تاريخ مشاوره : سه شنبه 9/12/1390
تاريخ پاسخ : جمعه 12/12/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 22
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : لطفا در مورد خواص دارویی و درمانی انجیر و همچنین شیره انتهای دم برگ آن (که در درمان چه چیزی کاربرد دارد)، توضیح دهید. متشکرم
پاسخ : با عرض سلام
طبیعت آن: گرم و تر. غذاییت آن از دیگر میوه ها بیشتر است. عرق آور و کم کننده تشنگی است. ملین و مسهل است. چاق کننده است( بخصوص ناشتا). برای رفع سرفه، تنگی نفس، خشکی نای، تقویت کننده كبد. از بین برنده گرفتگی و ورم طحال. مفید در درمان. مفید در بند آمدن ادرار. با بادام و پسته مقوی بدنهای ضعیف و زیاد كننده عقل و بافت مغز. خوردن آن پیش از طعام ملین است. در جمیع افعال ضعیفتر از تازه آن است.
تشنگی آور و بر معده سنگین است. در این موارد مفید است: فلج، افراد سرد و مرطوب، کمردرد و قطره قطره ادرار کردن، صرع، نعوظ آور است. با مغز گردو برای رفع یبوست مزمن. انجیر با مغز گردو به مقدار مساوی كوبیده روزی 80 گرم خورده شود افزاینده میل جنسی و نعوظ آور است. ضماد پخته كوبیده آن به تنهایی و یا با آرد گندم و یا جو جهت زگیل و لک های پوست و درد مفاصل مفید است. سوخته آن با روغن زیتون سفید كننده دندان ومقوی لثه و سیاه كننده موی . پختن انجیر با گوشت سفت، به نرم شدن گوشت کمک می کند.
ضماد شیره ساقه و برگ آن با پیه جهت افتادن زگیل . مالیدن آبی که در آن برگ انجیر جوشانده اند مانع ریزش مو . انجیر برای جگر و معده ضعیف، مضر است خصوصاً تر آن. زیاد خوردن آن برای دندانها مضر است. مصلح خشك آن گردو و آویشن و انیسون و مصلح تر آن سكنجبین و ریباس وجایگزین آن درموارد کاربرد برای شش( ریه): مغز چلغوزه.
مقدار مصرف: از خشك آن تا 120 گرم و از تازه آن تا 400 گرم است.