تاريخ مشاوره : دوشنبه 3/11/1390
تاريخ پاسخ : سه شنبه 4/11/1390
تحصيلات : دانشجو
سن : 19
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام
لطفاً اطلاعات کاملی درباره گیاه ریواس و همچنین املاح موجود در برگ آن بدهید.
با تشکر
پاسخ : با تشکرازمشاوره : ریواس گیاهی است از تیره هفتبندان (Polygonaceae) بومی آسیا که از سده شانزدهم در اروپا کشت میشد. نوشتهها حاکی از آن است که پیش از میلاد مسیح در چین به عنوان دارو مصرف میشد.
ریواس همچنین در دامنه بینالود، کوهستانهای آذربایجان، و بلندیهای البرز در شمال تهران روییده و بومیان با چیدن سنگ دور ساقهاش آن را پرورانده و سبب بلندتر شدن ساقهاش میگردند. ریواس یکی از رهآوردهای نیشابور است.
این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جفری پخته میشود این خورشها ویژه نواحی جنوبی البرز از جمله تهران و سمنان است که این گیاه در دامنههای البرز به طور وحشی رشد میکند. با ریواس خوشاب و شربت نیز درست میکنند.
ریواس دارای برخی عناصر مانند پتاسیم - کلسیم است و از نظر ویتامینها نیز تا حدودی غنی است. دمبرگ ریواس که بخش قابل استفاده آن است دارای مقداری اسیدهای آلی مانند اسید مالیک است که برای رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا سودمند است. همچنین در طب سنتی ریواس برای دفع بعضی از باکتریهای مضر استفاده میشود. مصرف بیش از اندازه ریواس باعث کمبود کلسیم در بدن میشود.
موفق باشید