تاريخ مشاوره : چهارشنبه 15/6/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 15/7/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 25
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام ضمن عرض خسته نباشید میخواستم بپرسم افراد سوداوی چه غذاها ونوشیدنیهایی باید مصرف کنند؟یبوست و ورم ناشی از احتباس آب آنها با چه غذاهایی ازبین میرود؟
پاسخ : مزاج سردو خشك
این افراد دارای پوست خشك بوده وباید پوست خود را با روغن زیتون یا روغن كنجد چرب كنند 15-10 دقیقه پیاده روی بعداز شام برایشان مفید است. از مایعات به همراه چند قطره آب لیموترش تازه به اندازه كافی استفاده كنند. آب هویج و آب سیب را فراموش نكنند. حمام كردن باآب ولرم و ماساژ بدن با روغن های مناسب مفیدمی باشد. هر12 ساعت بینی خود را با كمی روغن بادام شیرین مرطوب كنند. ورزش های سبك مانند پیاده روی انجام دهند. سفرهای كوتاه به خصوص به مناطق مرطوب و معتدل توصیه می شود. دستور تنفس طبی را صبح زودو بعد از ظهر ها انجام دهند. حداقل به 6-5 ساعت خواب نیاز دارند. خوابیدن در طی روز برای آن ها مضر است. از هوای سردوخشك مثل هوای پاییز محط و فعالیت های موجب افزایش سردی و خشكی می شوند خودداری كنند. از بی خوابی خوداری نمایند. افسردگی غم تنها موجب تشدیدعلائم سوداوی می شوند. استفاده مداوم از رازیانه وزیادتماشا كردن تلویزیون سودا را افزایش می دهد.
برخی از پرهیزهای مزاج سرد وخشك
مصرف بیش از حد وبدون مصلح بادمجان غذاهای نمك سود مانندماهی دودی ماهی شور خیار شور نمك زیاد پنیر شور گوشت گاو وگوشت حیوانات پیر گوشت شتر مرغ غذاهای مانده بیات وفریزشده لبنیات كلم گل كلم كاهو ماهی برنج سفید عدس ترشی ها سركه تمرهندی غوره و آب غوره سیب زمینی گوجه فرنگی قارچ لوبیا سبز نخودفرنگی ذرت (بلال) ارزن جو تمام میوههای ترش مانند انواع آلو ترش انارترش پرتغال تمشك گریپ فروت لیمو (درصورت استفاده از میوه های دارای مزاج سرد پس از خوردن آن ها می توان از یك تا دو قاشق غذاخوری عسل استفاده نمود).از تمامی غذاها و نوشیدنی هایی كه دارای مزاج سرد به ویژه سرد وخشك هستند پرهیز و در صورت ضرورت ونیاز حتما با مصلحات آن و به مقدار خیلی كم استفاده كنند.
غذاهای مفید برای مزاج سرد و خشك
گوشت بره شتر كبوتر گنجشك وسار مرغ محلی فربه تخم مرغ محلی گندم لوبیا سیب با پوست ودانه گلابی به بادام شیرین خربزه انگور آب نارگیل آلو شیرین در صورت مصرف برنج حتما از شوید زیره سیاه وزعفران استفاده شود. سبزی های گرم مانند نعناع ریحان ترخون مرزه جعفری تره ساقه كرفس گنگر چغندر شلغم ترب هویج فرنگی فندق عسل توت كشمش انجیر خرما هل دارچین زنجبیل زعفران زیره واستفاده از بذرهای ملین مانند قدومه شیرازی تخم ریحان سالادفصل بامقداری جوانه گندم شربت زعفران فرنی بادام نخود نخودب كنجد ارده عسل شیره خرما یا انگور پسته گردو فندق نان سنگك كنجدی با كره محلی گاوی ومربای بالنگی كه در تهیه آن از عسل استفاده شده است.