افرادی که مزاج شان با تابستان همراهی می کند، نظیر افراد "گرم و تر" و "گرم و خشک" بیش از سایر افراد در روزهای گرم
آزرده می شوند، از این رو خوردنی و نوشیدنی در این افراد باید متناسب با مزاج شان و مخالف با فصل باشد.
دکتر سيد علي جوادي محقق طب سنتی به افراد دارای مزاج گرم توصیه مي كند که غذاهایی چون فلفل و زنجبیل
استفاده نکنند.
وی با بیان این که نوشیدن مایعات سرد، حرارت بدن را کاهش می دهد، افزود: استفاده از نوشیدنی های سنتی نظیر
آبلیمو، بالنگ، هندوانه، سکنجبین و خیار و آب زرشک برای آرامش اعصاب توصیه می شود.
این محقق طب سنتی با اشاره به باور عموم مردم مبنی بر استفاده از خاکشیر برای ایجاد خنکی، گفت: خاکشیر بر
خلاف باور عموم، فاقد این خاصیت است، اما فواید درمانی فراوان دیگری دارد و مصرف آن به افراد گرمازده توصیه می شود.
جوادي با بیان این که حجم و تعداد دفعات خوردن غذا در افراد دارای مزاج "گرم و تر" و "گرم وخشک" باید کاهش یابد، در
ادامه حرکت و سکون بدنی را از عوامل مهم در افزایش و یا کاهش تولید گرما برشمرد و افزود: میزان فعالیت بدنی این
دسته از افراد باید کاهش یابد، چون حرکات اضافه باعث افزایش تولید گرما می شود.
وی به ضرورت تعادل بین خواب و بیداری برای حفظ و یا دفع گرما اشاره کرد و افزود: خواب، رطوبت بدن را افزایش و کم
خوابی، خشکی بدن را افزایش می دهند. از این رو افراد با مزاج گرم باید در فصل تابستان خواب کافی داشته و میزان
فعالیت بدنی خود را کاهش دهند.
این محقق طب سنتی فعالیت های استرس زا را برای افراد با مزاج گرم در ایام گرم سال مُضر برشمرد و افزود: این افراد
باید با نوشیدن مقادیر کافی مایعات، جریان ادرار و گوارشی مناسبی داشته باشند.
گفتنی است، طب سنتی ایران توصیه هایی برای انواع مزاج ها دارد که از آن جمله می توان به چهار مزاج اصلی گرم و تر،
گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک اشاره کرد که برای حفظ سلامت هر کدام از این مزاج ها در فصول مختلف سال،
باید برنامه های خاصی در نظر گرفته شود.