تاريخ مشاوره : سه شنبه 27/10/1390
تاريخ پاسخ : شنبه 1/11/1390
تحصيلات : فوق ديپلم
سن : 22
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : باسلام طریقه مصرف کندر و دانه خشخاش وخواص آن را بیان کنید. متشکرم
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کندر روزی یک نخود 15 دقیقه مثل آدامس جویده شود، و دانه خشخاش را روزی یکی دو قاشق مربا خوری میشود میل کرد.
الف _خواص کندر
اگر کندر را با آب سرد بخورید، اسهال را بند و استفراغ را قطع میکند و یکی از مهمترین خواص بسیار مفید و جالب توجه آن، تقویت حافظه و مرتفعکننده فراموشی و ضعف حافظهاست که به راستی تاثیر بسزایی دارد.
جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید و روایت شده برای قطع ادرار و بلغم میتوانید از آن مصرف کنید. مصرف کندر بویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بودهاست.
با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از ۱۰۰ نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (۳ الی ۴ ماه) از کندر استفاده کردهاند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیشفعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کردهاند کودکانشان بیشفعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.
نحوه استفاده
آن را کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف کنید. میتوانید آن را در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده کنید، البته در این حالت کندر کمی تلخ است.
از نظر حکمای طب سنتی کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشککننده و قابض و بندآورنده خون است، گازها را تحلیل میبرد و در تقویت حافظه بسیار موثر است، از خونریزیهای خارجی و خونروی از سینه جلوگیری میکند و اگر با صمغ خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی موثر است. همچنین اگر با عسل خورده شود برای رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز ۳ گرم آن را در آب بخیسانید و ناشتا بخورید برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.
ب - خشخاش یا کوکنار یک گیاه علفی یکسالهٔ گلدار است که برای تولید تریاک از آن استفاده میشود. این گیاه از تیر تا مرداد گل میدهد. بخشهای مختلف گیاه خشخاش به ویژه شیرهٔ خشکشدهٔ کاسبرگ آن که به تریاک معروف است خاصیت آرامبخش، ضد درد و ضد اسهال دارد.
در فرهنگهای مختلف دانه خشخاش بصورت خشک و بوداده یا تر در آشپزیها مورد مصرف دارد.
موفق باشید