نام كتاب ( 1) : تذكره اولي الالباب والجامع للعجب العجاب ( تذكره داود )
نام كتاب ( 2) : النزهه المبهجه في تشحيذ الاذهان و تعديل الامزجه
مولف : شيخ داود الضرير الانطاكي ( متوفي به سال 1008 هجري )
نسخه مادر : نسخه چاپ سربي موجود در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي
ديباچه : دكتر محمد مهدي اصفهاني
ناشر : موسسه مطالعات تاريخ پزشكي ، طب اسلامي و مكمل دانشگاه علوم پزشكي ايران
شماره نشر: 6 متفرقه
تاريخ نشر : تير ماه 1383
نوبت نشر : يكم
شمارگان : 100 نسخه
تعداد صفحات : 482
زبان كتاب : عربي
و خاتمه كه در غرايب و عجايب و لطايف مي باشد احتمالا در جلد دوم كتاب قرار گرفته اند .
از انطاكي در اين مجموعه اثر ديگري نيز تحت عنوان " النزهه المبهجه في تشحيذ الاذهان و تعديل الامزجه " مي باشد كه در حاشيه قرار گرفته و اين كتاب اگر چه آنچنان كه شا يسته است ( يعني تقريبا همانند تذكره ) شهرت ندارد اما در نوع خود عليرغم اختصار كتابي پر مايه اين مجموعه مشتمل است بر دو اثر طبي از شخصيت پر كار و صاحب نام قرن دهم واويل قرن يازدهم هجري شيخ داود الضرير الانطاكي كه يكي از آثار در متن و ديگري در حاشيه قرار گرفته است .
انطاكي در كتاب گرانقدر تذكره ضمن معرفي داروهاي مختلف به عوارض جانبي آنها و راههاي مقابله با اينگونه عوارض نيز پرداخته و در آن براي تاليفاتي كه در زمينه مفردات پزشكي صورت مي گيرد 12 قانون و دستور العمل تعيين كرده است كه نخستين آن ضرورت ذكر اسامي داروها به زبانهاي مختلف است . محققين كار او را آخرين كار جامع مرتبط با علم مفردات پزشكي در قرون گذشته مي دانند .
جلد اول اين كتاب كه در متن مجموعه جاي داده شده است داراي يك پيشگفتار و يك مقدمه و چهار باب و يك خاتمه به شرح زير مي باشد:
مقدمه در بيان تعداد علوم ذكر شده در اين كتاب و چگونگي و جايگاه علم طب نسبت به آنها ، باب اول در كليات علم طب ، باب دوم در قوانين افراد و تركيب ، باب سوم در مفردات و مركبات و آنچه كه به آن تعلق دارد مي باشد و اما باب چهارم در بيان امراض و معالجه آن در كليات طب و درمان شناسي است .