خارش
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 608 | جديدترين عضو: Noushin | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 24
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم

تاريخ مشاوره : پنج شنبه 12/3/1390
تاريخ پاسخ : جمعه 13/3/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 27
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : هنگام پیاده روی دچار خارش شدید در تمام بدنم به خصوص قسمت رانها چه کنم
پاسخ : پاسخ : باتشکرازمشاوره: کاربر گرامی در طب امروزی خارش بعلت عدم آشنایی با مزاج و فرضیه اخلاط یک شکایت ذهنی محسوب میشود و به صورت احساسی ناخوشایند که باعث تمایل به خاراندن می شود، تعریف می گردد و شایع ترین شکایت بیماران پوستی می باشد.

خارش از طریق گیرنده هایی که به صورت پایانه های آزاد عصبی در نزدیکی محل اتصال درم به اپیدرم در پوست، مخاط، دستگاه تنفسی فوقانی و حتی قرنیه وجود دارند، دریافت می گردد. فیبرهای منتقل کننده خارش از فیبرهای منتقل کننده حس درد، مجزا و با هدایت سریع می باشند. احساس خارش از طریق راه های عصبی به قشر مغز مخابره می گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

● محرک های مولد خارش:
۱. محرک های فیزیکی: شامل انرژی خورشیدی، گرما، رطوبت (کم یا زیاد)، تحریک الکتریکی عصبی یا عضلانی.

۲. محرک های مکانیکی: مثل لمس، فشار، مکش، مواد بخصوص مثل مو، فایبرگلاس، پشم و حشرات که اینها باعث خارش فوری می شود و بیشتر از زمانی که تحریک وجود دارد باقی نمی ماند. اما در پوست های خشک و در افراد حساس باعث ایجاد احساس خارش پایدارتری می گردد.

۳. محرک های شیمیایی شامل:

الف) مواد محرک (اسیدها، قلیاها، دترجنت ها حتی آب و هوا): بیماران مبتلا به خارش مثلاً در اثر خشکی پوست، غالباً در اثر تماس پوستشان با هوا، هنگام درآوردن لباس ها دچار خارش شدید می شوند.

ب) آلرژن های تماسی (مثل نیکل)

ج) واسطه های شیمیایی: هیستامین، سروتونین، مرفین و …

به طور کلی بیماری که با خارش مراجعه می کند علت آن می تواند چند چیز باشد:
۱. بیماری های پوستی: که ابتدا بایستی به دنبال آنها بگردیم مثلاً اگزما، گزش حشرات، لیکن پلان و …
۲. بیماری های منتشره بدن: در این بیماری های سیستمیک، خارش شایع است و حتی در مواردی بیمار با این علت مراجعه می کند که در ادامه به شرح کامل این قبیل بیماری ها می پردازیم.
۳. خارش زمستانی و خارش افراد مسن: خارش زمستانی در فصل زمستان و در هر سنی ایجاد می شود و علت آن خشکی بیش از حد پوست به علت گرم کردن بیش از حد محیط و استفاده از شوینده های قوی (دترجنت ها) است.

خارش افراد مسن که تقریباً همانند خارش زمستانی است، در افراد با سن بالا دیده می شود، به طوری که ۵۰ درصد افراد بالای ۷۵ سال دچار آن هستند، اما محدودیت فصلی نداشته و در تمام سال دیده می شود.علت های خارش در افراد مسن ممکن است یک بیماری زمینه ای پوستی که به آن توجه نشده یا بیماری های زمینه ای کلیوی، کبدی، بدخیمی، واکنش های دارویی یا خارش یائسگی در خانم ها باشد.

اما شایع ترین علت آن، خشکی بیش از حد پوست می باشد که علت آن کاهش قابلیت نگهداری آب در پوست همراه با کاهش رطوبت و حرارت بالای محیط زندگی این افراد است.

البته عللی همانند سوءتغذیه، کمبود روی، کم کاری تیروئید و مصرف داروها نیز به خشکی پوست افراد مسن کمک می کند. علایم کلینیکی و درمان این نوع خارش پوست همانند خارش زمستانی است.

● دلایل خارش عمومی بدن در طب کلاسیک (که موجب غلبه سودا یا سردی و خشکی میشوند)
۱. نارسایی مزمن کلیه: شایع ترین علت سیستمیک خارش، نارسایی مزمن کلیه است. اکثر مبتلایان به این نارسایی و ۸۰ درصد بیماران دیالیزی دچار خارشند. عوامل مختلفی در مورد علت آن بیان شده است. از جمله افزایش هیستامین و درمان انتخابی آن استفاده از اشعه ماوراء بنفش B می باشد.

۲. کلستاز: خارش شکایت شایعی در بیماری های انسداد صفراوی کبد خصوصاً یرقان های صفراوی است. علل مختلفی در مورد علت خارش در این بیماران ذکر شده از جمله رسوب املاح صفراوی خاص با غلظت معین در پوست. درمان های متعددی پیشنهاد شده اما درمان انتخابی این نوع خارش، کلیسترامین می باشد.

۳. فقر آهن: یکی از علل خارش فقر آهن است. به نظر می رسد گرچه مبتلایان به کمبود آهن از خارش شکایت دارند اما خارش آنها تنها به دلیل کمبود آهن نمی باشد و عوامل جنبی دیگر نیز در این مشکل دخیل است ولی به هر صورت این نوع خارش به درمان با آهن پاسخ می دهد.

۴. پلی سیتمی ورا (تعداد بیش بیشتر از حد طبیعی گلبول های قرمز):

۵۰ درصد مبتلایان به این بیماری دچار خارش مزاحمی هستند که در تماس با آب (با هر درجه حرارتی) ایجاد می شود. در این بیماران تحریک منتشر و شدید پوستی و خارش، بلافاصله بعداز خارج شدن از آب ایجاد می شود که ۶۰ – ۳۰ دقیقه طول می کشد.

۵. خارش ناشی از آب: در این حالت، خیس شدن پوست با آب در هر حرارتی، باعث خارش شدید با یک حالت حمله ای می شود. خارش معمولاً بلافاصله پس از خارج شدن از آب صورت گرفته و حدود یک ساعت طول می کشد. پوست هیچ تغییری نشان نمی دهد و هیچ اختلال سیستمیک همراه وجود ندارد. این حالت همچنین در اثر تغییر ناگهانی حرارت پوست مثلاً صبح ها هنگام پوشیدن لباس نیز اتفاق می افتد. یک سوم بیماران سابقه فامیلی مثبت دارند. به اغلب این بیماران برچسب روانی زده می شود چون در معاینه هیچ علامت پوستی ندارند.

۶. خارش در بیماری های غدد:
الف) پرکاری تیروئید: ممکن است سبب خارش محدود در ناحیه مقعدی – تناسلی (به علت عفونت قارچی) و یا خارش منتشر (به علت افزایش جریان خون پوست و کاهش آستانه خارش و تحریک گیرنده های خارش) شود.

ب) کم کاری تیروئید: می تواند سبب خارش محدود و یا خارش منتشر (به علت خشکی بیش از حد پوست) گردد.

ج) دیابت: سبب خارش محدود در ناحیه تناسلی و یاخارش ناحیه پوست سر می گردد اما باعث خارش منتشر نمی گردد.

د) خارش در خانم ها بعد از یائسگی: می تواند محدود و یا منتشر باشد. معمولاً خارش منتشر در این بیماران، حمله ای و همراه با حملات گرگرفتگی می باشد. خارش این بیماران مداوم، اما غیرقابل تحمل نیست و باعث خراشیدن شدید نمی شود. این خارش در شب ها که بدن گرم می شود شدیدتر است.

۷. خارش به عنوان تظاهر بدخیمی ها: اگرچه وجود خارش بدون هیچ علت مشخص در یک بیمار با سنین متوسط یا بالا، معمولاً جستجوی دقیق برای یافتن یک بدخیمی زمینه ای را به ذهن می آورد، اما همراهی علتی بین خارش منتشر و بدخیمی نادر است به استثنای لنفوم هوچکین و پلی سیتمی ورا.

۸. خارش تظاهری از بیماری های روانی: این نوع خارش روانی غالباً منجر به خراش های شدید در اثر حملات خارانیدن خیلی کوتاه و ناشایع در طول روز یا شب می گردد و پوست اینها غالب اوقات بدون علامت است. برای تشخیص این گروه از علل خارش، در صورت نبودن معیارهای رضایت بخش تشخیصی، باید سایر علل خارش محدود یا منتشر را رد نمود. اضطراب و یا افسردگی می تواند باعث بروز خارش در این بیماران شود. اطمینان بخشیدن به بیمار که خارش وی مریضی نیست، ممکن است در بعضی از مبتلایان به خارش ناشی از اضطراب و یا افسردگی پایان دهد.

۹. خارش به واسطه اختلالات عصبی و سیستم دفاعی: بعضی اوقات بیماری های عصبی مانند ضایعات مغزی، MS و تومورهای مغزی می توانند باعث خارش گردند. خارش همچنین به عنوان علامت مراجعه در ایدز توصیف گردیده است.

۱۰. خارش در حاملگی: به طور کلی ۲۰ ۲ درصد خانم های حامله مبتلا به خارش می شوند که غالباً به علت کلستاز حاملگی است.

۱۱. واکنش های دارویی: اهمیت داروها در ایجاد خارش آن است که اولاً هر دارویی می تواند باعث ایجاد خارش گردد و ثانیاً آن که داروها ممکن است ماه ها پس از شروع مصرف باعث ایجاد خارش شوند.

● بررسی بیمار مبتلا به خارش با نگاه طب سنتی باید شامل موارد زیر باشد:
۱. بررسی مزاج فرد و معاینه کامل پوست
۲. اخذ شرح حال با توجه به مصرف داروها، بیماری های کنونی یا گذشته، تماس های محیطی و خشکی آور(حیوانات خانگی، غبار، مواد شیمیایی، پشم شیشه) مروری بر اعضای بدن و توجه به شکایات عمومی یا محدود به نواحی خاص بدن وضعبت کار کرد گوارشی
۳. بررسی از نظر بزرگی غدد لنفاوی یا بزرگی ارگان های داخلی شکمی
*در طب کلاسیک موارد زیر هم بررسی میشود
۴. انجام آزمایشات شامل فرمول شمارش خونی، تست های عملکرد کبدی، تست های عملکرد کلیه، آزمایش کامل ادرار
۵. ارزیابی روانی بیمار

در طب سنتی
در این زمینه برای درمان صحیح لازم هست ابتدا تحت نظر یک پزشک با تجربه طب سنتی اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه بر حسب مزاج صورت بگیرد.

پیشنهاد درمانی خارش پوستی
- اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه تحت نظر طبیب با تجربه
- رفع یبوست احتمالی با مصرف میوه تمر هندی روزی 2 عدد صبح و عصر
- حجامت عام 1 تا 3 مرحله
- خوراك سركنگبین روزی 2 لیوان
- شستشوی مواضع درگیر با سركه هر روز
- حجامت ساقین در صورت شدت درگیری و عدم پاسخ به حجامت عام
- در موارد مقاوم استفاده از تركیب پودر هلیله سیاه و عسل یك قاشق مربا خوری هر شب به مدت 2 هفته
- عناب روزی 7 عدد میل شود
-عرق شاهتره روزی 1 لیوان میل شود.


    
Short Link for this news : http://tabib-khorasan.ir/news1302.html
 نسخه مناسب برای چاپ

[-] كليات مباحث