یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کرده است و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را که نیستند می بیند مثلاً والدین فوت شده یا اقوام دیگر.
در موارد شدید بیمار برای انجام کارهای اولیه شخصی نیاز به کمک پیدا می کند و ممکن است توانایی کنترل ادرار و مدفوع را هم از دست دهد. بیمار دچار زوال عقل ممکن است در تکلم و یافتن کلمات مناسب مشکل پیدا کند و در نتیجه کم حرف و گوشه گیر شود. در موارد پیشرفته تر بیمار آگاهیش را نسبت به بیماری از دست داده و نمیداند دچار ناتوانی در انجام برخی کارها است و ممکن است کارهای خطر ساز انجام دهد. بتدریج ممکن است توانایی حرکتی بیمار هم دستخوش آسیب شده و مکرراً تعادلش را از دست داده زمین بخورد.
آلزایمر رایجترین شکل زوال عقل است. علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظهٔ موقت در دوران پیری آغاز شده و بهتدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی، از دست دادن قدرت تکلم، گوشهگیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتیهای تنفسی به پایان میرسد. مرگ پس از پنج تا ده سال از بروز علائم اتفاق میافتد؛ اما بیماری حدود بیست سال قبل از ظهور علائم آغاز شدهاست. این بیماری با از دست رفتن سیناپسهای نورونها در برخی مناطق مغز، نکروزه شدن سلولهای مغز در مناطق مختلف سیستم عصبی، ایجاد ساختارهای پروتئینی کروی شکلی به نام پلاکهای پیری (SP) در خارج نورونهای برخی مناطق مغز و ساختارهای پروتئینی رشتههای به نام NFT در جسم سلولی نورونها، مشخص میشود.
این بیماری علاجناپذیر را اولین بار روانپزشک آلمانی به نام اَلویز آلزایمردر سال ۱۹۰۶ میلادی معرفی کرد. غالباً این بیماری در افراد بالای ۶۵سال بروز مییابد؛ گر چه آلزایمر زودرس (با شیوع کمتر) ممکن است زودتر از این سن رخ دهد. در سال ۲۰۰۶ میلادی ۲۶.۶ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا بودند و پیشبینی میشود که در سال ۲۰۵۰ میلادی از هر ۸۵ نفر یک مبتلا به آلزایمر وجود داشته باشد.روز جهانی آلزایمر: همه ساله روز ۲۱ سپتامبر یا ٣٠ شهریور به مناسبت روز جهانی آلزایمر در دنیا مراسم و همایشهای مختلف برگزار میشود. شعار سال ۲۰۰۸ این روز (NO TIME TO LOSE) است، به این معنی که زمانی برای تلف کردن نداریم.
پنج درصد جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر به بیماری آلزایمر متوسط تا شدید مبتلا هستند و این در حالیست كه ۱۰ تا ۱۵ درصد سالمندان در همین گروه سنی از بیماری آلزایمر خفیف رنج میبرند.
درمان از نظر طب سنتی
کار بر گرامی ،بیماری آلزایمر ناشی از افزایش سردی و رطوبت بیش از حد مغز – در زنها – و به علت غذای سرد مستمر – بوجود آمده و درمان گرم ، مداوم و آرام لازم است وبعلت سختی درمان حتما بایستی تحت نظر یک پزشک با تجربه طب سنتی درمان پیشنهادی زیر مورد استفاده قرار بگیرد.
- انجیر و زیتون روزانه 7 عدد
- شربت سینا روزی 2 قاشق مربا خوری
- روغن كنجد به ملاج سر روزی دو مرتبه مالیده شود
- استشمام گلاب درهنگام خواب
- عطسه آور روزی 2 مرتبه استفاده شود
- حجامت عام در حالت گرمی بدن
- فصد و حجامت سر برای ماندگاری درمان
- پخت پیاز در گلاب و آب صاف كرده و با عسل میل شود
- كندر خوراكی روزی یک نخود جویده شود
- مویز روزانه
- اسپند روزی یک قاشق چایخوری تا 40 روز
- روزه گرفتن – قرآن خواندن
- دم كرده بابونه- گزنه – اسطوخدوس – باد رنجبونه و مریم گلی
- ممنوعیت مطلق ظروف آلومینیمی در پخت وپز
- حجامت گرم و خشك كتف شب درمیان تا یکماه
- استفاده از ظروف مسی قلع اندود شده
- سعز روزی یک قاشق مربا خوری
- صله رحم و دیدار اقوام
- ارده + شیره خوراكی روزانه
- بادام روزانه 10 عدد میل شود
- قسط روزانه کمی میل شود
- دوسین روزی یک قاشق مربا خوری
موفق باشید