تاريخ مشاوره : يکشنبه 17/11/1389
تاريخ پاسخ : دوشنبه 18/11/1389
تحصيلات : ليسانس
سن : 27
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام من تصمیم دارم از عید برای بارداری اقدام كنم . بهم گفته بودن عرق كاسنی + بید+ شاطره رو قاطی كنم واز سه ماه قبل از بارداری روزی دو فنجان بخورم و من دو ماهه كه می خورم . ولی الان شنیدم كه عرق كاسنی باعث تنبلی تخمدان می شه. توی اینترنت هر چی سرچ كردم چیزی برای عوارض كاسنی و تنبلی تخمدان نبود. كمك لطفا. نمی دونم خوردنش رو ادامه بدم یا نه؟
adhdk
پاسخ : باتشکرازمشاوره: دوست گرامی فقط مصرف عرق کاسنی بصورت ترکیب با عسل فعلا برای شما کافیست، و عارضه ای ندارد.
كاسنی ( هندبای )
Chicory
گیاهی معروف كه دارای دو نوع است.
اگر برگ آن بزرگ و دراز و خشن و كمی تلخ و ساقه آن بلند و گل كبود و كمی بزرگ و زیبا داشته باشد نوع شامی. اگر برگ آن كوچكتر و گل ریزتر با تلخی زیاد باشد بقل گویند. طبیعت آن سرد و تر در آخر اول و چون ضعیف و لطیف است برای اینكه خواصش را از دست ندهد نباید آن را شست. این گیاه باعث تسكین و كاهش گرمی صفرا و خون و تشنگی می شود.
مالیدن آب برگ آن به تنهایی یا با سركه و صندل سردردهای گرم و صفراوی را درمان می كند و با گلاب و سركه و صندل سرخ برای دانه های پوستی كه یكباره پدید می آید با سوزش و خارش و گرمی و در روز نمودش بیشتر از شب است كه نوعی آلرژی هم می باشد. مفید است.
اگر برگ آن را كوبیده با روغن بنفشه ضماد كنید برای ورم و قرمزی ملتحمه چشم مفید است.
مضمضه كردن ریشه پخته آن به تنهایی یا با سركه و همچنین تخم آن كنده شدن دندان را درمان می كند و غرغره آن با خیار شنبر یا شراب شاه توت برای گلودرد و ورم حلق و با گشنیز نیز همین كار را می كند.
ضماد برگ آن با آرد جو برای تپش قلب ، تقویت قلب ، كاهش ورمها مفید است.
خوردن كاسنی مفید برای كبد و كم كاری و گرفتگی های آن و طحال ، یرقان ، ورم بدن ، گرفتگی های احشاء و عروق ، تقویت كبد و كاهش حرارت خون ، تشنگی ، استفراغ ، غلبه صفراء ، التهاب معده ، تنقیه مجاری ادرار و كلیه از عفونت و اخلاط بد. هر چه كاسنی تلخ تر باشد در امراض كبدی مفیدتر است.
خوردن كاسنی با سكنجبین استفراغ صفراوی ، غلبه صفرا و غلبه خون ، حصبه ، عدم هضم غذا در اثر صفرا ، بثوارت پوستی با خارش ، دانه پوستی بزرگ شبیه آبله را درمان می كند.
آب كاسنی ( برگ تازه آن را بجوشانید كف آن را بگیرید و صاف كنید ) و سكنجبین برای تقویت معده گرم ، ورم بدن ، باز كننده گرفتگی ها ، بر طرف كننده عفونت ها و رطوبت آنها مفید می باشد.
خوردن برگ كاسنی و سركه مسكن صفرا و درمان اسهال صفراوی و خوردن آن با رازیانه و كشوت باعث افزایش اسهال می شود.
خوردن آب كاسنی با سكنجبین برای تبهای ربع ، تبهای سرد مفید و اگر برگ و گل و ریشه و تخم آن را بپزید و به تنهایی یا با تخم كشوت و سكنجبین بخورید برای تبهای كهنه ، ورم بدن ، طحال ، رفع ورم صورت مفید است.
خوردن آب كاسنی با روغن زیتون و ضماد برگ آن و یا مالیدن آب آن برای داروهای گیاهی سمی پادزهر است.
برگ و ریشه كاسنی را با هم ضماد كنید. درمان عقرب و زنبور گزیدگی حشرات می باشد.
ضماد كاسنی با آرد جو و سركه برای دردهای مفاصل گرم و نقرس و ورمهای گرم استفاده می شود.
اگر آب برگ آن را سفید آب و سركه را بر عضو بمالید باعث سردی آن می شود كه در التهابات و ورم های گرم مورد استفاده می شود.
استفاده كردن زیاد آب كاسنی برای سرفه مضر و محرك سرفه است. مصلح آن شكر و شربت بنفشه است.
تخم كاسنی سرد و خشك در دوم می باشد.
از تخم آن برای سردرد ، تپش قلب ، باز كردن گرفتگی ها ، تبهای صفراوی ، یرقان ، ورن بدن استفاده می شود. اگر آن را با صندل و رازیانه بپزید برای رفع سموم و ضعف طحال و كلیه ، تحریك اشتها ، كاهش خونریزی های بدن مفید است.
تخم آن غذا را بد مزه و بد طعم می كند و مصلح آن ادویه خوشبو و سكنجبین است.
مضر طحال است و مصلح آن سكنجبین است.
ریشه كاسنی گرم اول و خشك دوم است.
ریشه آن باعث تنقیه و تمیز كردن مجاری گوارش از اخلاط بد ، ادرار آور ، برای تصفیه خون ، درمان ورم احشا ، روم بدن ، پزنده اخلاط و كاهش آنها ، تبهای مزمن ، ورم و درد مفاصل مفید است.