تاريخ مشاوره : دوشنبه 8/3/1391
تاريخ پاسخ : دوشنبه 15/3/1391
تحصيلات : نا مشخص
سن : 30
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : خواهشمندم طریقه مصرف و خواص کندر را بفرمایید
خواهشمندم نسخه ای برای تقویت حافظه بفرمایید
پاسخ : با تشکرازمشاوره : دوست گرامی اصلاح مزاج تحت نظر پزشک و انجام حجامت و مصرف کندر و حلیله سیاه برای تقویت حافظه شما مناسب است .
طبع حلیله سیاه گرم و خشک است ،هلیله سیاه براى تقویت ذهن، حافظه و حواس ظاهرى و باطنى سودمند است و به آشفتگى ذهنى و به هم ریختگى حواس كمك مى كند. هلیله سبب تصفیه سم از بدن به ویژه خون و شست وشوى كامل معده مى شود و جریان انرژى حیاتى در بدن را متعادل مى كند. از دیگر خواص بارز هلیله، تقویت چشم ها و بالا بردن قدرت دید است. هلیله داراى انواع دیگرى به نام هاى هلیله زرد، هلیله كابلى و چینى نیز هست.
کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته ناترکسانان (Sapindales) که از صمغ آن هم به عنوان خوشبو کننده استفاده میشود. صمغ کندر را معمولاً با اسپنددانه میسوزانند.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است .
در استان فارس به درختی که کندر از آن به دست میآید بَنه میگویند.کاربردهای پزشکی و دارویی میوهٔ این گیاه را(که پوستهای چرب دارد و به اندازهٔ یک نخود است)خام میخورند. همچنین کندر نیز پس از جوشاندن به مادهای به نام سقز تبدیل میشود که مانند آدامس حالت ارتجاعی دارد، با این تفاوت که سقز بعد از فرو دادن هضم میشود.کندر را نیز برای تقویتحافظه میخورند.خواص کندر اگر کندر را با آب سرد بخورید، اسهال را بند و استفراغ را قطع میکند و یکی از مهمترین خواص بسیار مفید و جالب توجه آن، تقویتحافظه و مرتفعکننده فراموشی و ضعف حافظه است که به راستی تاثیر بسزایی دارد.جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید و روایت شده برای قطع ادرار و بلغم میتوانید از آن مصرف کنید. مصرف کندر بویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده است.با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از 100 نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (3 الی 4 ماه) از کندر استفاده کردهاند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیشفعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کردهاند کودکانشان بیشفعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.نحوه استفاده آن را کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف کنید. میتوانید آن را در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده کنید، البته در این حالت کندر کمی تلخ است.از نظر حکمای طب سنتی کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشککننده و قابض و بندآورنده خون است، گازها را تحلیل میبرد و در تقویتحافظه بسیار موثر است، از خونریزیهای خارجی و خونروی از سینه جلوگیری میکند و اگر با صمغ خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی موثر است. همچنین اگر با عسل خورده شود برای رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز 3 گرم آن را در آب بخیسانید و ناشتا بخورید برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.ناگفته نماند استفاده کندر تا دو هفته مفید است و استفاده طولانی عوارضی بهمراه دارد.موفق باشید