تاريخ مشاوره : شنبه 16/11/1389
تاريخ پاسخ : شنبه 16/11/1389
تحصيلات : ليسانس
سن : 30
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام و وقت بخیر سو یق چیست؟در کتابی با موضوع طب ائمه دیدم. ممنون
پاسخ : ◄سویق
اسم عربی آرد جمیع مأكولات است و به عرف اطبّا مراد از او بو دادة اوست و شرط دانسته¬اند كه بعد از بو دادن حبوبات یكبار با آب گرم و یكبار با آب سرد بشویند و آنگاه آرد كنند و سویق جو و گندم جهت تسکین التهاب و تشنگی و تبهای حار و امراض اطفال نافع و سویق جو در تبرید و تجفیف و تسكین حرارت و سویق گندم در تبرید و ترطیب اقوی است و مضرّ مشایخ و مبرودین و مولّد نفخ و مصلحش فایند و رازیانه و امثال آن و روغن گردكان و سویق شعیر با آب انارین جهت قی صفراوی و صداعی كه از بخار و احتراق و رطوبت معده باشد مفید و با شربت ورد و روغن كره¬، جهت سحج عظیم و تقاضای بسیار بی اطلاق و جهت اسهال اطفال و تقویت بدن ایشان بسیار مؤثّر و سویق میوه ها، آنچه خشك كرده و بو داده و سحق كنند جهت اسهال و حرارت و غلیان خون و سویق كنار و انار و سیب ترش و به ترش حابس و مبرّد و مسكّن حرارتند.