تاريخ مشاوره : شنبه 6/1/1390
تاريخ پاسخ : يکشنبه 7/1/1390
تحصيلات : دانشجوی دکترا
سن : 26
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : باعرض سلام 2 سال پیش یک رژیم غذایی سخت گرفتم به طوریکه پس از 4 یا 5 ماه وزنم 10 کیلو کاهش یافت. موهایم شروع به ریزش کردو ورنگ پریده شده بودم. پس از مدتی رژیم را قطع کردم. اما حالا پس از گذشت یکسال هنوز احساس خستگی بسیار زیادی دارم. وقتی زیاد سرپا هستم پای چشمهام گود و کبود میشود. مدام باید یک چیزشیرین در کیفم همراهم باشد. پس از انجام فعالیت های ساده روزانه احساس خستگی بسیار زیاد می کنم. تقریبا انجام فعالیت های روزانه برایم سخت شده. صبح ها که از خواب بیدار می شوم احساس می کنم قند خونم بسیار پایین است. اگر در ابتدای صبح به این پایین بودن قند خون توجه نکنم تا پایان روز حس خستگی دارم. وقتی که گرسنه هستم بعد از خوردن غذا احساس میکنم حالم بسیار بد است و حتی گاهی احساس سرگیجه هم دارم. آیا درمانی برای این رفع خستگی وجود دارد؟ با تشکر
پاسخ : باتبریک سال نو و تشکرازمشاوره:دوست گرامی بیشتر ین دلیل سلامتی و بیماری مربوط به نحوه تغذیه شماست و کلا عمده علت بیماریهای بشر هم مربوط به تغذیه است ، زیرا در دنیای امروز مردم کمتر به کیفیت سردی و گرمی مواد غذای و مزاج (آمیزه) خود توجه میکنند ، و یا مثل شما جهت افزایش و کاهش وزن به طبیعت یدن خود توجه ندارند بلکه خواسته خود را مد نظر قرار میدهند نه نیاز طبیعت وجودی خود را.
حفظ سلامتی و درمان با خوردنی ها و آشامیدنی های مناسب از اهمیت خاص برخوردار هستند. بسیاری از اصول ضروری برای زندگانی مانند تغییرات فصلی درجه حرارت و محیط روانی خارج از اراده و خواست ما می باشد، ولی مصرف غذا کاملا قابل برنامه ریزی است. غذا ماده خام تولید چهار خلط (آمیختگی)می باشد، بنابراین کیفیت و کمیت غذای مصرفی اثر مستقیم بر روی کیفیت و کمیت اخلاط تولید شده دارا می باشد.
اگرچه بیشتر بیماریها به علت عدم توجه مردم به تغذیه صحیح می باشد، متأسفانه در آموزش آن کوتاهی می شود و نقش کلیدی در این رابطه به عامل عفونی و مهاجم داده می شود. آموزش تغذیه صحیح یک ابزار مهم سلامتی است که پزشک می تواند بیماران خود را با آن مسلح نماید. این روش براحتی قابل آموزش است و برای عامه مردم قابل درک می باشد و از نظر اجرائی با مشکل خاصی مواجه نیست.
از آنجا که مصرف خوراکیها و آشامیدنیها می تواند براحتی تحت کنترل قرار گیرد، فرد می تواند به مقدار قابل توجهی کنترل اخلاط تولید شده و متعاقب آن میزان سلامتی خود را برعهده گیرد.
موارد زیر توصیه میشوند
1-اصلاح مزاج (آمیزه) و تنظیم تغذیه بر اساس مزاج سرشتی خود
2-مصرف صبحانه مفصل و شام سر شب و نهار نصفه
3-دمکرده گل گاوزبان روزی 3 استکان
4- شربت عسل روزی 2 لیوان
5-انجیر شبی 7 عدد میل شود
6- تخم مرغ نیمبرشت (عسلی) روزی یک عدد
7-نرمش و پیاده روی روزانه یک ساعت
8-حجامت عام و تکرار آن در فصل بهار و ایام پرفشار(نیمه دوم ماه قمری)