آخرین جلسه بررسی مسایل طب سنتی که با حضور وزیر بهداشت و معاونان این وزارتخانه برگزار شد مصوباتی به همراه داشت که ایجاد دفتر طب سنتی در تمام معاونتهای وزارت بهداشت یکی از این مصوبات بود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، در این جلسه موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تصویب شد:
1-شورای عالی طب سنتی ایران در وزارت متبوع به ریاست مقام محترم وزارت تشکیل گردد.
2-در حوزه معاونتهای درمان، بهداشتی، آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دفتر طب سنتی تشکیل و در معاونت غذا و دارو اداره کل فرآوردهها و داروهای سنتی و طبیعی تشکیل شود. لیکن راهاندازی دانشکده طب سنتی براساس شرایط منطقهای و آمادگی دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد.
3- مصوب شد تا نمودار سازمانی دانشکدههای طب سنتی دانشگاههای تیپ 1 و 2 توسط دکتر شمس اردکانی تهیه شود و توسط دکتر محققی معاونت آموزشی پیگیری شود.
4-به منظور حمایت بیشتر وزارت بهداشت از راهاندازی گرایشهای جدید مرتبط با فرهنگ، آداب و میراث پزشکی و طب سنتی مصوب شد پس از تحویل مستندات مربوط به هر رشته یا مقطع جدید حداکثر ظرف مدت یک ماه، به موضوع توسط وزارت بهداشت پرداخته شود و جواب نهایی صادر شود.
5- مصوب شد دو واحد درس اجباری مبانی طب سنتی ایران متناسب با رشتههای علوم پزشکی در برنامه درسی رشتههای پزشکی گنجانده شود. ضمناً مکاتبات مربوط جهت تحقق این امر تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ایفاد شود.
6- مصوب شد تهیه و تدوین و کمک به ارائه و اجرای دورههای مدون آموزشهای مداوم و بازآموزیها درخصوص طب سنتی ایران برای جامعه پزشکی صورت پذیرد. مقرر شد دکتر محققی مورد را در دستور کار قرار دهد.
7- مصوب شد طی 3 سال آینده حداقل در دانشگاههای تیپ 1 پس از بررسی شرایط و آمادگیهای لازم، دانشکده طب سنتی در کشور ایجاد شود و تقاضای سایر دانشگاهها نیز بررسی شود.
8- مصوب شد فارغالتحصیلان دوره تخصصی طب سنتی و داروسازی سنتی پس از فارغالتحصیلی توسط هیئت سه نفرهای مرکب از آقایان دکتر امامی رضوی، دکتر شمس اردکانی و دکتر محققی تقسیم شوند.
9- چاپ و انتشار حداقل 10 مجله علمی – پژوهشی در زمینههای طب سنتی و علوم وابسته در طی برنامه پنجم مصوب شد.
10- مصوب شد حداقل هزار مقاله نمایه شده مرتبط با طب سنتی ایران طی برنامه پنجم به چاپ برسد.
11- مصوب شد حداقل 300 طرح پژوهشی مرتبط با طب سنتی ایران در طی برنامه پنجم ارائه و در صورت تایید به تصویب برسد.
12- مصوب شد طراحی و برگزاری یا کارگاه اختصاصی روش پژوهش در طب سنتی ایران طی 5 سال آینده برای تمامی دانشگاههای مختلف علوم پزشکی در دستور کار قرار گیرد.
13- انجام حداقل 30 پروژه مشترک با پژوهشگران سایر کشورها در زمینه طب سنتی ایران طی 5 سال آینده مورد تصویب قرار گیرد.
14- مصوب شد تالیف 3 کتاب در خصوص مبانی طب سنتی ایران به زبان انگلیسی و عربی مورد حمایت قرار گیرد.
15- ایجاد مراکز رشد طب و داروسازی سنتی مصوب شد.
16- تاسیس حکمتسرای طب ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران تصویب شد.
17- مصوب شد معاونت آموزشی، طی نامهای به نظام پزشکی اعلام نماید فارغالتحصیلان دوره طب سنتی معادل تخصص تلقی شوند. (لازم به ذکر است در انتهای بحث برای این موضوع مقرر شد جناب آقایان دکتر لاریجانی، دکتر محققی، دکتر امامی مکاتبات لازم را پیگیری کنند.)
18- مصوب شد در سطح یک مراکز و خانههای بهداشتی تعدادی از داروهای سنتی و طبیعی با اسامی متداول در منابع طب سنتی در فهرست داروهای خانههای بهداشت گنجانده شود.
19- مقرر شد معاونت غذا و دارو در مورد مالکیت معنوی مربوط به داروهای طب سنتی ایران دستورالعملی ارائه کند.
20- مصوب شد پوشش بیمهای تا 500 قلم داروی سنتی و طبیعی در هر سال مورد پیگیری قرار گیرد.
21- آییننامه تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای دارویی طب سنتی ایران براساس متن ارائه شده مورد تصویب قرار گرفت.
22- آییننامه و ضوابط عرضه داروهای طبیعی و سنتی براساس متن ارائه شده مورد تصویب قرار گرفت.
23- مقرر شد تا در بحث آموزش پزشک خانواده بحث مبانی طب سنتی و حفظ الصحه (نگاهداری سلامت) رسما گنجانده شود.
24- مقرر شد تا در آموزش بهورزان و بلوکهای آموزشی مربوطه شبکههای بهداشتی درمانی بحث حفظ الصحه گنجانده شود.
25- آییننامههای تهیه شده برای مطب و سلامتگاه توسط معاون درمان مورد تایید قرار گرفت و مقرر شد تا به مراجع مربوطه ابلاغ شود.
26- مصوب شد شبکه تحقیقات طب و داروسازی سنتی تشکیل شود.
27- مصوب شد مصوبات شورای عالی طب سنتی توسط مقام محترم وزارت ابلاغ شود.
خبرگزاری فارس - 1391/03/26