تاريخ مشاوره : چهارشنبه 16/9/1390
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 16/9/1390
تحصيلات : دانشجو
سن : 23
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سم الله الرحمن الرحیم
با سلام
قبلا این سوال را پرسیده بودم
من اكنون پسری 23 ساله هستم تقریبا 5 سال پیش ابتدا زانوهایم شروع به درد وصدا دادن هنگام حرکت کرد بعد کم کم سایر مفاصل را درگیر کرد
بعد از مدتی که به دکتر روماتولوژی مراجعه کردم گفت جیزی نیست
با سرچ در اینترنت یه سایت طب قرانی رسیدم کم کم خودم حدس می زدم که باید آرتریت روماتوئید با شد
گفته ای ان سایت را اجرا کردم از موادی که گفته بود نخورید تقریبا کاملا نخوردم کم کم درد قطع شد
ولی پار سال دوباره به متخصص مراجعه کردم آزمایش خون نوشت فقط یکی از فاکتورها که فکر کنم مربوط به سیستم ایمنی بود مشکل داشت بقیه ازجملهRF منفی بود
دکتر گفت نمی توان به آرتریت بودن رسید
ولی من خب خیلی از غذاها را مثل لبنیات مرکبات به جز لیمو گوجه و........نمی خورم در ضمن نمی توانم مثل قبل ها زیاد غذا بخورم فوری معده ام پر می شود
حجم غذای روزانه ام کم است وغذا هم خیلی دیر هضم می شود تازه تا دو سه ساعت بعد از غذا اب هم نمی خورم بعد از غذا خوردن خسته می شوم که فکر کنم مربوط به معده ام باشد
کلا هم زود خسته می شوم
با این حساب مزاج من سرد است هم غذاهای مضر برای بلغمی ها و هم سودایی ها را تقریبا نمی خورم مثلا اگر عدس یا حتی ماهی بخورم بد می شود
سوالی که دارم این است که یک لیست بدهید که چه چیزی را بخورم وچه چیزی را نه چون غذایم یکنواخت شده برای معده ام چه کنم
حالا در ادامه می گویم
مشکل من یکی لا غری است
ودیگر این که احساس می کنم معده ام ضعیف شده وغذا ها در معده ام هضم نمی شود مثلا قورمه سبزی که می خورم
لوبیا همان طور سالم از من دفع می شود
شاید چون مدت هاست تقریبا لبنیات نخورده ام
خیلی زود سیر می شوم نمی توانم زیاد غذا بخورم لطفا راهنمایی کنید
ممنون
یا حق
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کار بر گرامی برای دریافت درمان مناسب به یک متخصص طب سنتی مراجعه کنید ، ولی یک لیست مختصر موادخوراکی ارائه میشود .برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت طبیب خراسان (HTTP://TABIB-KHORASAN.COM) مراجعه کنید
میوه ها و دانه های گرم وتر :
انجیر ، انگور ، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم خربزه ، توت (شاه توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو ، کنجد ، گلاب ، لوبیا قرمز
میوه ها و دانه های گرم و خشک
. انبه ، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، بولاغ اوتی ، پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه ( دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ، چای ، خردل ها ، خرما ، خرمالو ، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ، زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه ، موسیر ، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل .
غذاهای گرم و تر :
عسل ، نخود ، آب آبگوشت ، گوشت بوقلمون ، شیر میش ، گوشت غاز (پرنده) ، گوشت گوسفند ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و اردک ، میگو (روبیان) ، گوشت بلدرچین ، گوشت کله ، جگر ، خورشت بادمجان ، خورش قورمه سبزی ، آبگوشت به ، آبگوشت کلم قمری ، آب شور ، کره ، خامه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، گوشت بز ،
غذاهای گرم و خشک
گوشت آهو ، شیر شتر ، گوشت شتر ، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر ، کوهان شتر(خیلی گرم و خشک) ، گوشت گاومیش ، گوشت گنجشک ، گوشت لک لک ، نمک طعام (خیلی گرم و خشک) ، گوشت اردک ، خورش فسنجان .
میوه ها و دانه های معتدل :
برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه ، کاسنی ، کاهو ، موز .
غذاهای معتدل :
شیر گاو ، گوشت کبک ، گوشت کبک دری ، کوکو سبزی ، فرنی ، کوفته ، کشک بادنجان ، شیر برنج ، نان فطیر .
میوه ها و دانه های سرد و تر :
اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه ،
میوه و دانه های سرد و خشک
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک .
غذاهای سرد و تر :
شیر بز ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، قره قروت ، شیر بز ، ماهی ،
غذاهای سرد و خشک
کشک ، گوشت گاو .
(این قانون مصرف سردیهاست : اگر پنیرمیخورید حتما با گردو خورده شود ، اگر ماست و دوغ میخورید حتما با یک قاشق چایخوری زنیان خورده شود ، اگر ماهی میخورید با خرما خورده شود ، اگر برنج میخورید با زیره خورده شود ، مرغ را حتما با گرمی خورده شود ، و هر چیز سرد دیگر با گرمی هائی مثل عسل و خرما و دیگر غذاهای گرم .)
موفق باشید