تاريخ مشاوره : شنبه 27/1/1390
تاريخ پاسخ : شنبه 27/1/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 3
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با سلام
مشاوره ای برای درمان صرع قاعدگی می خواستم همینکه باید به چه دکتری مراجعه کرد اعصاب زنان غدد
آیا با هورمون درمانی قابل دران است و یا باید قرصهای صرع متداول را مصرف کرد از نظر تغذیه چه باید کرد و شما از نظر این طب چه توصیه و تجویزی می نمایید
در ضمن سه سالی است که به یکباره دچار این مشکل شده است و نوار مغز نیز مشکلی نشان نداده ولی هر از گاهی بعد اتمام پریود یک تا سه روز بعد دچار تشنج یک دقیقه ای میشود
وزن 45 سن 39 کارمند قد 154
در ضمن حدود بیست سال ÷یش عمل کیسه صفرا داشته است
سابقه کیست تخمدان نیز داشته اند و آروغ مداوم نیز رنج می برند
با تشکر
پاسخ : با تشکرازمشاوره:بیماری صَرع (به انگلیسی: epilepsy) اختلال مزمن و طغیان عمل مغزی است که به علت تخلیه الکتریکی نامتعارف و متناوب نورونهای مغز ایجاد میشودو علائم آن حملات ناگهانی و موقت بیهوشی و تشنج متناوب با فواصل سلامت ظاهری است.
گاه علت صرع وجود یک اختلال ساختمانی در مغز مانند تومور است اما در اغلب موارد هیچ علت خاصی یافت نمیشود. در برخی از کودکان مبتلا، حملات تشنج به دنبال یک محرک حسی مثل نورهای شدید بروز میکنند و گاه هیچ عامل شروع کنندهای وجود ندارد.از علل شناخته شده صرع تومورهای مغزی، بیماریهایی که بر رگهای خونی مغز اثر میگذارند و انواع سموم میباشد. به غیر از صرع علل متعدد دیگری نیز برای تشنج وجود دارد که یکی از آنها تب بالاست (تشنج ناشی از تب).
انواع صرع
انواع مختلفی از تشنجهای صرعی تاکنون تعریف شده است. در بچهها تشنجهای تونیک – کلونیک شایعتر است، بیشتر از سه چهارم کودکان مبتلا به صرع، از این نوع تشنج رنج میبرند، صرع کوچک یا ابسانس دومین نوع شایع صرع در کودکان است. صرع موضعی یا صرع حرکتی و صرع نسبی یا پارشیال خوشخیم از دیگر انواع صرع هستند.
صرع بزرگ یا تشنج تونیک – کلونیک شایعترین نوع صرع، صرع اصلی (Grand mal) است. این صرع هنگامی رخ میدهد که مناطق حرکتی مغز دچار عارضه شده است و اسپاسمهای شدید و بیهوشی را دربردارد. در اغلب موارد صرع اصلی، قبل از آغاز حمله و غش به بیمار یک حالت درونی دست میدهد که این اخطار خوانده میشود. این حالت در لاتین Aura نامیده میشود و میتواند به صورت روانی یا جسمی باشد. مثل شنیدن صدایی (جسمی) و یا احساس خوشبختی یا بدبختی (روانی). بیمار ممکن است بوی مشخصی را حس کند و یا گمان کند که نور درخشندهای میتابد. بعد از چند لحظه بیمار بیهوش میافتد که این مرحله کوتاه، تونیک است که تمام ماهیچهها متشنج و منقبض میشوند، تنفس بیمار قطع میشود و رنگش نیز ممکن است کبود شود. مرحله بعدی کلونیک است که اندامها تکانهای مختصری میخورند. در خلال این مدت بیمار ممکن است زبانش را گاز بگیرد.