تاريخ مشاوره : سه شنبه 31/5/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 2/6/1391
تحصيلات : فوق ليسانس
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام برای غلبه صفرا چه چیزی باید مصرف کنم تا تعدیل شه راه حلش چیه؟
پاسخ : با تشکرازمشاوره: کاربر گرامی غلبه گرمی و خشکی معمولا با مصرف مواد و غذاهای سرد و تر کاهش میابد ،شربت سکنجبین روزی سه لیوان خیلی مفید بوده ومصرف عناب روزی 7 عدد و کاسنی روزی یک لیوان در کنار حجامت عام و کبد لازم است.
آدمهای با مزاج (طبع) گرم و خشک (صفراوی مزاج)
الف - تیپ و ظاهر :
زردی چهره وچشم/زردی اسكلرا/كم مو /لاغری وباریكی اندام وخشكی اندامها، اندام متوسط
ب - از نظر بازتابهای روانی و رفتاری : گاهی علاقمندبه ادبیات گاهی علاقمندبه ریاضی، دارای استعدادخشونت وبدخلقی، پائیزوزمستان رادوست دارند، گاهی عاشق وگاهی فارغ، گاهی بااراده وگاهی سست، گاهی پرانرژی وگاهی كم انرژی، دارای استعدادمعنوی(مقطعی)، تندوتیزو بی قرار، گاهی پر جرات وگاهی آرام، پرخاشگر، ناآرام و دو دل،گاهی باعث رنجش دیگران میشود، تیزبین ودقیق دربرخی ابعاد، مقید به اصول-منظم-حساس، آیندنگروگاهی خیالباف ودقیق درتصمیم گیری، حاضرجواب وباهوش، گاهی سخاوتمند، پرحرف، میل بالای جنسی وتوان جنسی متغیر، سریع وچالاك-پرانرژی
پ-از نظرسازگاری باغذاها :
سازگاربا غذا های سرد و تر چون آلو، زردآلو، هندوانه، اسفناج، كدو، خیار، انار، شفتالو، كاهو، دوغ و ماست
ج - علایم بیماری دراثر غلبه صفرا:
یرقان، زردی دندان،تب،ریختن مو،كورك درسر، دردگوش وشقیقه،درد دهان، خشكی دهان وبینی تشنگی وسوزش معده ،صدای گوش ،خشكی مفاصل، سیاتالژی، بثورات، حصبه ونوبه، ، لذت ازنسیم سرد، عدم اعتدال، بیقراری، استفراغ صفراوی، بی میلی به خوراك، خواب دیدن گرما، آتش وخورشید
د- پیشگیری از بروز غلبه خلط :
نخوردن غذاهای باطبع گرم وخشك مخصوصا درفصول گرم، قرار نگرفتن درمعرض تابش خورشید ویادر نقاط گرم مانند حمام گرم ، پیشگیری ازوقوع ناملایمات وپیش آمدهای نامناسب مانندترس واضطراب
خوردن دم كرده گل بنفشه + لیمو عمانی
موفق باشید