تاريخ مشاوره : سه شنبه 3/3/1390
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 5/3/1390
تحصيلات : فوق ليسانس
سن : 27
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام و خسته نباشید خدمت شما من میخواستم اطلاعات غذایی در مورد: (بادام تلخ کوهی) از شما بگیرم و اینکه خواص این مغز رو برام بگید و مقایسه اون با بادام شیرین محلی و دیگه اینکه در فرایند شیرین کردن این مغز( که باید چند بار اونو توی اب جوش بجوشونن!) آیا خواص و موادغذایی اون از بین میره یا نه!؟ پیشاپیش ممنون از لطفتون خدانگهدار
پاسخ : با تشکرازمشاوره : بادام نوعی میوه است.واژه بادام ریشه و بنیاد فارسی داشته و از فارسی به زبانهای ترکی، عربی، هندی و اردو داخل شده.
دو نوع بادام وجود دارد : بادام تلخ و شیرین . هر دو نوع آن، بومی خاورمیانه است، اما قرنهاست که در اروپا و آمریکا نیز کاشته می شود. بادام بسیار مورد علاقه فراعنه مصر بوده است و آنها طعم بادام را در نان خود بسیار دوست داشتند. بادام در فرهنگ نژادی مناطق مختلف جایگاه مهمی داشته است. رومی ها بادام را در مراسم عروسی به عنوان سمبل خوشبختی و باروری به عروس و داماد هدیه می دادند. این سنت هنوز هم در ایتالیا رواج دارد.
از بادام تلخ برای تهیه روغن بادام استفاده می شود.
بادام منبع مهمی از ویتامین ها و مواد معدنی است و غنی از پروتئین ، منیزیم ، فسفر، روی ، کلسیم ، فولات و ویتامین E است
روغن بادام و نکات مربوط به آن
روغن بادام را از انواع دانه ی بادام تهیه می کنند. این روغن همان اولئات گلیسرول است که بوی ملایمی داشته و مزه آجیل می دهد. این روغن در الکل نامحلول است، اما در کلروفرم یا اتر کاملا حل می شود.
روغن بادام جانشین خوبی برای روغن زیتون می باشد. از روغن بادام در تهیه ی مارزیپان، نوقا، ماکارونی و همچنین انواع دسر استفاده می کنند.
بادام، 35 درصد ویتامین E دارد و میزان چربی های اشباع نشده ی آن بسیار بالا است. این نوع چربی قادر است که میزان کلسترول LDL را کاهش دهد.
برای ماندن خواص روغن بایستی یک فرد با تجربه رغن گیری کند.