اثر حجامت در تحريك تيموس
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 608 | جديدترين عضو: Noushin | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 18
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم

تيموس در پستانداران از دو لوب تشكيل شده است كه در قفسه سينه زير جناغ سينه قرار دارد . در تيموس لنفوسيتهاي بالغ و نابالغ بسياري وجود دارد و شبكه اي از سلولهاي اپيتليان در سرتاسر لوبها وجود دارند . اين سلولها با موادي كه ترشح مي كنند در تمايز و تكامل لنفوسيتهاي T كه از مغز استخوان سرچشمه مي گيرند نقش مهمي دارند.

ضمناً سلولهايي بنام سلولهاي بينابيني interdigitating در روي اين سلولها قرار دارند كه غني از آنتي ژنهاي MHCLL هستند و در عمل آموزش تشخيص آنتي ژنهاي خودي از بيگانه در تيموس نقش مهمي ايفا مي كنند . با توجه به نزديكي تيموس به محل حجامت ( بين دو كتف ) احتمالاً تحت تأثير فشار منفي كه در اثر ليوان حجامت در محل ايجاد مي شود تيموس تحت تأثير قرار مي گيرد و پديده هاي دخل آن فعال مي شوند.

پديده هايي كه تحت تأثير قرار مي گيرند عبارتند از :

الف – تيموس در اوائل تولد نقش بيشتري در سيستم ايمني ايفا مي كند تااينكه در حدود سن 10 سالگي به حداكثر فعاليت خود مي رسد و رفته رفته اثر آن كاهش مي يابد تا اينكه در سن پيري تقريباً آتروفي مي شود . نظريه اي وجود دارد كه پديده پيري را با آتروفي تيموس مرتبط مي دانند و از طرفي هر چه سن پيري بيشتر مي شود سيستم ايمني ضعيف تر مي شود و مقاومت بدن در مقابل عفونتها و هجوم سلولهاي سرطاني و بخصوص پديده هاي خود ايمني كاهش مي يابد . به نظر مي رسد كه حجامت با تحريك تيموس و جلوگيري از آتروفي آن پديده هايي كه منجر به ضعف ايمني مي شود را به تأخير ميندازد.

در طب اسلامي در رواياتي كه از ناحيه معصومين سلام اله عليهم اجمعين رسيده توصيه به انجام حجامت تا آخر عمر شده است . با توجه به اين قبيل روايات و عنايت به اين موضوع كه در هر سني لازمه زنده و سالم بودن بدن سلامت سيستم ايمني است پس مي توان نتيجه گرفت در هر سني با حجامت مي توان اين تقويت ايمني را تأمين كرد.

البته طب سنتي حجامت را حداكثر تا سن 60 سالگي مجاز مي داند ، كه با توجه به استدلال فوق ما ظريه طب اسلامي را نسبت به طب سنتي ترجيح مي دهيم .

ب- با توجه به اينكه حداكثر فعاليت تيموس در اوائل تولد و دوران طفوليت است و در اين دوران كه لنفوسيتهاي T تحول و تكامل مي يابند و مهمتر اين كه خودي را از بيگانه تشخيص مي دهند و سلولهايي كه قادر باشند مولكولهاي خودي را بشناسند در اين دوران در تيموس از بيم مي روند و اگر در اثر كوچكترين اختلالي در كار تيموس اين سلولها زنده بمانند بيماريهاي خود ايمني بروز مي كند.

به نظر مي رسد در اين دوران كه تيموس بيشترين فعاليت را دارد بيشترين اثر پذيري را هم از عوامل محرك دارا مي باشد بنابراين پديده هاي فوق در اثر حجامت در دوران كودكي بيشتر تحت تأثير واقع مي شوند . بعيد بنظر نمي رسد كه حجامت مكرر از دوران طفوليت مانعي براي ابتلا به بيماريهاي خود ايمني در بزرگسالي باشد ، شايد يكي از دلايلي كه شارع مقدس توصيه به حجامت مكرر از دوران طفوليت فرموده همين باشد . در اين موضوع نيز طب اسلامي توصيه مي كند بچه ها را از 4 ماهگي حجامت كنيد كه مي تواند دلايلي مختلفي داشته باشد از جمله اينكه :

1- در سن 4ماهگي آنتي بادي مادري ( كه از جفت به جنين در زمان جنيني منتقل شده بود ) تمام شده و هنوز سيستم ايمني نوزاد آنقدر تكامل نيافته كه توليد آنتي بادي آن بتواند تكافوي نياز طفل را بكند لذا در اين سن طفل بيشترين شانس را براي ابتلا به بيماريهاي عفوني دارد لذا با سه عامل مي توانيم اين ضعف را بپوشانيم : واكسيناسيون ، شير مادر و حجامت .

2- با حجامت تيموس را تحريك مي كنيم و ايمني سلولي را بدينوسيله تقويت مي نمائيم . از آن جا كه بيش از 80% آنتي ژن هاي خلقت وابسته به T.cell ها هستند يعني براي از بين بردن آنها نياز به همكاري  T.cell داريم . بنابراين با حجامت هم سيستم ايمني سلولي از طريق تحريك تيموس تنظيم مي شود و هم با فعالتر شدن ايمني سلولي همكاري T.cell و B.cell بهتر شده در نتيجه توليد آنتي بادي و نهايتاً ايمني هومورال نيز بهبود مي يابد

ج- پديده مهمي كه درتيموس اتفاق مي افتد و بدون اين پديده لنفوسيتهاي T كارآيي لازم را نخواهند داشت تكامل وتمايز سلولهاي T است كه تحت تأثير هورمونهاي مترشحه از سلولهاي اپيتليال صورت مي گيرد (تيموزين وتيموپوئيتين ). در صورت كمي ترشح اين هورمونها سلولهاي T تكامل و تمايز لازم را نخواهند يافت . ممكن است حجامت نقش مثبت در تحريك سلولهاي اپيتليال تيموس و در نتيجه ترشح اين هورمونها و تكامل و تمايز لنفوسيتهاي T داشته باشد.

د- تكامل و تمايز سلولهاي T در تيموس مستلزم عبور اين سلولها از ناحيه قشر ( cortex ) به مغز ( medulla ) در تيموس است . در ناحيه قشر عمدتاً سلولهاي نابالغ و تمايز نيافته و در ناحيه مغز عمدتاً سلولهاي بالغ تر و تمايز يافته تر قرار دارند و ممكن است حجامت در عبور لنفوسيتها از ناحيه قشر به مغز اثر داشته باشند و در تكامل سلولها مؤثر باشد.



    
Short Link for this news : http://tabib-khorasan.ir/news100.html
 نسخه مناسب برای چاپ

[-] كليات مباحث