تاريخ مشاوره : سه شنبه 28/6/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 30/6/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 27
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام برای افزایش خلط دم چه پیشنهادی دارید ؟ مزاج فعلی صفرایی تشکر
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کاربر گرامی اخلاط چهار گانه خون (دم) و بلغم و صفراء و سوداء مواد سیالی هستند که از خوردن مواد غذای و استهاله این مواد خورده شده در کبد تولید میشوند .
حکیم سید اسمائیل جرجانی در کتاب ذخیره خوارزمشاهی در این باره میگوید :خلط رطوبتی است اندر تن مردم روان و جایگاه طبیعی آن رگهاست و اندامهایی که میان تهی باشند چون معده و جگر و سپرز و زهره و این خلط از غذا خیزد و بعضی خلطها خوبند و بعضی بد. آنچه نیک باشد، آنست که اندر تن مردم اندرفزاید و به بدل آن تریها که خرج میشود، بایستد و آنکه بد باشد، آنست که به این کار نشاید و آن، آن خلط باشد که تن از او پاک باید کرد به داروها. و خلطها چهارگونهاست: خون است و بلغم و صفراء و سوداء.
و غذا های تر و اندكی گرمی چون نخودآب، گوشت بره، گوشت مرغ وتخم مرغ اهلی، گندم، لوبیا، بادام شیرین، كشمش، انجیر، خربزه، كنگر، آلوشیرین، چغندر، شیر گوسفند، فندق، شلغم، ترب، آب نارگیل میتوانند موجب افزایش خلط دم در بدن شوند.
موفق باشید