اجداد همه سلولهاي ايمني در مغز استخوان هستند كه پس از دوره تكاملي وارد جريان خون مي شوند منتها همه اين سلولها كه به جريان خون وارد مي شوند هميشه در جريان نيستند و درصدي از آن ها در جدار عروق بخصوص جدار عروق بزرگ به صورت حاشيه نشين باقي مي مانند. در واقع سيستم ايمني همه توان خود را هميشه به صورت فعال نگه نمي دارد . درصد كمي را در گردش خون نگه مي دارد . درصد كمي را در گردش خون نگه مي دارد كه با آنتي ژنها برخورد كنند و درصد زيادي را بدون صرف انرژي زياد به صورت آماده باش در جدا عروق نگه مي دارد . در صورت بروز استرس ( مانند عفونت ) كه نياز به ياري بيشتر سلولها باشد ، ذخيره حاشيه اي آزاد شده و به كمك سلولهاي در گردش مي آيند و به مقابله با عامل عفونت مي پردازند بعضي فاكتورها خاصيت denargination دارند يعني سبب آزاد سازي سلولهاي حاشيه اي مي شوند مثل عفونتها و بعضي هورمونها مانند آدرنالين .
بنابراين يكي از ابزارهايي كه سيستم ايمني در موقع بروز عفونتها به كار مي گيرد آزاد سازي سلولهاي حاشيه است . چون پس از حجامت عفونتها زودتر و بهتر كنترل مي شوند . شايد بتوان نتيجه گرفت كه : حجامت از طريقي denargination شده است
مكانيسمهاي ناشناخته
اگرچه ادعاهاي فوق همه بر اساس شواهد كلينيكي بوده ولي هنوز فاكتورهاي پاراكلينيكي براي اثبات آنها به كار گرفته نشده است به همين دليل همه به صورت احتمالات بيان شده است كه با تحقيقات بيشتر بعدي ممكن است بعضي از آن ها رد شوند و يا بعضي به اثبات برسند و يا ممكن است مكانيسمهاي ديگري پيشنهاد شوند در حقيقت مي توان بيان نمود در صورتي كه حجامت در تنظيم سيستم ايمني فرد تاثير گذار باشد مي تواند از طريق مكانيسمهاي ذكر شده اعمال اثر نمايد. بهر صورت مطالعات بعدي در جهت اثبات ادعاي اثر تنظيمي حجامت بر سيستم ايمني انجام خواهد سد كه انشاء الله موضوع را شفافتر خواهد نمود.
اين احتمال را هم مي دهيم كه تقويت سيستم ايمني در اثر حجامت ممكن است با هيچكدام از احتمالات فوِ مطابقت نداشته باشد و از راه مكانيسمهاي ديگر كه براي ما هنوز ناشناخته است تقويت شود و الله اعلم بحقابق المور.
در پايان از همه صاحبنظران و محققين و علاقمندان دعوت مي كنيم در اين زمينه ما را ياري نمايند و از ارائه نظرات خود دريغ نكرده و ما را در پيمودن اين راه مساعدت فرمايند.