وزیر بهداشت گفت: برای جبران عقبافتادگی طب اسلامی و سنتی در کشور، پزشکان عمومی در آموزشهای مدون خود از اطلاعات و آموزههای این طب بهرهمند میشوند.
به گزارش تسنیم، محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر امروز، سوم مردادماه با حضور در برنامه خانه محبت شبکه قرآن و معارف سیما به علل و دلایل ورود طب سنتی به بدنه نظام سلامت پرداخت و افزود: امروزه در کشورهای اروپایی که مبتکر طب نوین هستند، استفاده زیادی از طب مکمل، بومی و سنتی میشود ولی سال 58 زمانی که بعد از سالها حضور در خارج از کشور به ایران بازگشتم خیلی متاسف شدم که نام بردن از این طب در کشور مجاز نبود.
طریقت منفرد با تاکید بر اینکه سرانجام در دولت نهم تلاشهای گروههای فعال در این حوزه از جمله علیاکبر ولایتی به ثمر نشست و نخستین دانشکده طب سنتی در کشور راهاندازی شد، ادامه داد: سرانجام پس از مدتها شرایطی فراهم شد تا این طب در مسیر علمی حرکت کند و به عنوان یک گنجینه ارزشمند در کشوری که برخوردار از پیشینه تاریخی و اعتقادی است از این نعمت استفاده و دین خود را به این پدیده که مورد بی مهری قرار گرفته بود ادا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل ظلمی که در بیش از 100 سال گذشته به طب اسلامی و سنتی شده و این موضوع مورد تکفیر قرار میگرفت، اظهار کرد: ما باید به سرعت این عقب افتادگی را جبران کنیم، ما پیشبینی کردهایم تمامی پزشکان عمومی در صورت تمایل بتوانند در بازآموزیها و آموزشهای مدون و کوتاه مدت از اطلاعات و آموزههای طب سنتی بهرهمند شوند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه این موضوع به سرعت در تمامی کشور گسترش خواهیم یافت، عنوان کرد: ما تاکنون واقعیت طب سنتی و اسلامی را منکر شدهایم، حال که آن را پذیرفتهایم باید از حکمای این حوزه در دانشکدههای طب سنتی استفاده کنیم تا توسط آنان پزشکان علاقمند را تربیت کنیم.
طریقت منفرد با اشاره به موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی برای راهاندازی نخستین دانشگاه طب ایرانی و اسلامی در کشور، بیان کرد: این طب با چنین عملکردی از روند منطقی خود خارج نمیشود و به شکل صحیح و علمی به پزشکان آموزش داده میشود به هر حال امیدواریم طب ایرانی و اسلامی به سرعت گسترش پیدا کند تا تمامی مردم کشور از این نعمت الهی بهرهمند شوند.
**جهان گرفتار بیماریهای غیرواگیر است/ گسترش غیرمعقول این بیماریها به دلیل زندگی نامناسب صنعتی است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه نه تنها کشور ما بلکه کل جهان مواجه با سونامی بیماریهای غیرواگیر است، بیان کرد: بیماریهای غیرواگیر تمام عمر و جمعیت کشور را گرفتار میکند، بیماری فشار خون که فرد حتی از آن هم اطلاعی ندارد بیمار را مبتلا به پیوند کلیه، نابینایی و... میکند، این امراض زمانی که شروع میشوند فوری تمامی نمیشود و به شدت منابع سلامت را به خود اختصاص میدهند.
وی با تاکید بر اینکه گسترش غیرمعقول این بیماریها به دلیل زندگی نامناسب صنعتی است، ابراز کرد: یکی از دلایل اصلی گرفتاری مردم به این گونه بیماریها تغذیه است ما هم اکنون در تولید، نگهداری و فراوری مواد غذایی دچار مشکل هستیم، امروزه تولید با استفاده بی رویه از مواد و سموم شیمیایی همراه است، نگهداری مواد غذایی به دلیل افزودنیها مشکل دارد و روغن را به نیز به طور غیرعلمی و نیمه سوخته استفاده میکنیم.
طریقت منفرد با اشاره به اینکه تغذیه شاکله پیشگیری است بر لزوم توجه هر چه بیشتر به موضوع تغذیه تاکید کرد و گفت: امیدواریم روزی برسد که کشور از این مواد سمی معاف و بی نیاز شود، حتی کشورهای غربی که این موضوع را به ما تحمیل کردهاند دیگر از آن استفاده نمیکنند.
در بخش دیگری از این برنامه محمود خدادوست، معاون طب سنتی ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز طی سخنانی با بیان اینکه پرداخت به طب سنتی در نظام سلامت از تاکیدات سازمان بهداشت جهانی بوده است، عنوان کرد: از سه دهه گذشته سازمان تاکید ویژهای به استفاده از ظرفیتهای طب مکمل داشته و از سال 2007 این موضوع را تکلیف کرده که طب سنتی را کشورهای مختلف وارد نظام سلامت کنند.
معاون طب سنتی ایرانی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سرانجام از سال 86 نیز در کشور ما اجازه داده شد تا ابو علی سینا و رازی نیز وارد دانشگاههای کشور شوند، اظهار کرد: بحمدالله از آن سال توسعه دانشکدههای طب سنتی در دستور کار قرار گرفته است و با تاکیدات دولت دهم این موضوع سرعت بیشتری به خود گرفته است.
خدادوست با بیان اینکه آموزش پزشکان عمومی سراسر کشور را در این حوزه آغاز خواهیم کرد، گفت: هم اکنون نیز 6 بسته آموزشی آماده شده است و در طی دو روز آینده نیز دستورالعمل آموزشی طب سنتی به سراسر ابلاغ خواهد شد و پس از عید فطر نیز استارت شروع کلاسهای پزشکان عمومی زده خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای بهرورزان نیز معاون بهداشتی وزارت بهداشت بستهای آموزشی آماده کرده است، بیان کرد: در خصوص گرانی داروهای طب سنتی نیز باید به این موضوع توجه کنیم که بخش عمدهای از طب سنتی حفظ سلامتی است ما اگر بتوانیم به این سمت حرکت کنیم که پزشکان در قدم نخست به بیمار دارو ندهند و در قبال آن به فرد تغذیه درست را آموزش بدهند تا سالم بمانند و کمتر به دارو نیاز پیدا کنند مطمئنا موفقتر خواهیم بود ولی در آینده نزدیک بخشی از داروهای طب سنتی تحت خدمات بیمهای قرار خواهند گرفت.