تاريخ مشاوره : جمعه 2/2/1390
تاريخ پاسخ : شنبه 3/2/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 30
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام برای تکرر ادرار که ناشی از تورم جزیی پروستات باشه و در مکانهایی مثل جلسه کنکور مجالس و سفر با اتوبوس بیشتر نمود پیدا میکنه طب سنتی چی پیشنهاد میکنه البته با سونوگرافی این مشکل تشخیص داده شده درمان دارویی خوب جواب نداده .
پاسخ : با تشکرازمشاوره : ورم یا التهاب پروستات که پروستاتیت نامیده میشود اغلب ناشی از علل عفونی است. پروستاتیت در طب سنتی یک نوع سوء مزاج محسوب میشود که درمانگر بایستی با توجه به مزاج سرشتی و مزاج عارضی بیمار اقدام به درمان کند.
پروستات (به انگلیسی: Prostate) عضوی از دستگاه تناسلی مردانهاست و به اندازه یک گردوی کوچک، در ابتدا مجرای ادراری در لگن قرار دارد. غده پروستات در موقع انزال منقبض میشود و ماده شیری رنگ قلیایی به منی اضافه میکند. حالت ژلاتینی منی بهدلیل همین مادهاست.
پروستات در تقسیم بندی غدد بدن به درونریز و برونریز، بدلیل اینکه مواد ترشحی آن از راه مجاری به بیرون از بدن میریزد، جز غدد برونریز محسوب میشود.
مایع تولید شده بوسیله پرستات به همراه اسپرم در کیسههای منی ذخیره میشود. مایع ترشح شده بوسیله پروستات یک سوم مایع منی را تشکیل میدهد. این مایع درآمیزش کار حمل و تغذیه اسپرم را بعهده دارد. حالت قلیایی این مایع، اسپرم را در محیط اسیدی واژن حفاظت میکند.
از مواد تشکیل دهنده ترشحات پروستات میتوان به کلسیم، روی، ویتامین ث (اسید سیتریک)، اسید فسفاتاز، آلبومین و آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) اشاره کرد.
آنتیژن اختصاصی پروستات
پروستات پروتئین مخصوصی به نام آنتیژن اختصاصی پروستات یا پیاسآ (به انگلیسی: PSA) را تولید میکند که وارد مایع انزالی میشود و در زمان مناسب به حفظ حالت مایع منی کمک میکند و جلوی لخته شدن منی را میگیرد. منی اندکی پس از وارد شدن به مهبل، لخته میشود به مادهای ژل مانند تبدیل میشود و گردن رحم میچسبد. ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پس از لخته شدن منی، آنزیم PSA این لخته را حل میکند و اسپرمها آزادانه میتوانند درون رحم شنا کنند.
ورم پروستات
ورم یا التهاب پروستات که پروستاتیت نامیده میشود اغلب ناشی از علل عفونی است.
درمان طب کلاسیک
درمان پروستاتیت به عامل ایجاد کننده بستگی دارد و مثلا در درمان پروستاتیت کلامیدیایی می توان از تتراسیکلینها بهره گرفت.
پیشنهاد درمانی با نگاه سنتی
1-اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه
2-اسفند روزی یک قاشق چایخوری با آب میل شود
3-انجیر شبی یک لیوان
4-عرق گذنه روزی یک لیوان
5-حجامت عام وکمر