خواص برخی گیاهان
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 608 | جديدترين عضو: Noushin | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 23
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم


خواص برخی گیاهان

تهیه کننده: دکتر فاطمه کارگرشریف

- هندوانه یا در اصطلاح حکمای  مکتب طب سنتی ایران بطیخ هندی ، مزاج سردوتر دارد و تسکین دهنده حرارت خلط صفرا وخلط دم و تشنگی است. ادرارآور و مرطب بدن است . در تعدیل مزاج افراد لاغر با مزاج گرم و خشک بسیار مؤثر است. بهترین اوقات مصرف آن بین دو وعده غذا بعد از هضم غذای اول یعنی حدوداً 2ساعت بعد آن است و مصرف آن در صبح ناشتا مضر است همچنین خوردن آن بلافاصله بعد ازغذا باعث اختلال هضم غذا می­گردد.

در افراد سرد مزاج و افراد با معده سرد مضر بوده و باعث عوارضی مانند کاهش میل جنسی و درد مفاصل می گردد که علاوه بر توصیه به مصرف کمتر آن در این افراد، جهت اصلاح این حالت مصرف هندوانه با عسل یا گلقند توصیه میشود.

- عسل را به فارسی انگبین گویند. مزاج آن گرم و خشک است. از خواص آن تقویت معده در افراد با معده سرد بوده و منجر افزایش اشتها و تقویت میل جنسی می­گردد. غرغره کردن ترکیب آن با سرکه موجب تقویت لثه و دندان و جلای دندان می شود.

در افراد سردمزاج ، در فصول سرد ودر مناطق سرد مفید بوده و در موارد عکس آنها  مضر می باشد مخصوصاً در افراد گرم مزاج که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث سردرد، عطش و امراض صفراوی وگرم شود. جهت اصلاح آن از آب انار ترش، اترج ،آب لیمو، آب و رب میوه های ترش، سرکه و گشنیز استفاده می گردد.

- بادام یا در اصطلاح حکمای طب سنتی ایران لوزالحُلو، مزاج آن گرم وتر یا معتدل می باشد. مقوی برای مغز وقوه بینایی ، ملین ، مقوی معده، مفید در زخم معده، رافع سرفه ، خشونت حلق ، سینه و تنگی نفس است و باعث خروج اخلاط سینه می باشد.

در افراد گرم مزاج به سبب افزایش خلط صفرا بهتر است با شکر مصرف شود. در معده های سردو تر سخت هضم می شود و اصلاح کننده آن مصطکی است.

- دارچین یا در اصطلاح حکمای مکتب طب سنتی ایران دارصینی، مزاج آن گرم و خشک است. مقوی  مغز، قلب،جگر و معده بوده و باعث خوشبویی دهان می­گردد. باعث افزایش ادرار و خونریزی عادت ماهیانه  و افزایش میل جنسی می­باشد.باعث پاکسازی مغز و ریه از اخلاط سرد و غلیظ می گردد.مصرف زیاد آن درزنان باردار می­تواند باعث سقط جنین باشد.در گرم مزاجان مضر بوده و می تواند باعث سردرد شود و مصلح آن کتیرا می باشد.

- موز: از نظر حکمای طب سنتی ایران در گرمی و سردی معتدل و در خشکی و تری ، تر می باشد. سخت هضم است بویژه در معده های سرد و مرطوب. چاق کننده بوده و باعث افزایش میل جنسی می گردد مخصوصاً در افراد با مزاج گرم. موجب ترطیب معده و  نرمی سینه شده و در سرفه های خشک وخشونت حلق مفید می باشد.

در افراد با مزاج سرد و و افراد با مزاج مرطوب و در مناطق با آب وهوای مرطوب باید کمتر مصرف شود چراکه ایجاد نفخ و ضعف هاضمه و تولید بلغم زیاد می کند. و برای رفع مضرات آن در این شرایط باید بعد از خوردن موز، نمک یا مربای زنجبیل یا عسل و شکر  استفاده کرد. موز را نباید صبح ناشتا مصرف کرد. مصرف آن در افراد گرم مزاج و مناطق گرم  توصیه شده و در مناطق سرد وافراد سرد مزاج توصیه نمی شود.

- انبه یا در اصطلاح حکمای طب سنتی ایران انبَج: میوه خام و نارس آن از نظر طبیعت سرد و خشک و میوه رسیده آن  گرم و خشک است. میوه خام آن در افراد با مزاج سرد مضر است. میوه رسیده آن مقوی قلب، مغز، ریه، مری، معده، کلیه و مثانه است باعث افزایش میل جنسی مخصوصاً در صورت خوردن شیر تازه خام یا کمی گرم شده بعد از آن می گردد و در باز شدن رنگ چهره، خوشبویی دهان، رفع عطش ، کسالت و سستی بدن، در رفع تنگی نفس و سرفه مؤثرمی باشد . ملین بوده  باعث افزایش ادرار می شود. در افراد با مزاج گرم مخصوصاً در صورت خالی بودن معده مضر است و در این شرایط باید با سکنجبین، آب دوغ سرد یا آب سرد استفاده شود. جهت رفع نفخ آن بهتر است با کمی زنجبیل یا نمک میل شود.

- زعفران: از نظر طبیعت  گرم وخشک است و در صورت همراهی با سایر ادویه جات باعث تقویت اثرآنها در بدن می شود. شادی آور بوده و استفاده مقدار مناسب آن باعث تقویت مغز و حواس می شود. مقوی قلب، کبد، روده ها و دستگاه تنفس و پاک کننده کلیه و مثانه است. باعث کاهش اشتها شده و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث سردرد و آسیب به اعصاب، مخصوصاً در افراد گرم مزاج باشد . جهت رفع مضرات آن بهتر است با انیسون یا سکنجبین میل شود. نور خواص آن را از بین می برد پس بهتر است دور از روشنایی و در قوطی سر بسته نگهداری شود.   


انجمن طب سنتی ایران

    
Short Link for this news : http://tabib-khorasan.ir/news3433.html
 نسخه مناسب برای چاپ

[-] كليات مباحث