تاريخ مشاوره : سه شنبه 5/11/1389
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 7/11/1389
تحصيلات : دانشجو
سن : 28
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام
می خواستم بدانم نظر طب سنتی در مورد سه ترکیب بدنی که در ورزشها وعلم تغذیه وجود دارد چیست؟
اکتومورف اندومورف مزومورف
و اینها با کدام طبیعت طب سنتی همخونی دارد/؟
پاسخ : باسلام و تشکرازمشاوره:
دوست گرامی هر مکتبی طبقه بندی و تقسیم بندی خودش را دارد، در طب سنتی اصلا بر اساس سلولی و ملکولی طبقه بندی اجزاء بدن را نداریم.
طب سنتی بر اساس یک کل نگری به همه جهان پیرامون خود و موجودات روی زمین می نگرد، و همه چیز را بر اساس فرضیه طبایع چهار گانه آتش،هوا ،آب و خاک تقسیم بندی میکندو معتقد است از ترکیب این عناصر مزاجهای گرم و خشک(صفرا) ،گرم و تر(دم)،سرد وتر(بلغم) و سرد وخشک(سودا) بوجود می آیند .که بر این اساس همه موجودات جهان ما از این عناصر و ترکیب یافته اند و این مزاجها را دارند.
و در بدن ما همه اعضاء هرکدامشان یک مزاجی دارند یک سر و یکی گرم و یا تر و خشک هستند.
مزاج شناسی ظرف هستی را برای انسان تعریف می کند . و تناسب طبع انسان با ظرف را می سنجد و اساس آن برای هر مقطع از زندگی حرکت مناسب آن را توصیه می کند . و برای طفولیت و جوانی ، میانسالی و کهنسالی و پیری برنامه ریزی ویژه ارائه می کند . و ساختار طبیعت انسان را با تمام رفتارهای مادی و معنوی و گفتار و شنیداری و پنداری و دیداری و دیداری و جنی و غیر آن سازگار و همسان می سازد و تلاش و زندگی را موافق با طرح الهی برای جهت گیری سرشت نظام هستی و سمت و سوی حرکت آن طراحی می کند . در این قالب هیچگاه انسان مخالف با قانونمندی های طبیعت حرکت نمی کند و رودر روی آن قرار نمی گیرد . و از هیچ لحظه طبیعت بی بهره نمی شود و یا زمان نمی بیند .
ما هم توصیه های درمانی رفتاری و تغذیه ای که به شما میکنیم بر اساس سردی و گرمی و مزاج هرکس یا هر عضو و یا هر مشکل و بیماری می باشد. یعنی علاوه بر مباحث کمی بدن و اعضاء مباحث کیفی مثل مزاج هم لحاظ میشود.
اما در تقسیم بندی بدنی به اکتومورف اندومورف مزومورف که امروزه مورد بحث است .فقط بصورت کمی بحث شده اما از کیفیات سردی و گرمی اطلاعی وجود نداردف و ناقص میباشد.