یائسگی به آخرین قاعدگی (عادت ماهانه) یک زن گفته می‌شود.
 حلول ماه حزیران و حجامت / توجه ویژه رهبر به احیاء طب سنتیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیابلاغ حکم نماینده موسسه حجامت ایران در استان خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیپیام تبریک به مناسبت روز پدرطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیاولین گردهمایی فعالان طب سنتی اسلامی در خراسان شمالیطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتیکتاب معرفی طب سنتی اسلامی ایرانطب سنتی,طب اسلامی,طب ایرانی,طب مکمل,طب سوزنی,گیاهان دارویی,طبیب خراسان,طب,مشاوره طب سنتی
 
 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 
به طبيب خراسان
اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمديد .


 
طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
- کاربر گرامی ؛ برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود از لینک جست و جو بالای سایت استفاده نمائید .
- در صورت مواجه شدن با مشكل فقط از لينك ارتباط با ما استفاده كرده و به مديريت سايت اطلاع دهيد .
- منتظر پيشنهادات و انتقادات سازنده شما هستيم .
آخرين بروزرساني:
تعداد مطالب سايت: 4663 | تعداد فايل هاي موجود براي دانلود: 21 | تعداد اعضاء: 608 | جديدترين عضو: Noushin | تعداد نظرات: 158 تعداد افراد آنلاين: 88
لينك به طبيب خراسان

طب مکمل و جایگزین

حفظ تندرستی در فصل بهار

مشاوره طب سنتی

اخبار طب سنتی ایران » مزاج شناسی »








طب سنتی,طب مکمل,گیاهان دارویی,مشاوره طب سنتی,طبیب خراسان
 

به پایگاه اطلاع رسانی طبيب خراسان | اولين سامانه جامع اطلاع رساني مكاتب طبی كل نگر ايران خوش آمدید.

دسته بندي موضوعات




جدیدترین مشاوره های طب سنتیبه محض خوردن غذاهایی که طبع سرد دارند هنوز غذا هضم نشده شقیقه هایم درد میگیرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا نشانه عفونت هست؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجرا پروستات بزرگ میشود و طب سنتی چه توصیه برای درمان این بیماری دارد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای درمان التهاب روده از چه داروی گیاهی می توان استفاده کرد

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر 19 ساله مجرد هستم که پایین تنم دچار سلولیت شده

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبرای اینکه دارای رحم و دستگاه تناسلی سالمی باشم و کیست و عفونت نداشته باشم چه دارویی را پیشنهاد میکنید .

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجهت رفع مشكل كولیت روده چه درمان گیاهی مناسب میباشد؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیبدنم کهیر میزنه

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمصرف خاكشیر برای رفع حالت تهوع عصبی

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا تغذیه خاص یا کاری هست که باعث بشه موهای زاید کم بشه یا کمتر رشد کنه؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیدختر دو ساله دارم که دوست دارم موهایش را بگذارم بلند شود

جدیدترین مشاوره های طب سنتیمن به راحتی لاغر و به سختی چاق می شوم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا مصرف گیاه پنج انگشت موجب تیره شدن پوست میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیآیا با قرار دادن لباس در معرض نور خورشید ضرعفونی میشود؟

جدیدترین مشاوره های طب سنتیجنینم رو در حدود 40روزگی سقط کردم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیاز عینك طبی با شماره 3.5- و 3.5- استفاده می كنم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود 2 سال است که دچار ابریزش بینی هستم

جدیدترین مشاوره های طب سنتیحدود دو هفته هست که ریزش موی شدیدی دارم


مشاور :
دکتر جوادي
تاريخ مشاوره : سه شنبه 2/3/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 3/3/1391
تحصيلات : ليسانس
سن : 37
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام . من مدت5 سال است که دچار یائسگی زودرس شده که طی این چند سال انواع داروها را برایم تجویز شده است که تا زمان مصرف مشگل من حل میشود (که به نظر خودم به صورت نرمال نیست)ولی پس از قطع داروها مشگل برمیگردد.در پی مصرف این داروها و دریافت داروی جنتامایسین، 2 است که مبتلا به وزوز گوش می باشم.در حال حاضر هیچ داروئی استفاده نمیکنم.آیا طب سنتی کمکی در این رابطه می تواند انجام دهد.در مورد حجامت نیز توضیح دهید در چه زمینه هایی کاربرد دارد.با تشکر مریم 37 ساله
پاسخ : با تشکرازمشاوره :کاربر گرامی یائسگی به آخرین قاعدگی (عادت ماهانه) یک زن گفته می‌شود. یائسگی را در معنایی وسیع تر به چند سال قبل و یک تا دو سال بعد از اخرین قاعدگی گویند.از نگاه طب سنتی این مرحله از زندگی در خانمها نوعی غلبه سردی محسوب میشود.

دراین زمان هورمون‌های تخمدانی کاهش یافته و قاعدگی نامنظم شده و بالاخره قطع می‌گردد.

علائمی یائسگی گر گرفتگی، عرق شبانه و خشکی دستگاه تناسلی است که در هر چهار زن از پنج زن دیده می‌شود.سن یائسگی بین ۴۸ تا ۵۲ سالگی است ولی ممکن است زودتریا دیرتر هم شروع شود.

آمنوره (قطع عادت ماهیانه ) یکی از اختلالات قاعدگی در زنان می‌باشد که به معنی عدم خونریزی در زمان قاعدگی در خانمهای در سن باروری می‌باشد.آمنوره فیزیولوژیک در زمان حاملگی و شیردهی دیده می‌شود.

آمنوره می‌تواند اولیه (یعنی خانمی هنگام بلوغ، خونریزی قاعدگی نداشته باشد) یا ثانویه (یعنی توقف قاعدگی در خانمی با بلوغ طبیعی) باشد.

از جمله علل آمنوره اولیه اختلالات هورمون‌های جنسی و تخمدان می‌باشد. از جمله علل آمنوره ثانویه یائسگی زودرس، حاملگی است. تخمدان پلی کیستیک، چاقی یا ورزش شدید، مصرف برخی داروهای ضد بارداری و تومور مغزی تولیدکننده پرولاکتین از سایر علل آمنوره هستند.

همانطور که اشاره شد اغلب زنان در سنین 52 ـ 48 سالگی و با توجه به شرایط مزاجی ،محیطی و فردی، یائسه می‌شوند اما اگر یائسگی در زمانی زودتر از موعد طبیعی رخ دهد مثلا در سنین 30 ـ 20 و به طور كلی قبل از 40 سالگی، دیگر یك یائسگی طبیعی محسوب نمی‌شود... در حقیقت برای این فرد یائسگی زودرس رخ داده است.

در این حالت تخمدان‌ها قادر به ساختن هورمون نیستند و به تحریكات هیپوفیز كه تنظیم‌‌كننده تخمدان‌هاست پاسخی نمی‌دهند. آمارها نشان می‌دهد یائسگی زودرس معمولا در یك درصد زنان اتفاق می‌افتد اما این اتفاق چرا ایجاد می‌شود و آیا راهكاری برای پیشگیری از آن وجود دارد؟

یائسگی یك فرآیند بیولوژیك طبیعی و گذر از مرحله‌‌ای به مرحله دیگر است. این اتفاق همراه با تغییرات مزاجی ،هورمونی، فیزیكی و روانی است كه كاملا طبیعی محسوب می‌شود اما برای بسیاری از زنان یك كابوس است. هر زنی یائسگی را متفاوت‌تر از دیگری تجربه می‌كند، حتی سنی كه یائسگی در آن شروع می‌شود در تمام زنان یكسان نیست.

علائم و نشانه‌های آن نیز خیلی منحصر به فرد است؛ ممكن است در فردی با علائم و نشانه‌های كم یائسگی شروع شود یا ممكن است با علائم بسیاری همراه باشد.

یائسگی به طور طبیعی زمانی شروع می‌شود كه تخمدان‌ها میزان كمتری استروژن و پروژسترون تولید می‌كنند و تخمك‌های باقی‌مانده در تخمدان‌ها احتمال كمی برای باروری دارند، همچنین خونریزی ماهانه متوقف می‌شود. از آنجایی كه این روند در طی یك دوره چند‌ساله اتفاق می‌افتد یائسگی معمولا به دو دوره،‌ دوران حوالی یائسگی و دوران پس از یائسگی تقسیم می‌شود. در دوران حوالی یائسگی علام یائسگی شروع می‌شوند ولی هنوز خونریزی ماهانه وجود دارد. سطوح هورمونی به صورت نامنظم بالا و پایین رفته و فرد دچار گرگرفتگی و تغییرات عادت ماهانه می‌شود.

خونریزی فرد ممكن است به نسبت معمول كمتر، بیشتر یا نامنظم شود. این یك روند طبیعی است كه به یائسگی منجر می‌شود و معمولا 3 سال قبل از آخرین خونریزی ماهانه شروع می‌شود، 12 ماه بعد از آخرین دوره قاعدگی، دوران پس از قاعدگی است كه تخمدان‌ها استروژن و پروژسترون كمی تولید كرده و تخمك آزاد نمی‌شود. البته گاهی افزایش موقت هورمون‌ها باعث خونریزی ماهانه می‌شود كه این لكه بینی عادت ماهانه محسوب نمی‌شود. در صورت وقوع خونریزی یا لكه بینی بعد از 12 ماه از آخرین عادت ماهانه حتما با پزشك خود مشورت كنید چون این می‌تواند نشانه بیماری جدی‌‌تری باشد.

گاهی زنان در سنین پایین‌تر از 40 سالگی دچار یائسگی می‌شوند كه به آن یائسگی زودرس می‌گویند. در این حالت فرد با قطع ناگهانی یا طولانی شدن فواصل قاعدگی روبه‌رو می‌شود كه با علائمی مثل گرگرفتگی، بدخوابی‌های شبانه و تعریق همراه است.

عواملی كه باعث یائسگی زودرس می‌شوند

بعضی داروها یا اعمال جراحی می‌تواند موجب یائسگی زودرس شود. هیستروكتومی كامل (برداشتن رحم و تخمدان‌ها) باعث یائسگی می‌شود ولی در هیستروكتومی (برداشتن رحم) تخمدان‌ها برداشته نمی‌شود و معمولا باعث یائسگی نمی‌شود.

شیمی‌درمانی و اشعه‌درمانی كه برای درمان سرطان‌ها به كار می‌روند می‌توانند باعث یائسگی شوند، اما معمولا این روند به صورت تدریجی رخ داده و ممكن است قبل از این كه خانمی به دوران یائسگی برسد ماه‌ها و یا سال‌ها علائم دوران یائسگی را داشته باشد.

اختلالات كروموزومی كه علت آن اختلال مادرزادی در كروموزوم ایكس می‌باشد از دیگر علل یائسگی زودرس می‌باشد.

اختلالات خود ایمنی

دوسوم زنان با نارسایی تخمدان را شامل می‌شود. در این حالت بدن برضد تخمدان‌ها و رحم شروع به ساختن پادتن می‌كند كه در نهایت باعث از كار افتادن تخمدان‌ها می‌شود. این افراد ممكن است سابقه خانوادگی از یائسگی زودرس را داشته باشند. عفونت‌های ویروسی مثل ویروس عامل بیماری اوریون نیز می‌تواند باعث یائسگی زودرس شود.
علائم یائسگی زودرس

با پایین آمدن میزان هورمون استروژن، بافت پوششی واژن و پیش‌‌آب راه خشك‌تر، نازك و شكننده می‌شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. با كم شدن نرمی و لزجی سوزش و خارش همراه با افزایش خطر عفونت مجاری ادراری واژن به وجود می‌آید. فرد ممكن است مكررا احساس ادرار یا نیاز فوری به تخلیه داشته باشد و یا دچار بی‌اختیاری ادرار شود.

به دنبال كاهش هورمون استروژن، رگ‌های خونی به سرعت گشاد شده و به دنبال آن فرد احساس گرما و سرخ شدن ناگهانی كه اصطلاحا به آن گرگرفتگی می‌گویند، می‌كند. این حالت ممكن است هر چند ساعت یكبار یا فقط گاهی رخ دهد می‌تواند در روز یا شب اتفاق بیفتد، اختلالات خواب و عرق شبانه از پیامدهای گرگرفتگی است. این بیماران معمولا از آن شكایت دارند و می‌گویند در حالی از خواب می‌پرند كه بدنشان خیس عرق شده و به دنبال آن دچار لرز می‌شوند و حتی ممكن است در دوباره به خواب رفتن یا یك خواب عمیق دچار مشكل شوند. كمبود خواب و تغییرات هورمونی بر خلق و خوی این افراد و همچنین سلامتی آنها تاثیر سوء می‌گذارد و معمولا این افراد دچار خستگی، بی‌قراری، كاهش حافظه و عدم تمركز می‌شوند.

گاهی در طی یائسگی میل جنسی كاهش می‌یابد، علت آن می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی و خلقی با تحریك‌پذیری فرد باشد.

توصیه‌های پزشكی کلاسیک

طی چند سال اول پس از یائسگی تراكم استخوان‌ها با سرعت بیشتری كاهش می‌یابد. این كاهش می‌تواند منجر به كاهش توده استخوانی و نهایتا پوكی استخوان شود.

پوكی استخوان باعث شكنندگی و ضعف استخوان‌ها می‌شود و به دنبال آن استعداد فرد برای شكستگی‌های لگن، مچ و ستون فقرات افزایش می‌یابد. به طور متوسط نیمی از زنان بالای 50 سال به علت پوكی استخوان دچار شكستگی در طول زندگی می‌شوند. تغذیه سالم به خصوص مصرف مواد غذایی حاوی كلسیم، ویتامین D همچنین رژیم غذایی سالم كه شامل میوه‌جات، سبزیجات، غلات و محدود كردن چربی‌های اشباع و قندها می‌باشد می‌تواند كمك زیادی در پیشگیری از پوكی استخوان داشته باشد. ورزش منظم و حداقل روزانه 30 دقیقه و بصورت ملایم مانند پیاده‌روی، شنا و... می‌تواند باعث كاهش استرس، مشكلات روحی، پوكی استخوان، بهبود خلق و خو و وضعیت خواب شود. در مرحله اولیه یائسگی، برای كاهش علائم آن و حفظ سلامتی فرد معمولا پزشك هورمون استروژن و پروژسترون را به صورت دوره‌ای تجویز می‌كند تا سیكل قاعدگی ایجاد شود اما این زنان حتما باید تحت نظر پزشك باشند و تا زمانی كه وی تشخیص دهد به هورمون درمانی ادامه دهند.

تشخیص به موقع یائسگی زودرس از اهمیت زیادی برخوردار است چرا كه با بروز این اختلال تخمك‌های باقی ‌مانده تخریب می‌شوند و این به معنی ناتوانی برای فرزنددار شدن است و با تشخیص به موقع امید برای بارداری نیز افزایش می‌یابد. احتمال فعال شدن دوباره تخمك‌ها تنها در 10 تا 20 درصد این بیماران و در صورتی كه دلیل بروز آن اختلالات ژنتیكی نباشد وجود دارد. احتمال بروز یائسگی در سن نوجوانی نیز وجود دارد پس با توجه به این كه اختلال در قاعدگی در هر سنی ممكن است آغازی برای یائسگی زودرس به حساب بیاید به همه زنان و دختران توصیه می‌شود در صورت مشاهده چنین اختلالاتی بلافاصله با پزشك خود مشورت كنند.

توصیه های طب سنتی
- عرق رازیانه + عسل روزی یک لیوان میل شود
-حجامت عام-حجامت ساکرال
- اسفند به مدت چهل شب
- انجیریازیتون شبی 7 عدد
- بوییدن گل سنجد
-عرق گل سنجد شبی 1استکان
- بادکش قسمتهای داخلی ران شب درمیان 14 جلسه
- استفاده از طلا
- لمس نرمی گوش ونوک پستان
- حجامت گرم تخمدان و كمر
- عسل واژینال به مدت 14
- عسل ناشتا و شبانگاه
- ترک سردیها
- سنجد خوراکی روزی 7 عدد
- استفاده از غذاهایی مانند : آبگوشت – نخود آب – املت خرما- روغن زیتون-سعز
- فصد بازلیك در صورت دیر جواب دادن

موفق باشید

    
Short Link for this news : http://tabib-khorasan.ir/news2394.html
 نسخه مناسب برای چاپ

[-] كليات مباحث