تاريخ مشاوره : پنج شنبه 19/3/1390
تاريخ پاسخ : جمعه 20/3/1390
تحصيلات : نا مشخص
سن : 27
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام لطفا کمی بیشتر در مورد جواب سئوال ("احتمال گیر کردن چیزی در حلق وجود دارد که در طب سنتی به آن بند شدن (تلد) گفته میشود که برای درمان بایستی به یک لولد گیر ماهر مراجعه شود") توضیح دهیدو منظور از حجامت عام چیست. و با توجه به اینکه چایی ضرر دارد می شود از دم کردنی های طبیعی مثل بهار نارنج، گل گاوزبان و ... به صورت بلند مدت و همیشه استفاده و جایگزین چایی نموده و روزی چند بار استفاده کرد؟و کدام گیاه را می توان جایگزین مناسبی برای چایی نمود؟
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کار بر گرامی تولد گیری یعنی در آوردن جسم خارجی که در حفرات حلقی(نازو فارنگس،اورو فارنکس ، لارینگو فارنگس) مانده است، و معمولا یک نفر وارد بنام تولد گیر میتواند با انجام یک مانور خاص این جسم را از حلق بیرون بیاورد.
حجامت عام یا کاهل - کاهل ( مهره های پشت یا میان دو شانه ) :
این حجامت جانشین فصد باسلیق و در برخی منابع باسلیق و اکحل است .
الف) محل : بین دو کتف حدود مهره ها ی T2-T4 روی ستون فقرات می باشد.
ب) کاربرد: - درد شانه
- درد حلق
- خفقان خونی
- ربو و تنگی نفس و سرفه و امتلاء و سل
ج) عوارض جانبی : - باعث ضعف دهانه معده ( در صورتیکه مقابل معده باشد)
- خفقان که منجر به تپش قلب و غش می شود.
برای رفع این عوارض بایستی کمی بالاتر حجامت را انجام داد. اگر مکانی که در بالا ذکر شد یعنی بالای مهره T4 رعایت شود مقصود حاصل است. اما اگر به منظور درمان سرفه و خلط خونی ( هموپتیزی)
حجامت می کنیم بایستی کمی پایین تر حجامت کنیم.
د) در روایات: این حجامت مفید در رفع خفقان و التهاب ناشی از امتلاء و زیادی حرارت شناخته شده است. همچنین مکان آن توسط جبرئیل به پیامبر آموزش داده شده است.
کار بر گرامی چای طبیعی کشور خودمان مثل تمام گیاهان داروی یکسری منافعی دارد، و توصیه میشود ولی مواد موجود در بازار را نمی شود ضمانت کرد دمنوشهای زیر هم توصیه میشوند.
1-چای گل گاوزبان و سنبلطیب:
گل گاوزبان (4 قاشق مرباخوری) به اضافهی سنبل طیب (9 قاشق مرباخوری) و 1 عدد لیمو عمانی در 2 لیوان آب سرد و مقداری نبات
خواص: گاوزبان طبیعت گرم و تر، آرام بخش اعصاب، خوابآور، سردردهای عصبی، دردهای كلیوی، ضد سودا و صفرا، سنبل طیب طبیعت گرم، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع،تقویت قوهباء
2-چای به لیمو و زیرفون:
به لیمو (1 قاشق مرباخوری) به اضافهی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، ضد سرماخوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج، ضد نقرس، ضد سیاتیك، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم، خواب آور در شب، ضد میگرن، آرام بخش، ضد طپش قلب، ضد سردرد، تقویت حافظه، تقویت معده، ضد آسم، پایین آورندهی فشار خون، ضد اسهال، شستشو دهندهی كلیه.
3-چای بادرنجبویه و زیرفون:
(1 قاشق مرباخوری) به اضافهی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برندهی قوی فشار خون، مقوی
قلب و اعصاب، خونساز، تقویتكنندهی سلولهای مغزی، فوقالعاده آرام بخش است، (گیاه مورد علاقهی حضر علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش،
خوابآور، نشاطآور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی دهان.
4-چای بابونه:
(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشك. آرام بخش اعصاب، معده، روده و تقویت آنها، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتها آور، ضد بلغم و صفرا، شستشو دهندهی بسیار قوی كلیهها.
5-چای به لیمو:
(1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، خواب آور در شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.
6-چای دارچین:
(چند عدد آسیاب نشده) در یك قوری ( 2 لیوان آبسرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشك، محرك اعصاب، شستشو دهندهی كلیه، دفع رطوبت اضافی بدن، مفرح، تقویت قوه باء، مسكن پادردهای رطوبتی، اشتهاآور، ضد دلهره، ضد بوی بد دهان، تقویت كبد و معده (تاثیر آن تا 15 سال در بدن میماند)
7-چای زنجبیل:
(1 قاشق مرباخوری كوبیده) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم و خشك، بالا برندهی فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، تنظیم ادرار، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و سودا، خون ساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسكن، مقوی قوای رئیسهبدن.
8-چای گل میوه نسترن:
(15 عدد) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل، پایین آورندهی فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد كلیه، شستشو دهندهی كلیه، سرشار از ویتامین ث ضد سرما خوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.
9- چای زیرفون:
( 1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، مصرف زیاد پایین آورندهی فشار خون، ضد ناراحتیهای عصبی و تشنجها، ضد میگرنهای مزمن، ضد بیخوابی، ضد سردرد، بیماریهای ریوی، زكام، ضد غلظت خون، استفراغ، ضد رماتیسم، آرتروز، نقرس و سیاتیك. (برای خانمهای باردار ممنوع است).
10- چای آویشن:
( 1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، بالا برندهی فشار خون، تقویت اعصاب، رفع كولیتهای مزمن، شستشودهندهی كلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد زكام و سرفه و آسم، اشتهاآور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه، تقویت بینایی.
11- چای اكلیل كوهی:
(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و گرم، گیاه معجزهگر، مقوی اعصاب، شستشو دهندهی كلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقویت بدن، زكام، آسم، سیاه سرفه، مقوی معده، ضد درد روماتیسمی و استخوانی و كمر، ضد سنگ كیسه صفرا.
12- چای گزنه:
(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات
خواص: طبیعت گرم و خشك، ضد قند، غلظت خون، ضد چربی، ضد سنگ كیسهی صفرا، ضد سرطان، ضد امراض كلیه، شستشو دهندهی كلیه، ضد خونریزی، زیاد كننده شیر مادر، رفع خستگی، ضد ریزش مو.