مفید است
- 8-7 ساعت خواب مناسب است سعي كنید قبل از طلوع آفتاب از خواب برخیزند تا از تولید بلغم اضافه خودداری شود.
- از هوا، محیط و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب افزایش سردی و تری می شوند پرهیز نمایند. پوشیدن لباس مناسب و گرمای کافی بخصوص در هوای مرطوب توصیه می شود.
- از استراحت بیش از اندازه و کم تحرکی خودداری نماید.
- خوابیدن در طی روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب بسیار مضر است و موجب افزایش بلغم می گردد و سنگینی سر و التهاب سینوس ها و کند شدن رفتارهای مغزی را موجب مي شود.
- بخصوص غذاهای سرد و تر و غذاهای سرد و خشک را کمتر مصرف نمایند.
غذاها و نوشیدنیهایی که سرد و تر هستند غذاها | ماهی، آش رشته، اسفناج و ماست، خورشت آلواسفناج | سبزیجات | خیار، کدو، کاهو، اسفناج، گشنیز، قارچ | میوه ها | هندوانه، توت فرنگی، کیوی، مرکبات، هلو | دانه ها و حبوبات | دانه کدو تنبل، تخم خیار، تخم هندوانه، تخم کدو، تخم کاهو، تخم کاسنی، نشاسته، خرفه | لبنیالت و روغنها | شیر، ماست، پنیر، دانه انگور، جو، کشک | ادویه جات و چاشنی ها | سماق، غوره، لیمو عمانی | نوشیدنیها و طعم دهنده ها | دوغ، لیموناد، شربت آلبالو، شربت عناب |
مزاج بلغمی و استعداد بیماریها افراد بلغمی مزاج در صورت عدم رعایت دستورات استعداد بیشتری برای بروز علائم و بیماریهای ذیل دارند: - عطسه
- سردرد
- کاهش حافظه
- صرع
- پرخوابی
- آسم
- سینوزیت
- التهاب و بزرگ شدن لوزه ها
- ضعف هضم
- ریفلاکس معده به مری
- خیس کردن بستر
- دردها و التهاب های مفصلی
- ترشحات زنانه
- تأخیر در پریود.
|