تاريخ مشاوره : جمعه 29/11/1389
تاريخ پاسخ : سه شنبه 3/12/1389
تحصيلات : ديپلم
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام وخسته نباشید. من در روز اول عادت ماهیانه ام درد خیلی شدیدی دارم كه با خوردن قرص ایبو برو فن دردم خیلی كم می شود اما بعضی از ماه هایی كه عادت میشوم به علت اینكه نمی دانم چه غذایی در روز اول عادتم بخورم باعث می شود بعد از خوردن غذا با وجود اینكه قرص هم قبل از غذا خوردم اثر قرص از بین برود و دوباره دردم شروع شود ومتاسفانه مثلا 25 دقیقه بعداز خوردن غذا دستشو یی ام می گیرد و اسهال هم می شوم ولی نمی توانم به علت درد زیاد بروم دستشویی ووقتی خیلی خیلی به زحمت ازجایم بلندم می كنندوبه سختی به دستشویی می روم وكمی مدفوع می كنم و دوباره به رختخوابم می روم بعد ازمثلا15 دقیقه دردم خیلی خیلی كم می شود به نظر شما روز اول عادتم كه دردم خیلی شدید است چه غذایی بخورم بهتر است و یا چه دارویی برای قائدگی دردناك مفید است؟ درضمن وزن من 40 كیلو هست وقدم هم 151 و28 سالمه
پاسخ : باتشکرازمشاوره: الحیض: بالفتح، دم ٌ یدفعه رحم المراة بعد بلوغها فی اوقات معتادة. بحرالجواهر ص 147
دوست گرامی بی نظمی ماهیانه و دردهای دوران قاعدگی مشکل شایعی است ، ولی با اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه و پرهیز از مصرف سردیجات(خوردنی و نوشیدنیهای سرد) بخش عمده ناراحتیهای شما برطرف می شود.انجام حجامت عام و کمر و پائین شکم بعد از رعایت توصیه فوق تکمیل کننده درمان است.
علایم نزدیک قاعدگی:
سنگین شدن بدن زن
اضطراب
اختلال در خواب
گاهی نفخ و تورم
درد سینه
تدابیر لازم در دوران قاعدگی
1. استراحت كافی
2.تغذیه مناسب مثل مصرف آب سیب، آب هویج، بادام و کباب بره
3.پرهیز از تماس با آب و هوای سرد
4. پرهیز از نشستن در مكانهای خیلی سرد یا خیلی گرم
مهمترین علل بروز اختلالات قاعدگی در زندگیهای کنونی :
1-مصرف اغذیه نامناسب
2-استرسهای اجتماعی و خانوادگی
3-استفاده از موادآرایشی و رنگ مو بطور بی رویه
• غذاهای معتدل
نان فطیر – نیمرو – نان فرنی – سبزی خوردن – شیر تازه – كوفته (با گوشت گوسفندی)- شیر ترش – آبگوشت شیر (مانند آبگوشت معمولی به جای آب، شیر استفاده شود) – گوشت بره – آبگوشت لپه (سیب زمینی، پیاز، لیمو عمانی، لپه، گوشت گردن) – گوشت مرغ خانگی – دست و پاچه بال و گردن مرغان – خاكشیر – بادام – آش زیره و شله بریان – آب باران مناطق کوهستانی – انار شیرین – زرد آلو – به – خرمای نیم رسیده – بنفشه – شیب شیرین – كوكوسبزی – آبگوشت بزباش (گوشت گردن، دنبالچه، سبزیهای: تره، جعفری، شنبلیله، پیاز، سیر، سیبزمینی، نخود، لوبیا) – فرنی
• غذاهای سرد
كاهو – شفتالو – سبزی پلو با ماهی – آب غوره – آلو – خوراك مرغ- سركه – انار ترش – زرشك پلو با مرغ – خیار – سیب ترش – ته چین (با گوشت گاو) – اسفناج – توت فرنگی – املت- قارچ – سنجد سالاد كاهو- كدو – زالزالك – دوغ – كلم قمری – نشاسته – نوشابه – پنیر تازه – جو – آبگوشت به (مانند آبگوشت معمولی و به جای سیب زمینی از به استفاده میشود) – تخم مرغابی – برنج – گوشت گوساله – باقلا – آبگوشت همه جوره (بادنجان، قارچ سیبزمینی، پیاز، سیر، گوشت) – گوشت گاو – ماش – آب گوشت كلم سنگی (مانند آب گوشت معمولی به جای سیبزمینی كلم سنگی) مدر و برای دفع سنگ كلیه بسیار نافع است – گوشت اردك – بادنجان – گوشت ماهی – لوبیا – كله – گوشت بز- مغز – ماكارونی – آب گوشت سركه (ماند آب گوشت معمولی و به جای آب سركه ریخته شود) – دل – چلوكباب (با گوشت گوساله و گاو)– كشك بادمجان قره قوروت – آش رشته – ریواس – آش جو – آش سماق و ناردانه – سوپ مرغ – آش ریواس – خورشت بادمجان – آش زرشك – كوكو سیبزمینی – آش غوره – شیر برنج – كباب (گوشت گاو) – سالاد الویه (خیلی سرد) – آب جشمهها – لوبیا پلو ( خیلی سرد) – گوجه فرنگی- كاسنی – كیوی – بامیه – پنیر – كشك – چای – سیب زمینی – زرشك – هندوانه – شاهتوت – ذرت – باقالا – آبغوره – آبلیمو – سماق – سنجد- ساندویچها – تن ماهی – انواع كنسروها – روغن نباتی – انواع سالادها – ماست – سس سفید – قارچ – كدو – كلم قمری – نان جو- نان توست – نان تافتون – دنبلان – میگو
• غذاهای گرم
تخم مرغ خانگی – حلیم – نخود آب و آب گوشت – فسنجان – بریانی – قلیه ماهی – كره – گلابی – انگبین (عسل) – مربا – گوشت – آهو- فالوده – خامه – گوشت خرگوش – آب شور- رنجبیل – توت سفید (شیرین) – آبگرم – آبگوشت زیره (مانند آب گوشت معمولی + لیمو عمانی+ آلو + زیرهی فراوان) – گل سرخ – انجیر- مغز بادام شور- رطب گرم و مقوی- مسهل بلغم و سودا – كرفس – انجیر خشك – ترخون – گردو – آبگوشت نخود (گرم مقوی)- نعناع – گندم – ترتیزك – مغز بادام شیرین – آبگوشت مغز دانهها (گوشت قلوهگاه + سینه+ بادام، پسته، گردو+ سیبزمینی) – نخود – سوسن – تره – پیاز – نیشكر- سیر – پسته – آبگوشت خربزه (مانند آب گوشت معمولی و به جای خربزه) – زردك – فندق – زیتون سیاه – نبات – نمك- گلاب – گوشت گنجشك – چلوكباب (با گوشت گوسفندی) – گوشت بلدرچین – گوشت خروس – گوشت شتر – گوشت كبوتر – قیمه – گوشت ماهی شور – خاگینه – دارچین – فلفل – نارگیل- ریحان – ارده – شیره انگور – قهوه – گردو – كدو حلوایی – زیره سیاه بادام زمینی – زرد چوبه – شلغم – روغن حیوانی – سیاهدانه – خربزه – كنجد – كاكائو – شكلات – نسكافه – سرشیر – حلوا ارده – شكلات صبحانه – كنگر- مرصع پلو – فلافل – دنبه – روغن زیتون – روغن هسته زیتون – میوه زیتون – بستنی – شیرینی – خاگینه – شكر سرخ- انواع خوراك گوشت گوسفند – نان گندم – نان سنگك – نان بربری