تاريخ مشاوره : پنج شنبه 26/5/1391
تاريخ پاسخ : جمعه 27/5/1391
تحصيلات : ديپلم
سن : 23
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام خسته نباشید من یه دختر23ساله هستم صورتم از بچگی کک و مک داشت الان از کک و مک هام خیلی رنج میبرم. میخواستم ببینم آیا راهی هست که بتونم کک و مک هام رو از بین ببرم؟ یه راهی که بشه تو خونه امتحان کنم و یه سوال دیگه هم دارم من صورتم اصلا جوش نمیزد. وقتی هم میزد چندماهی یک بار اونم یه دونه. اما الان حدود 8ماهه که صورتم جوش میزنه(البته نه اینکه کل صورتم پر جوش شه) اونم جوشای چرکی و بزرگ و قرمز. وقتی هم دستم بهشون میخوره درد میگیره. میخواستم ببینم علت این جوشا چیه؟ چیکار کنم که دیگه از این جوش ها نزنم؟ و اینکه جوشام که میره لکه هاشم میمونه. حتی الان 8ماهه از اولین جوشم میگذره اما هنوز لکش مونده. واسه لکه های جوش هم راهی هست؟ خیلی ناراحتم توروخدا راهنمائیم کنید.
پاسخ : با تشکر از مشاوره :کار بر گرامی ملاسما یک نوع لکه پوستی، یا ماکول (به انگلیسی: macule)، بخش کوچک مسطح تغییر رنگیافته یا کلفتشدهای از پوست میباشد که ناحیهای متمایز از پوست بهنجار پیرامون خود است .
لکههای پوستی.
در برخی منابع تاکید شده است که لکههای پوستی همسطح پوست بوده و قطری کمتر از یک (یا نیم) سانتیمتر دارند، ضایعات بزرگتر را کژنه (patch) می نامند.
این ضایعه در بیماریهای پوستی مختلف، نواحی مختلف پوست و با رنگهای متفاوت دیده میشود مانند کک و مک، پورپورا، ملاسما، برص و کهیر.
دوست گرامی پوست یک عضو مهم در حفظ سلامتی و نشاندان مشکلات بدن است در اصل زبان بدن میباشد ،و عوارض پوستی بمعنی وجود مشکلات درونی است و تنها مشکل پوستی نیست. حتما اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه انجام شود.
موارد زیر پیشنهاد میشود:
برای درمان جوش و كك و مك موارد زیر تحت نظر یک پزشک ماهر بر حسب اولویت و نیاز بیمارانجام میشود.
- اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه تحت نظر یک پزشک با تجربه طب سنتی
- مصرف آب هویچ خوراكی روزی یک لیوان میل شود و موضعی (بصورت ماسک )
- نمك اول آخر غذا تناول شود به اندازه
- حجامت عام و حجامت سر یا چانه بر حسب تجویز پزشک در زمان مناسب
- سركه انگبین روزی 2 لیوان میل شود(ترکیب عرق نعناء(2واحد)+سرکه(1واحد)+آب(1واحد) 10دقیقه جوشانده شود و با 4 واحد عسل تکیب شود میشود :سکنجبین) چندقاشق در یک لیوان ریخته و میل شود
- عرق كاسنی ناشتا یک استکان میل شود
- دمکرده اسطوخدوس شبی یک لیوان میل شود روی موضع گذاشته شود نیم ساعت شبها
- ماسك زیتون و عسل
- دمکرده رازیانه+ عسل خوراكی روزی یک لیوان
- سوپ جو هفته ای 2 بار
- روغن حیوانی خوراكی و ماساژ به صورت
- انجیر و زیتون شبی 7 عدد
- سیاهدانه و سركه (خوراكی)
- حجاكت گرم كتف و كبد درصورت نیاز
- حجامت كبد در صورت نیاز
- زالوی پشت گوش درصورت نیاز
- روغن بادام تلخ (14 شب خوراكی)
- روغن حیوانی + سیاهدانه (خوراكی)
- اسفند خوراكی (40 شب) یک قاشق چایخوری با آب میل شود.
- روغن زیتون + آب انگور سیاه + عسل ( بصورت كرم صورت)
-ژل آلوئه ورا موضعی
- عسل + قسط (بصورت ماسك)
- نمك + آویشن (خوراكی)
قابل ذکر است که موارد یاد شده با نظر طبیب با تجربه بکار میرود و تمامی موارد فوق بر حسب نیاز قابل استفاده است نه همه موارد .
در مورد اصلاح تغذیه نکات زیر توصیه میشود :
موادغذای که مضر است و کک ومک میدهد و غذاهایی كه اجتماعشان با همدیگر ممنوع است .
ماست و ترب
شیر برنج و سویق: كه باعث قولنج و حدوث نفخ در بدن میشود.
انار و حلیم (هریسه) به علت اینكه انار باعث غلیظ شدن حلیم و در نتیجه باعث انسداد (گرفتگی) در عروق شعریه میشود.
سركه و حلیم
خربزه و عسل: احتمال سنكوب شدن و سایر امراض میشو.
خربزه و مویز
كلهی گوسفند و انگور: به علت تشدید لزوجیت و بلغمیت كلهی گوسفند.
خربزه و انبه
خوردن اغذیه گرم و سرد با هم
خوردن غذاهایی كه دارای طبیعت سرد هستند با همدیگر
خورد غذاهایی كه دارای طبیعت گرم هستند با همدیگر
خوردن غذاهای نفاخ به همراه اغذیه نفاخ
خوردن بعضی از غذاها بر روی غذای قبلی (ممنوع است)
خوردن سركه بعد از برنج
خوردن اغذیه نفاخ بر روی غذاهای نفاخ خورده شده قبلی
خوردن اغذیه لزجه بر روی غذاهای لزج خورده شده قبلی
خوردن اغذیه قابضه بر روی غذای قابض خورده شده قبلی
خوردن اغذیه لطیفه مثل مخاهی و شیر و هنداونه بر روی اغذیه غلیظه
خوردن اغذیه غلیظه بر روی غذاهای غلیظ خورده شده قبلی
آشامیدن آب سرد بعد از غذاهای گرم
آشامیدن آب سرد بعد از خوردن میوهها، مخصوصا میوه های سرد (مانند: خربزه و هندوانه) كه بسیار مضر بوده و باعث تولید سم در بدن میشود.
آشامیدن آب گرم بعد از غذای شور
آشامیدن آب سرد بعد از استحمام
آشامیدن آب سرد بعد از ورزش و ریاضت و حركات عنیفه
اشامیدن آب سرد هنگامیكه معده خالی باشد (مثلا ناشتا)
آشامیدن آب سرد و بلافاصله خوابیدن
آشامیدن آب بلافاصله پس از صرف غذا خصوصا در سردمزاجان
آشامیدن آب در حین غذا خوردن
آشامیدن آب سرد بدون توقف كه احتمال دارد امراض متعددی رخ بدهد از آن جمله:
اگر سردی آن به قلب برسد، به علت انطفا حرارت غریزیه احتمال سكته خواهد بود.
اگر به كبد برسد، موجب بیماری استسقا(آسیت) خواهد بود.
اگر سردی آن به مغز برسد، موجب استرخا و سسستی اعصاب خواهد بو.
اگر سردی آن به آلات تنفسی و صوتی برسد، باعث اختلال در دستگاههای مذكور خواهد شد.
آشامیدن آب بعد از خوردن ادویه مسهله (اسهال آور)
آشامیدن آب بعد از خوردن اغذیه شیرین
آشامیدن آب بعد از خوردن اغذیه ترش
خوردن ترشی بعد از شیرینی
خوردن خربزه و هندوانه بر روی آبگوشت و گوشتها، كه موجب ثقل و حدوث امراض میشود.
آشامیدن آب سرد بعد از غذا و بعد از شیرینیها، كه مضر به دندانها و باعث افتادن زودرس آنها میشود.
موفق باشید