خواص شربت یا همان شراب رضوی چیست؟
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 608 | جديدترين عضو: Noushin | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 11
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم


مشاور :
دکتر جوادي
تاريخ مشاوره : شنبه 8/7/1391
تاريخ پاسخ : دوشنبه 10/7/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 29
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام
خواص شربت یا همان شراب رضوی چیست؟
ممنون
پاسخ : باتشکرازمشاوره :کاربر گرامی شراب رضوی جایگزین مناسبی برای شراب مسکر است.شراب رضوی (شراب زبیب ، شراب حلال) که به بیان حکیم عقیلی در کتاب قرابادین کبیر منقول از رساله ذهبیه امام رضا(ع) ارائه شده است.بصورت زیر ارائه میشود.

خواص دارو
نافع و پیشگیری کننده از بروز اوجاع(دردها) بارده (سرد) مزمنه مانند نقرس و مفاصل و ریاح(بادها) و غیر آن از اوجاع عصب و دماغ و معده ، و بعض اوجاع کبد و طحال و امعاو احشاء و زیادتی بلغم و رطوبات.

اجزای دارو و شیوه ساخت دارو
فرموده اند بگیر از زبیب (مویز)منقی ده رطل(90 مثقال معادل 409 گرم) و بشوی . و بخیسان در آب صافی آن مقدار که بر روی آن آید چهار انگشت. و در زمستان سه روز و در تابستان یک روز و یک شب نگاه دار.پس در دیگ پاکیزه کن . وباید که آب که در آن ریزی آب باران باشد اگر میسر بود، و الا آب شیرین که سر چشمه آن از جانب شمال باشد . و آن آب براق سفید باشد. و چنین آبی، قابل سرعت قبول گرمی و سردی است و این دلالت میکند بر خفت آب. و طبخ ده تا زبیب بخیسد و پخته و منضج(قوام) شود. پس بمال و صاف نما آب آن را و سرد کن.پس ثانیا در دیگ بریز و بگیر مقدار آن را به خوبی و به همان مقدار از هیزم که آن را طبخ دادی طبخ نما به آتش ملایم تا آن که دو ثلث آن برود و یک ثلث بماند.
پس بگیر از عسل نحل مصفی یک رطل ، و بریز برآن .و اندازه زیادتی آن را در دیگ بگیر و در خاطره نگاه دار. و بگیر پارچه صفیقی و در آن زنجبیل و زعفران (از هر یک ،یک درم=3/18 گرم) و قرنفل و دارچینی و سنبل الطیب و سنبل رومی و مصطکی و تخم کاسنی (از هر یک ، نیم درم) جدا جدانیم کوفته ، در آن پارچه انداز و سر آن را محکم ببند و در آن دیگ انداز و به آتش ملایم طبخ ده و پارچه را از پشت کفچه بمال متصل ، تا آن که قوای ادویه بالتمام در آن باز داده شود و مقدار عسل برود و ثلث مقدار زبیب مطبوخ بماند.
پس بردار از آتش ، سرد کرده ، کیسه ادویه را باز خوب بمال تا بقیه قوت آن برآید و دور کن. و شراب را در ظرفی محفوظ مدت سه ماه نگهدار تا آن که اجزای دوا متداخل یکدیگر گردند و امتزاج یابند. پس آن هنگام استعمال کن.
از عبارت کلام جناب معصوم - صلی الله و آله - مستفاد می گردد که خرقه ادویه(کیسه دواهای فوق) را مقارن انداختن عسل در مطبوخ صافی زبیب یا اندک زمانی بعداز آن باید انداخت .

زمان و مقدار مصرف
و باید که مقدار آنچه آشامیده می شود از آن یک اوقیه(34/1 گرم) یا دو اوقیه آب خالص باشد (و در نسخه دیگر ، مقدار شربت آن ده مثقال با چهل مثقال آب حل کرده است).پس هرگاه خوردی مقداری را که وصف نمودیم برای تو از طعام ، پس بیاشام از این سه قدح بعد از طعام.

ملاحظات مصرف
اگر بعد از آشامیدن آن ، خواهش آب به هم رسانی خواهش صادق (تشنگی حقیقی)، پس باید که بیاشامی نصف مقدار آنچه را اول آشامیده بودب. پس به درستی که این طریق اصلح آن است برای حفظ بدن مومن ، و زیاده کننده است برای قوت مجامعت آن و اشد است برای ضبط و حفظ آن.

موفق باشید
    
Short Link for this news : http://tabib-khorasan.ir/news3475.html
 نسخه مناسب برای چاپ

[-] كليات مباحث