تاريخ مشاوره : چهارشنبه 17/12/1390
تاريخ پاسخ : جمعه 19/12/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 45
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : بسمه تعالی با عرض سلام واحترام/ بنده تقریبا بیشتر علائم طبع صفراوی را دارم واخیرا پس از آزمایش وسونوگرافی متوجه شده ام که کیسه صفرای من سنکهای بزرگی دارد وسنگ کلیه هم دارم وبه همین سبب اخیرادر خوردن چربیها رعایت کرده وآب هم زیاد می خورم بعضی از دکترها معتقدند که اگر رعایت کنم نیاز به عمل کیسه صفرا نخواهد بود /سوال من اینست که پیشنهاد طب سنتی در خصوص وضع بنده چیست وچه توصیه ای می نمایید؟ با تشکر
پاسخ : با تشکرازمشاوره : سنگ کیسه صفرا(کله لیتیاز) یعنی تشکیل سنگ در داخل کیسه صفرا. کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده کوچک ریخته میشود. سنگ کیسه صفرا بسیاری اوقات هیچ علامتی ندارد که به درمان نیز نیاز ندارد.
سنگ کیسه صفرای علامت دار ممکن است موجب کله سیستیت مزمن شود. علائم بیماری به صورت کولیک صفراوی (درد مزمن به مدت ساعتها در ربع فوقانی راست شکم که به پشت و شانه راست انتشار دارد) گاه همراه با تهوع و استفراغ است. گاهی درد به دنبال مصرف غذای چرب میباشد. ممکن است بیماری سالها علائم سنگ کیسه صفرا را داشته باشد ولی وارد مرحله حاد نشود.
کاربر گرامی سنگ کیسه صفرا معمولا در روشهای درمانی طب سنتی درمان پذیر بوده و نیازی به عمل جراحی ندارد.درمورد سنگ کیسه صفرا تنظیم تغذیه و اصلاح مزاج میشود و معمولا داروی انتخابی مصرف شربت سکنجبین روزی سه لیوان است و انجام حجامت عام وکبد تحت نظز طبیب با تجربه طب سنتی.
نسخه پیشنهادی دارو جهت دفع سنگهای صفراوی
ریشه یاب 25 گرم
برگ و سر شاخه های کندنای کوهی 50 گرم
ریشه اونونیس 25 گرم
برگ و سر شاخه های ماشیا (غافث ) 50 گرم
طرز تهیه و مقدر مصرف :
یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده شده باشد در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت باقی بگذارید تا دم بکشد سپس آنرا صاف كرده روزی دو بار هر بار یک فنجان میل کنید .
موفق باشید