تاريخ مشاوره : يکشنبه 17/11/1389
تاريخ پاسخ : يکشنبه 17/11/1389
تحصيلات : ليسانس
سن : 31
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام آیا باید در تاریکی مطلق خوابید؟ پیشاپیش از پاسخگوییتان سپاسگزارم
پاسخ : باتشکرازمشاوره:دوست گرامی برای خوابیدن تاریکی مطلق شرط خواب نیست بلکه شب و تاریکی زمان مناسبی برای خوابیدن و کمک به طبیعت بدن است.
خواب یک ضرورت زندگانی سالم است، ولی میزان آن از فردی به فرد دیگر و در هر گروه سنی متفاوت است. افراد صفراوی و سوداوی حداقل به 6ـ5 ساعت خواب نیاز دارند، در حالیکه افراد دموی به 7ـ6 ساعت و افراد بلغمی حداقل به 8 ساعت خواب محتاج هستند. نوزادان و کودکان و همچنین زنان نسبت به مردان به خواب بیشتری نیاز دارند. در افراد مسن استراحت كافی بیشتر مفید است و موجب افزایش تری و بهبود خشکی مزاج غالب برای این افراد می گردد. خواب موجب تجدید قوای جسمی و روانی
می گردد و هر کسی بعد از انجام یک دوره فعالیت جسمی و فکری نیاز به خواب را حس می کند. خواب تمامی نیروهای طبیعی شامل هضم، متابولیسم و دفع سموم و قوای مغزی را تقویت کرده و تجدید قوای اندامهای مختلف و ترمیم بافتهای صدمه دیده و بطور کلی بازگرداندن سلامتی به کشور بدن را موجب می گردد.
بهترین زمان خواب از ساعت 10 شب تا طلوع آفتاب می باشد و تنفس نسیم صبحگاهی برای سلامتی ضروری می باشد.
لازم است صرف شام حداقل 3 ساعت قبل از خواب صورت پذیرد و فرد حدود 20-15 دقیقه نیم ساعت پس از شام راه برود.
بهترین زمان برای خواب روز پس از صرف غذا می باشد و این خواب باید بیش از 30- 20 دقیقه طول نکشد، البته در تابستان تا یک ساعت اشکال ندارد. افراد سوداوی و بلغمی باید از خوابیدن در روز خودداری کنند. خوابیدن در ساعات پایانی روز مناسب نیست و موجب اختلال در خواب شب می گردد.
بهترین وضعیت جهت خواب، خوابیدن بر سمت راست بدن است. در این حالت غذا به آسانی از معده به سمت روده ها حرکت می کند و ترشحات لوزالمعده و کبد در این وضعیت راحت تر به روده ها می ریزند و قلب در بالا قرار گرفته و فشار کمتر به آن وارد می آید.
خواب بیش از اندازه موجب افزایش سردی و تری شده و به انرژی های بدن صدمه وارد می کند و اگر برای مدت طولانی این رفتار ادامه پیدا کند اعمال دستگاه گوارش مختل گردیده و ذهن سنگین و کسل می شود.