تاريخ مشاوره : دوشنبه 13/6/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 15/6/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 23
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام خسته نباشید.من در طی 3ماه گذشته بیش از حد عرق می کنم حتی موافعی که در منزل هستم و سیستم های خنک کننده هوای منزل روشن میباشد.و بسیار باعث آزار من شده است.و احساس میکنم به وزن کمم نسبت به سنم که 46 کیلو هستم و قدم 158 میباشد مزبوط است.ممنون میشوم اگر راهنماییم کنید.باتشکر
پاسخ : با تشکرازمشاوره : عرقکردن یا تعریق به تولید کردن مایعی به نام عرق که عمدتاً شامل آب میباشد، توسط غدد تعریق در پوست بدن پستانداران را گویند.در انسان عرق کردن در درجه اول به عنوان عملی برای تنظیم درجهٔ حرارت بدن است.
از نگاه طب کلاسیک عرق از مواد شیمیایی یا بوداری مانند دی-متیلفنول (O-CRESOL) و تترا-متیلفنول (P-CRESOL)، و همچنین از مقدار کمی اوره تشکیل شده است.
باور عمومی درباره تعریق این است که عرقکردن میتواند باعث دفع سموم از بدن شود، ولی این باور دارای پشتیبانی علمی نمیباشد.تبخیر عرق از سطح پوست باعث خنک شدن بدن میشود، به همین علت در هوای گرم یا هنگامی که عضلات فعالیت بیشتری دارند و عضلات گرم میشوند، تعریق بیشتر میشود. عرق کردن همچنین با عصبانیت، حالت تهوع و افزایش دما نیز افزایش مییابد.
از نظر طب سنتی ،تعریق طبیعی سبب صحت و اعتدال مزاج است .زیادی عرق سبب ضعف و کاهش قوت (نشانۀ وجود خلط مزاحم در بیماریها) .
عرق سودمند : عرق واجب الدفع است .امتلاء(انباشتگی) و زیادی فضولات وقوت دافعه ونشاط بعد از تعریق ، چه در مرض وچه در سلامت
تعریق مضر : ضعف نیروی نگهدارنده (ماسکه) (وظیفۀ ماسکه حفظ رطوبات غریزی است ) عدم امتلاء و زیادی فضولات
دلایل زیادی عرق :
الف)زیادی رطوبت بدن
ب)رقت رطوبات بدن
ج)گشادی مسامات(منافذ تعریق در پوست)
د) به هم خوردگی طبیعت بدن و عدم انجام صحیح وظایف
درمان پیشنهادی تعریق فراوان بدن
- حجامت عام 1 تا 3 مرحله
- دوسین روزی یک قاشق مربا خوری
- خوراك اسفند در افراد سرد مزاج روزی یک قاشق چایخوری با آب میل شود
- رفع اضطراب و استفاده از داروهای آرام بخش گیاهی مانند گل گاو زبان و اسطوخدوس و...
موفق باشید