تاريخ مشاوره : دوشنبه 28/9/1390
تاريخ پاسخ : سه شنبه 29/9/1390
تحصيلات : نا مشخص
سن : 25
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام درمان بیماری سندروم روده تحریک پذیر از دیدگاه طب اسلامی چیست
پاسخ : باتشکرازمشاوره : در طب کلاسیک ، سندرم روده تحریکپذیر یا آیبیاِس (IBS)نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات رودهای،بدون هرگونه علت ارگانیک دیگری، مشخص میشود.اسهال یا یبوست میتوانند علامت غالب باشند که ممکن است به صورت متناوب ظاهر شوند.
نوعی از این بیماری که در آن اسهال علامت غالب باشد IBS-D و نوعی که یبوست علامت غالب را تشکیل دهد IBS-C، نامیده و به نوعی که این دو علامت متناوباً ظاهر شوند IBS-A میگویند. آیبیاس ممکن است پس از یک عفونت به وجود آید که آن را آیبیاس پس از عفونت، یا IBS-PI نامند.
یک واقعهٔ استرسزا در زندگی و یا شروع بلوغ، میتواند بدون علت پزشکی دیگری، آغازگر آیبیاس باشد. حالتهای مختلفی از جمله عدم جذب فروکتوز، بیماری سلیاک،عفونتهای خفیف و عفونتهای انگلی مانند ژیاردیازیس، انواع بیماریهای التهابی روده،یبوست مزمن عملکردی، و دردهای عملکردی مزمن در ناحیه شکم ممکن است به صورت آیبیاس تظاهر کنند. در آیبیاس، آزمایشهای معمول بالینی هیچگونه اختلالی را نشان نمیدهند، هر چند رودهها ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به برخی محرکهای خاص مانند تست عبور بالون نشان دهند.
علیرغم آنکه علت دقیق آیبیاس پزشکی کلاسیک مشخص نیست، رایجترین تئوری این است که آیبیاس از اختلال در تعامل میان مغز و دستگاه گوارش پدید میآید، اگرچه ممکن است نوعی اختلال در فلور رودهها و یا دستگاه ایمنی بدن نیز در ایجاد آن نقش داشته باشد.آیبیاس اغلب بیماران منجر به شرایط خطرناک نمیشود اما بهخاطر عوارض جانبی همچون درد مزمن و خستگی، میتواند هزینههای درمانی بیمار را افزایش داده و باعث افزایش غیبت بیماران از محل کارشان شود.محققان گزارش کردهاند که شیوع بالای سندرم روده تحریکپذیر،میتواند باعث افزایش هزینههای اجتماعی گردد.این بیماری همچنین یک بیماری مزمن است که میتواند کیفیت زندگی بیمار را به طرز چشمگیری تحت تأثیر قرار دهد.
در طب سنتی
هرکدام از انواع بیماری روده تحریک پذیر درمان مناسب خود را دارد، و اصلاح تغذیه و اصلاح مزاج اقدامی ضروری است لذا توصیه میشود به یک پزشک طب سنتی مراجعه شود تا درمان مناسب صورت گیرد.
موفق باشید