تاريخ مشاوره : يکشنبه 7/12/1390
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 10/12/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 21
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام در مورد انواع روش های پخت ماهی در طب سنتی اطلاعات میخواستم.
پاسخ : با تشکرازمشاوره:کاربر گرامی بنده با روشهای پخت ماهی آشنایی ندارم.اما مطالب زیر به نقل از دیگران ارائه میشود.
این روشها معمولا برای طبخ ماهی هایی غیر از نوع قزل آلا نیز کاربرد دارند
روش اول ( روش سنتی ) :
ماهی را بعد از شستن خشك كنید .
در یك دیس لبه دار ، مقداری آبلیمو و نمك و زعفران را مخلوط كنید و ماهی را در آن بخوابانید .
تمام سطح ماهی و داخل شكم ماهی را به مخلوط آغشته كنید و بگذارید یك ساعت در یخچال بماند تا مزه دار شود .
بعد تمام سطح ماهی را با آرد سفید بپوشانید و هر دو طرف ماهی را در روغن با حرارت ملایم خوب سرخ كنید .
روش دوم :
بعد از گذشت یك ساعت كه ماهی ها مزه دار شدند ، بدون پوشاندن سطح آنها با آرد سفید ، ماهی ها را روی آتش ( یا كباب پز ) با استفاده از توری مخصوص كباب كردن ماهی ، كباب كنید .
روش سوم ( شنیسل ماهی هلندی ) :
به مواد لازم بالا دو عدد زرده تخم مرغ ، یك عدد تخم مرغ كامل ، به مقدار لازم آرد سوخاری و یك لیوان ماست نیز اضافه كنید .
در یك دیس لبه دار ، نمك ، آبلیمو ، زرده تخم مرغ ، ماست و زعفران را با دو قاشق غذا خوری آرد سفید مخلوط كنید و ماهی ها را در مخلوط بخوابانید طوری كه تمام سطح ماهی داخل مخلوط باشد . بگذارید یك ساعت در یخچال بماند .
تخم مرغ كامل را در ظرفی جداگانه بشكنید و هم بزنید .
بعد سطح ماهی ها را با آرد سفید بپوشانید ، و به تخم مرغ آغشته كنید و بعد پشت و روی ماهی را با آرد سوخاری پوشش دهید ودر روغن سرخ كنید .
روش چهارم :
پشت و روی ماهی را با مخلوط نمك و آبلیمو آغشته كنید و داخل شكم ماهی را با سیر و جعفری خرد شده و نمك و آبلیمو پر كنید و در فر با 250 درجه به مدت نیم ساعت بگذارید تا پخته و كبابی شود .
روش های بسیار متنوعی برای طبخ انواع ماهی به كار برده میشود . كه بسته به رسم محلی و ذائقه افراد در مناطق مختلف و البته به نوع ماهی ، متفاوت است .
نكته :
برای راحت جدا كردن اسكلت و استخوان های ماهی ، بعد از پاك كردن آن ، ماهی را از شكم برش بزنید و روی تخته پهن كنید . با قسمت پهن چاقو ، از پشت روی بدنه ماهی فشار بیاورید و بعد ماهی را برگردانید و اسكلت ماهی را همراه استخوان هایش به راحتی جدا كنید . فقط مواظب باشید كه گوشت ماهی تكه تكه نشود .
بهتر است پوست ماهی را اصلا از آن جدا نكنید ( بر عكس پوست مرغ ) به دلیل اینكه گوشت ماهی بسیار لطیف است و هنگام سرخ كردن به سرعت میسوزد ولی نپخته میماند .
وقتی یك روی ماهی سرخ شد ( درب ظرف باز باشد ) و ماهی را برگرداندید ، بهتر است درب ظرف را بگذارید تا هنگام سرخ شدن روی دیگر ماهی ، گوشت ماهی هم كاملا پخته شود .
در اواخر سرخ شدن ماهی ، مقدار كمی زعفران دم كرده را با آبلیمو مخلوط كنید و آرام روی ماهی بریزید تا كاملا مزه دار شود .
اگر خیلی به بوی ماهی حساسیت دارد ، هنگام مزه دار كردن ماهی ، از مقداری رز ماری در مواد استفاده كنید ، بوی ماهی را به كلی از بین میبرد .
موفق باشید