تاريخ مشاوره : جمعه 5/8/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 10/8/1391
تحصيلات : فوق ليسانس
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام
از دوران کودکی تا کنون بعد ازبیدار شدن از خواب ، برای بلند شدن دچار مشکل هستم. و احساس سنگینی در پشت پللک ها دارم.( بیدار میشوم ولی برای برخاستن مشکل دارم)، ازمایش خون هم مشکلی نداشته است.خواهشمندم برای برطرف شدنمشکل راهنمایی فرمایید.متشکرم.
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کاربر گرامی ،حکیم سید اسماعیل جرجانیمی گوید: « سلامتی و بیماری مرهون رعایت یا عدم رعایت شش اصل است؛ 1ـ هوا 2ـ حرکت و سکون 3ـ خواب و بیداری 4ـ خوردنی ها و آشامیدنی ها 5ـ دفع مواد غیر ضروری و حفظ مواد ضروری 6ـ حالات روانی».
خواب یک ضرورت زندگانی سالم است، ولی میزان آن از فردی به فرد دیگر و در هر گروه سنی متفاوت است. افراد صفراوی و سوداوی حداقل به 6ـ5 ساعت خواب نیاز دارند، در حالیکه افراد دموی به 7ـ6 ساعت و افراد بلغمی حداقل به 8 ساعت خواب محتاج هستند. نوزادان و کودکان و همچنین زنان نسبت به مردان به خواب بیشتری نیاز دارند. در افراد مسن استراحت كافی بیشتر مفید است و موجب افزایش تری و بهبود خشکی مزاج غالب برای این افراد می گردد.
خواب موجب تجدید قوای جسمی و روانی می گردد و هر کسی بعد از انجام یک دوره فعالیت جسمی و فکری نیاز به خواب را حس می کند. خواب تمامی نیروهای طبیعی شامل هضم، متابولیسم و دفع سموم و قوای مغزی را تقویت کرده و تجدید قوای اندامهای مختلف و ترمیم بافتهای صدمه دیده و بطور کلی بازگرداندن سلامتی به کشور بدن را موجب می گردد.
وقتی شخصی در خواب، بدون علت مشخص به شدت عرق می کند، این بیانگر این مطلب است که مایعات هضم نشده زائد بیش از نیاز بدن، ذخیره شده است، و به کمک خواب این مواد زاید از طریق پوست دفع می شوند.
در بدن یک شخص صفراوی یک دوره خواب طولانی به علت ایجاد سردی و رطوبت کمک به کاهش حرارت می نماید. برعکس شخص بلغمی با یک خواب طولانی دچار افزایش خلط بلغم می شود.
بهترین زمان خواب از ساعت 10 شب تا طلوع آفتاب می باشد و تنفس نسیم صبحگاهی برای سلامتی ضروری می باشد.
لازم است صرف شام حداقل 3 ساعت قبل از خواب صورت پذیرد و فرد حدود 20-15 دقیقه نیم ساعت پس از شام راه برود.
بهترین زمان برای خواب روز پس از صرف غذا می باشد و این خواب باید بیش از 30- 20 دقیقه طول نکشد، البته در تابستان تا یک ساعت اشکال ندارد. افراد سوداوی و بلغمی باید از خوابیدن در روز خودداری کنند. خوابیدن در ساعات پایانی روز مناسب نیست و موجب اختلال در خواب شب می گردد.
بهترین وضعیت جهت خواب، خوابیدن بر سمت راست بدن است. در این حالت غذا به آسانی از معده به سمت روده ها حرکت می کند و ترشحات لوزالمعده و کبد در این وضعیت راحت تر به روده ها می ریزند و قلب در بالا قرار گرفته و فشار کمتر به آن وارد می آید.
خواب بیش از اندازه موجب افزایش سردی و تری شده و به انرژی های بدن صدمه وارد می کند و اگر برای مدت طولانی این رفتار ادامه پیدا کند اعمال دستگاه گوارش مختل گردیده و ذهن سنگین و کسل می شود.
توصیه میشود موارد فوق مد نظر باشد د توصیه های زیر رعایت شود.
1- حجامت عام در فصل بهار
2-چای بادرنجبویه روزی سه اتکان میل شود.
(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالابرندهی قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خونساز، تقویت كنندهی سلولهای مغزی، فوقالعاده آرامبخش است. (گیاه مورد علاقهی حضرت علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی بد دهان.
3-گلاب شبی یک نعلبکی بالای سر گذاشته شود.
موفق باشید