تاريخ مشاوره : شنبه 21/3/1390
تاريخ پاسخ : يکشنبه 22/3/1390
تحصيلات : ديپلم
سن : 33
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : چگونه میشود مزاج بلغمی را به اعتدال رساند و از عوارض ان کاست وایا استفاده از مواد گرم زیاد ضرر ندارد دستور العملهای لازم غذایی و نوشیدنی را در صورت امکان به من معرفی کنید در ضمن پشت من وصورتم بسیار جوش چرکی که خون تیره از ان بیرون میاید میزند قد من 152 ووزنم 60 کیلو میباشد
پاسخ : با تشکرازمشاوره:کار بر گرامی مزاج بلغم دارای طبع سرد و تر بوده که در زیر بعضی موارد ارائه میشود ، گاهی یک نفر طبیعت سرشتی اش سرد وتر هست و گاهی یک نفر بصورت عارضی دچار سردی و تری شده ، لذا معمولا مزاج سرشتی تعدیل میشود البته با شرایط سن و جنس و شغل و مکان زندگی ، اما مزاج عارضی که سوء مزاج هست باید تحت نظر یک پزشک با تجربه درمان شود، شما کدام یک را میخواهید تغییر دهید ؟ توصیه میشود با یک طبیب با تجربه در منطقه زندگی خود مشورت کنید.
آدمهای با مزاج (طبع) سرد و تر (بلغمی مزاج)
الف - تیپ و ظاهر :
سفیدی پوست ونرمی آن ، سفیدی و بی فروغی رنگ چشم، سفیدی زودرس موها ، بی مو ، رقیق وفراوان ، چاقی ودرشتی بدن
ب - از نظر بازتابهای روانی ورفتاری : گرایش به علوم عقلی وریاضیات، حسابگر ومحتاط، بدبهاروبدزمستان، منطقی وعاقل، میانه رو-محتاط وگاهی ترسو، تجارت پیشه، بدون استعدادریسك، آرام-منزوی ودارای حركات كند،منظم ودقیق، گذشته نگر، ظریف وریزبین-حساس، كینه توز، دارای استعدادافسردگی، بی علاقه به یادگیری، نیازمند محبت، اهل سازش -متاثرازدیگران- بی اراده، درون گرا-خودخور- منفی باف، فراموش كار-كندذهن، میل جنسی كم وتوان جنسی كم، راحت وبی قید به اكثر مسائل
پ-از نظرسازگاری باغذاها :
سازگاربا غذا های گرم و لطیف چون نخودآب، آبگوشت، گوشت مرغ وكبوتر، پنیر، گردو، نارگیل،شنبلیله، سیر، دارچین، آویشن، رازیانج، مقل و بالنگو
ج - علایم بیماری دراثر غلبه بلغم:
سپیدی،نرمی وسستی پوست،سنگینی حواس، ریزش لعاب دهان وآب بینی رقیق غیرسوزان، آروغ ترش و ضعف معده(با خوردن ترشیجات)، ضعف جسم ومفاصل، بی میلی به غذای صبح، سكته، برص، سفیدی ادرار، دردعقب سر، خواب زیاد(سطحی) خواب دیدن آب باران وبرف وادویه،
د- پیشگیری از بروز غلبه خلط :
نخوردن غذاهای سرد وتر درفصول سردسال مانند (ماست، خیار، هندوانه، كاهو، آلو، اسفناج، نارنج، پرتقال، برنج وگوشت گاو وگوساله وبز و ماهی ، مرغ وتخم مرغ شهری) خوردن دم كرده استوخدوس یا چای زنجبیلی.