تاريخ مشاوره : يکشنبه 14/8/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 22/9/1391
تحصيلات : ديپلم
سن : 29
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام لطفا طرز تهیه رب{به} به چه صورت است؟ایا برای مزاج صفراوی رب {به }مفید است؟
پاسخ : با تشکرازمشاوره : کاربر گرامی در کتب طب سنتی برای تهیه ربها بصورت زیر اشاره شده : برای تهیه ربوب(ربها) شرط آن است كه آب آن چیزی كه مقصود باشد (مثلا به)را چندان بجوشانند كه به ربع (یک چهارم)و ثلث (یک سوم)رسد و مجموع آن قابضتر از اشربه(شربتها) و اگر در بعضی شیرینی اضافه كنند باید قدر قلیلی باشد.
مثلا طرز تهیه ربّ جوز که جهت رفع قی و غرغرة و جهت خنّاق و درد گلو بسیار نافع است بصورت ذیل است:
آب پوست گردكان تازه را بجوشانند تا ثلث آن بماند و با مثل آن عسل و خمس آن مثلث بجوشانند تا ثلث بماند و یك اوقیه مرّصاف و نیم اوقیه زعفران و نیم اوقیه شب یمانی اضافه كنند و اگر سادة او را ترتیب دهند مثلث فقط كافی است.
موفق باشید