تاريخ مشاوره : چهارشنبه 26/11/1390
تاريخ پاسخ : سه شنبه 2/12/1390
تحصيلات : نا مشخص
سن : 22
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام و خسته نباشید ایا چیزی به نام ژل رویال(شه انگبین)وجود داره؟ ایا در طب سنتی چیزی در مورد این ماده و خواصش هست؟این چیزایی که در موردش میگن واقعیت داره؟ اگه براتون امکان داره بفرمایید که از چه مراکزی میشه این ماده رو تهیه کرد؟
پاسخ : باتشکرازمشاوره: کاربر گرامی شاه انگبین ، شیر زنبور عسل ، اكسیر جوانی ، شهد شاهدانه ، ژله رویال (Royal jelly ) و غذای ملكه نامهای مختلفی است كه بر این ماده ارزنده گرانبها گذاشته شده است .
ژله رویال ماده ای است خامه ای شكل برنگ سفید شیری با مزه وبوی خاص كه حاصل ترشحات غدد زیر حلقی در سر زنبوران كارگر پرستار جوان در سن 3 تا 12 روزگی می باشد . این ماده بعنوان غذای ملكه در تمام طول عمر و همچنین نوزادان (نر و كارگر ) در سه روز اول زندگی مصرف می شود .توضیح اینكه ملكه زنبور عسل با خوردن ژله رویال در طول عمر خود كه حدود 7 سال است یكبار بیشتر جفت گیری نمی كند و پس از جفت گیری قادر است روزانه تا 2000 تخم بگذارد كه حدود 5/2 برابر وزن خود می باشد . ژله رویال دارای ویتامین های D ,E , C , A به خصوص B1 , B2 , B6 , B12 می باشد .
ژله رویال یك ماده غذائی بسیار ارزشمند و داروئی است كه در درمان بسیاری از ناتوانی ها و امراض موثر می باشد از جمله در كاهش چربی خون ، تنظیم هورمونها ، كمك به باروری و تسریع در بهبودی ناتوانی جنسی ، كمك به رشد استخوان ، محرك رشد ، اشتها آور ، رفع تصلب شرائین ، بهبودی روماتیسم مفصلی ، درمان افسردگی ، افزایش دهنده مقاومت بدن در مقابله با عفونتها و جلوگیری از پیری زود رس بسیار موثر است .
نحوه نگهداری : به خاطروجود آنزیمها و هورمونهای موجود درژله رویال بهتر است از تماس با نور و اكسیژن هوا جلوگیری نمود تا تجزیه نشود و الزاما در یخچال یا فریزر نگهداری شود .
طریقه مصرف : هر روز صبح ناشتا یك قاشق مرباخوری از مخلوط ژله و عسل را زیر زبان قرار داده تا با بزاق دهان مخلوط گردد .این كار را به مدت سه هفته ادامه دهید .
ژل رویال(شاه انگبین) چیست؟ ژله رویال توسط غدد بزاقی حلقی كارگران جوان ترشح شده كه به واسطه آن دیگر لارو های كندو را تغذیه كرده این در حالی است كه تغذیه لاروهای كارگر توسط ژله رویال از روز سوم رشد ، متوقف شده در حالی كه لارو های انتخابی بجهت ملكه شدن همچنان از ژله رویال تغذیه میكنند . از آنجا كه تولد ملكه جوان در یك كندو در فصول خواص و تحت شرایط خواص كندو امكان پذیر میباشد . تولید ژله رویال یك كاراساسی بوده و توسط زنبورداران متخصص تحت شرایط آزمایشگاهی خاص صورت پذیر است و نیاز به آموزش دارد . تركیب ژله رویال شامل :آب 66 درصدمواد قندی 15 درصدپروتید 10 درصدلیپید 6 درصدفاكتور R3 درصدویتامین ، ریزعنصرها و نمك های معدنی1 درصدژله رویال ماده ی است که به وسیله یک جفت غده مغزی زنبوران کارگر پرستاز در سنین 3 تا 12 روزگی ترشح و مورد استفاده ملکه در تمام طول عمر و نوزادان زنبور کارگر در مراحل اولیه رشد لارو به مدت سه روز قرار می گیرد. ژله رویال همیشه به طور مستقیم به ملکه یا لارو کارگر داده شده و در کندو ذخیره نمی شود. تنها زمان ممکن بری برداشت ژله رویال زمان پرورش ملکه در مقطع بچه دهی کلنی می باشد. آنچه ملکه را از زنبوران کارگر متمیز می سازد نحوه تغذیه در طول مراحل لیسه ای ( شفیره ای) است. در واقع تمامی تخم های ماده می توانند به یک زنبور ملکه تبدیل شوند اما این تنها زمانی ممکن است که طی تمامی مراحل تکامل، شفیره ها همچون یک زنبور ملکه مورد مراقبت قرار گیرند و از ژله رویال تغذیه شوند. پرورش ملکه که توسط مکانیسم هی پیچیده ی در درون کندو تنظیم می شود، یک سری کنش و واکنش هی هورمونی و شیمییی در شفیره جوان به وجود می آورد که موجب تبدیل شفیره به زنبور ملکه می شود. یک زنبور ملکه از خیلی جهات با یک زنبور کارگر متفاوت است.