تاريخ مشاوره : يکشنبه 16/7/1391
تاريخ پاسخ : جمعه 21/7/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 20
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با عرض سلام و خسته نباشید جهت تحقیق بیشتر در راستای سوال با کد 1022209 که در رابطه با مجرا ی راست روده تا مخرج بود خواستم این مطلب جدید را هم که جدیدا دوست ما به آن اشاره کرده است را به خدمتتون عرض کنم که: اولا : ایشون سالها قبل _ظاهرا بیش از 5سال به علت یبس مزاجهای پی در پی خونریزی در حین دفع خود ملاحظه کرده و با خوردن مسهل هایی آنرا برطرف نموده و ثانیا : در حال حاضر در دفع مدفوع نرم رو به شلی مشکلی ندارند و ثالثا : احتمال پارگی یا شقاق و یا ضعف عضلانی در بخش انتهایی راست روده متصل به مخرج را می دهند که البته گویا از مخرج خارج نمی شود ولی مقداری غیر قابل کنترل می باشد خصوصا در حین نفخ شدید رو به متوسط و مدفوع یبس ویا نرم متراکم غیر مایل به شل سوالش اینجاست که اولا : با این توصیفات چند درصد احتمال شقاق یا بواسیر می رود ثانیا : اگر هر یک از بیماری ها باشد آیا با روان نمودن مزاج می تواند امید به درمان داشته باشد چون تا آنجا که اطلاع دارم با تقویت شدن عضلات اطراف راست روده و مخرج ،خود به خود اوضاع به حالت عادی برمی گردد ثالثا : چه درمان های دیگری به جز جراحی متصور است و آیا ورزشی برای تقویت این قسمت بدن اختراع شده و همچنین آیا آزمایش و معاینه ی این نوع بیماری صرفا با آندوسکوپی صورت می گیرد یا کلا چه روشهای معاینه ای وجود دارد رابعا: کلا آیا خروج بخش انتهائی راست روده به نحو مختصر نه زیاد بلکه جهت سهولت دفع در جوار مخرج به مقدار چند میل که باید طبیعی باشد که البته همان حالت ارتجاعی راست روده است که مختصر باز می شود نه آنکه بیرون بیاید و باز به حالت خود برمی گردد چون طرف قبول نداشت گفتم از شما بپرسم تا قانع شود. باتشکر از توجه شما
پاسخ : باتشکراز مشاوره: کاربر گرامی روده بزرگ شامل کولون (Colon)، راستروده (Rectum) و مقعد میباشد. طول روده بزرگ حدود یک متر است. آبی که برای هضم غذاها مورد استفاده قرار گرفت بود در روده بزرگ باز جذب میشود و باعث میشود که مدفوع بدون آب و خشک ایجاد شود.
هنگامی که مدفوع به راست روده میرسد، بر اثر انقباضات واکنشی که در راستروده ایجاد میشود و ماهیچههای دریچه یا اسفنکتر مقعد را شل مینماید، احساس دفع مدفوع به شخص دست میدهد. اسفنکترهای مقعد، ماهیچههای حلقوی شکلی میباشند که کنترل باز شدن و بسته شدن مقعد را در اختیار دارند. معمولاً حدود یک تا سه روز طول میکشد که غذا از دهان تا مقعد برسد. بصورت طبیعی به از ای هر بار غذا خوردن یکبار باید اجابت مزاج در روز صورت بگیرد. پس افراد معتدل المزاج (مزاج طبیعی)روزی دو یا سه بار دفع مدفوع دارند، در حالیکه افراد دارای مزاج گوارشی سرد و خشک روزی یک بار و بعضیها نیز هر دو یا سه روز یک بار دفع مدفوع دارند که تمام این موارد غیرطبیعی هستندو یبوست محسوب میشوند.
برای اصلاح وضعیت غیر طبیعی و یبوست گوارشی باید به طبیب با تجربه مراجعه شود تا اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه بر اساس طبیعت فرد صورت بگیرد.سوالات فوق هم باید بصورت حضوری پرسید شود.
موفق باشید