تاريخ مشاوره : پنج شنبه 26/2/1392
تاريخ پاسخ : يکشنبه 29/2/1392
تحصيلات : نا مشخص
سن : 29
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با عرض سلام
مدتی است که احساس میکنم که بوی عرق بدنم تغییر کرده است. میخواستم علتش را بدانم؟ آیا این تغییر می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد؟برای رفع آن چه باید بکنم؟ بسیار متشکرم
پاسخ : باتشکرازمشاوره :از نظر متون طب سنتی عرق از حال خون و حال هضم وحال فضله ها که در اندامها باشد خبر میدهد.به سبب حالات اخلاط بدن و تغییرات آنها عرق نیز مختلف می شود.هر تنی که در وی خلطی فزونی یابد(خلط دم ،بلغم،صفرا،سودا) عرق او بوی ومزه آن خلط رامیدهد.
از نظر علمی زیادی تعریق دلایل مشخصی دارد مثل:الف -بسیاری رطوبات بدن ب-رقیق شدن رطوبات بدن ج-قوت قوه دافعه بدن د-ضعف قوه ماسکه(نگه دارنده)بدن ه-گشادگی مسام(منافذ تعریق)
عرق (خاصه عرق سرد) از سر و گردن و سینه نشانه آن است که قوه حیوانی ضعیف است یا ضعیف خواهد شد.اگرعرق کردن از بعضی اندامها بیشتر باشد علامت تجمع ماده در آن اندام است.
تعریق فراوان وغیر طبیعی به معنای عدم دفع مواد دفعی بدن در مسیرهای دیگر است، مثل یبوست و یا خشکی پوست و یا کمی دفع ادرار . بدین خاطر طبیعت بدن شما آن ماده دفع نشده را از طریق دیگری میخواهد دفع کند.
پیشنهاد میشود:
1-حتما تحت نظر یک پزشک آشنا به طب سنتی اصلاح مزاج نمائید.
2-تنظیم تغذیه بر اساس مزاج داشته باشید.
3-- حجامت عام 1 تا 3 مرحله
4- دوسین روزی یک قاشق مربا خوری میل شود.
5- خوراك اسفند اگر سرد مزاج هستید روزی یک قاشق چایخوری.
6- استفاده از حنا در كف دست و پاها
7- رفع اضطراب و استفاده از داروهای آرام بخش مثل دمکرده بابونه روزی 3 استکان.
(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشك. آرام بخش اعصاب، معده، روده و تقویت آنها، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتها آور، ضد بلغم و صفرا، شستشو دهندهی بسیار قوی كلیهها.
موفق باشید