تاريخ مشاوره : پنج شنبه 21/11/1389
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 21/11/1389
تحصيلات : فوق ديپلم
سن : 44
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام و عرض خسته نباشید، اینجانب 44 سال سن، 175 سانتی متر قد، 84 کیلوگرم وزن و همچنین مبتلا به فشار خون ارثی بالا ولی تحت کنترل با داروی لوزارتان 25 با تریگیسرید 528 میلی گرم در دسی لیتر و قند خون ناشتا 114 که در تست مقاومت در برابر گلوکز نیز در ساعت اول 170، ساعت دوم 130 و در ساعت سوم 87 می باشم. از تجمع توده چربی شکمی رنج می برم، ابتدا خواهش می کنم در خصوص ارتباط افزایش چربی در بدن با دریافت کالری مازاد بر نیاز و همچنین اصطلاح سوزاندن کالری و اثر آن را بر روی چربی های جمع شده در بدن توضیح دهید.
با تحقیقی که انجام داده ام اطلاعات کالری بسیاری از مواد غذای را در مجموعه ای گردآوری نموده ام تا با رعایت آن موارد نسبت به افزایش کالری مقابله نمایم لیکن خواهشمندم در خصوص موارد ذیل توضیح دهید.
1- با توجه به مشخصات فردی چه مقدار کالری روزانه نیاز دارم؟
2- مواد غذایی چربی سوز و کالری سوز مجاز کدامند؟ در صورت امکان مقادیر عددی آن را اعلام بفرمایید؟
3- مقدار و چگونگی مصرف آنها باید به چه صورتی باشد؟
پاسخ : باتشکرازمشاوره: دوست گرامی در طب سنتی برخلاف طب کلاسیک معیار تغذیه وزن و قد و BMI نیست ، بلکه مزاج و طبع هرکس با توجه به سن و جنس و عادات غذای مد نظر است.انرژی تقریبی موردنیازفعالیت های روزمره دروزن های مختلف بدن فقط در طب کلاسیک مد نظر است ولی در طب سنتی میزان فعالیت بیشتر مطرح است.
توصیه میشود به یک پزشک ماهر و باتجربه مراجعه کنید اولا تشخیص مزاجی داشته باشید و دوما اصلاح مزاج و اصلاح تغذیه برحسب مزاج داشته باشید.
نکاتی جهت اطلاع شما ارائه میشود
محمد بن زکریای رازی: « حتی المقدور بیماران را با غذاهای مناسب درمان نمایید»
حفظ سلامتی و درمان با خوردنی ها و آشامیدنی های مناسب از اهمیت خاص برخوردار هستند. بسیاری از اصول ضروری برای زندگانی مانند تغییرات فصلی درجه حرارت و محیط روانی خارج از اراده و خواست ما می باشد، ولی مصرف غذا کاملا قابل برنامه ریزی است. غذا ماده خام تولید چهار خلط می باشد، بنابراین کیفیت و کمیت غذای مصرفی اثر مستقیم بر روی کیفیت و کمیت اخلاط تولید شده دارا می باشد.
اگرچه بیشتر بیماریها به علت عدم توجه مردم به تغذیه صحیح می باشد، متأسفانه در آموزش آن کوتاهی می شود و نقش کلیدی در این رابطه به عامل عفونی و مهاجم داده می شود. آموزش تغذیه صحیح یک ابزار مهم سلامتی است که پزشک می تواند بیماران خود را با آن مسلح نماید. این روش براحتی قابل آموزش است و برای عامه مردم قابل درک می باشد و از نظر اجرائی با مشکل خاصی مواجه نیست.
از آنجا که مصرف خوراکیها و آشامیدنیها می تواند براحتی تحت کنترل قرار گیرد، فرد می تواند به مقدار قابل توجهی کنترل اخلاط تولید شده و متعاقب آن میزان سلامتی خود را برعهده گیرد.