تاريخ مشاوره : پنج شنبه 17/9/1390
تاريخ پاسخ : جمعه 18/9/1390
تحصيلات : فوق ليسانس
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام
بنده مدت 3 ساله که به بیماری حملات هراس(panic attack)دچار شدم یک مدت تحت نظر روانپزشک بودم و تا حدودی بهبود پیدا کردم و بعد از اون مدتی حدود 2 سال به تمرینات مدیتیشن مشغول بودم و اوضاع روحی و روانیم بهتر شده بود ولی الان چند ماهه که دوباره بیماری عود کرده البته شدت بیماری این دفعه کمتر از دفعه قبل بوده و علائم بیماری با دفعه قبل متفاوته چیزی که خیلی من آزار میده تنگی نفس حاصل از حملات اضطرابه و از اونجایی که مدرس دانشگاه هستم این قضیه تو محل کارم برام مشکل آفرین شده. سوالم اینه که آیا در طب سنتی نسخه ای برای این بیماری وجود داره و اصولا اضطراب های از این نوع قابل درمان هست؟
با تشکر از زحمات شما و همکارانتون
پاسخ : با تشکرازمشاوره:دوست گرامی شما دچار ترس و اضطراب (هراس)شده اید ، که دلایل متعددی دارد و با رعایت موارد پیشنهادی قابل اصلاح است .سید اسماعیل جرجانی دانشمند و طبیب شهیر ایرانی میگوید: «شناختن و بکار گرفتن فواید و ضررهای حالات روحی روانی، اصلی بزرگ در حفظ سلامتی و درمان بیماریها می باشد»
اضطراب عبارت است از یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم هراس و دلواپسی با منشاء ناشناخته، که به فرد دست میدهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیتهایی که قبلاً استرس زا بودهاند یا طی آنها به فرد آسیب رسیده است باعث اضطراب در افراد میشود. همهٔ انسانها در زندگی خود دچار اضطراب میشوند، ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکلساز است. تحقیقات و بررسیها نشان میدهند که اضطراب در خانمها، طبقات کمدرآمد و افراد میانسال و سالخورده بیشتر دیده میشود.
درمان اضطراب
بعضی از موارد اضطراب اصولا بیماری نیستند و بدون نیاز به پزشک میتواند درمان شود. به این موارد، اضطراب طبیعی می گویند که طی آن اضطراب به خوبی توسط بیمار کنترل و برطرف میشود (مثل اضطراب ناشی از امتحان). اضطراب طبیعی میتواند با روشهایی از قبیل حمام گرفتن به مدت طولانی، تنفس عمیق، صحبت کردن با شخصی مورد اعتماد، استراحت در یک اتاق تاریک و ... تحت کنترل درآید.
مراجعه به پزشک زمانی ضروری میشود که خود درمانی فرد جواب ندهد، یا فرد دچار هراس بیش از حد یا علایمی جدید و غیر قابل توجیه شود. در آن صورت پزشک بعد از اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه درمان دارویی یا درمان غیر دارویی را به او پیشنهاد میکند.
درمان طب کلاسیک
متاسفانه در طب کلاسیک بدون در نظر گرفتن مزاج و طبع بیمار با داروهای شیمیایی اقدام به درمان میشود و معمولا 50% بیمارا تشدید علائم پیدا میکنند.
درمان پیشنهادی طب سنتی
- اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه
- دمکرده بادرنجبویه شبی یک لیوان
- رطب روزی 5 عدد میل شود
- حجامت عام وتکرار آن
- ذکرایام هفته روزی 100 مرتبه
از بین درمانهای غیردارویی میتوان تنآرامی (آرامسازی) , حساسیت زدایی، توقف تفکر، سرمشق دهی و ... را مثال زد. در این روشها به بیمار آموزش داده میشود که بدن خود را برای مقابلهٔ مؤثر و مستقیم با عوامل تنشزا آماده کند.
موفق باشید