تاريخ مشاوره : شنبه 20/1/1390
تاريخ پاسخ : يکشنبه 21/1/1390
تحصيلات : ليسانس
سن : 35
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام آیا درسته که هسته میوه ها ضدانگل است؟؟آیادر موردتمام میوه ها صدق میکند یا بعضیها فقط؟خوردن میوه هاباهسته مثلا سیب مضر نیست؟ ممنون
پاسخ : با تشکرازمشاوره:هربخشی از یک گیاه یا یک میوه کیفیت (سردی و گرمی) و خواصی دارد، هسته میوه ها هم همینطور هستند، ولی نمیشود گفت همه میوه ها را با هسته بخورید، چون بعضی سرد مزاج و برخی دارای مزاج معتدل یا گرم هستند، که ممکن است با مزاج شما سازگار نباشد، لازم است ابتدا مزاج خود را بشناسید ( میتوانید از سایت طبیب خراسان بهره ببرید) .و در ادامه بعضی میوه ها و دانه ها بر اساس طبع و مزاج سرد وگرم معرفی میشوند.
میوه ها و دانه های گرم وتر :
انجیر ، انگور ، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم خربزه ، توت (شاه توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو ، کنجد ، گلاب ، لوبیا قرمز
میوه ها و دانه های گرم و خشک
. انبه ، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، بولاغ اوتی ، پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه ( دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ، چای ، خردل ها ، خرما ، خرمالو ، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ، زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه ، موسیر ، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل .
میوه ها و دانه های معتدل :
برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه ، کاسنی ، کاهو ، موز .
میوه ها و دانه های سرد و تر :
اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه ،
میوه و دانه های سرد و خشک
ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک .
در مورد سیب جواب شما بدون اشکال است