تاريخ مشاوره : شنبه 13/1/1390
تاريخ پاسخ : شنبه 13/1/1390
تحصيلات : نا مشخص
سن : 19
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام خسته نباشید عرق سکنجبین گرم است یا سرد ؟ و خوردن آن قبل و بعد از غذا چگونه باید باشد ؟
بعد از کدام غذا ها نمی توان خورد ؟
پاسخ : باتبریک سال نو و تشکرازمشاوره: کار بر گرامی در سکنجبین یا سرکه انگبین ساده معمولا موارد زیر وجود دارد : 1-عرق نعنا 2- سرکه 3-آب 4-عسل یا شکر، که هر کدام دارای یک مزاج با درجه خاص و همچنین داری خواص منحصر بفردی هستند ، که عسل و نعنا گرم هستند و سرکه و آب سرد و در نتیجه با توجه به وجود مقدار هرکدام از موارد یاد شده سردی یا گرمی سکنجبین فرق میکند.
سکنجبین معرب سکنگبین(سرکه انگبین) است و به لغت رومی او را اکسومیلی گویند و به فارسی عسل ترشی است زیراعسل را به لغت رومی میلن گویند و اکسو چیزی ترش باشد،و به سریانی خالاد دبسا گویند.
یا میتوان گفت سركنگبین(سركه انگبین)شربتی كه از سركه و شكر درست میكنند. بسته به اینکه برای چه نوع مزاجی مصرف می شود و برای درمان چه نوع بیماری بکار می رود ممکن است با سرکه ،تمرهندی،آب نارنج،آب اترج،لیموترش،سیب ترش،گلابی ترش و یا به ترش تهیه شودو از نظر شیرینی ممکن با عسل،دوشاب انگور وشیره خرما و غیره شیرین گردد و در هر یک از موارد و ترکیب های فوق با نسبت های مختلف بسته به اینکه بخواهند ترش یا شیرین باشد درست می شود.
مثلا اگر سرکه و عسل مساوی گرفته شوند نوشابه ای مایل به سردی بدست می آید که برای تقویت کبد ومعده و انواع تبها و رفع تشنگی مفید است ،درمورد مزاجهای معتدل ممکن است مقدار عسل دو برابر سرکه یا بیشتر باشد،تانوشابه معتدلی حاصل شود.واگر در نظر باشد برای مزاجهای گرم تهیه شود سرکه آن بیشتر و اگر برای مزاجهای سرد باشد عسل آن خیلی بیشتر در نظر گرفته میشود .
و همچنین درمورد بیماریهای مختلفی که در نظر هست با سکنجبین درمان شوندبسته به نوع بیماری ، سکنجبین با تخم گیاهان سرد و یا تخم گیاهان گرم درست میشود.
و اگر از مواد دیگری هم در این ترکیب استفاده شود سکنجبینی با خواص دلخواه تهیه میشود، و در مورد مصرف سکنجبین بهتر است 2 ساعت قبل یا بعد غذا خورده شود.