تاريخ مشاوره : سه شنبه 12/11/1389
تاريخ پاسخ : سه شنبه 12/11/1389
تحصيلات : دانشجو
سن : 20
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : با عرض سلام و خسته نباشید .انگشتان پاهای من همیشه سرد است و این در زمستان شدت می یابد و باید حتما سه چهار تا جوراب بپوشم حتی در خانه . لطفا راهنمایی ام فرمایید.
پاسخ : باتشکراز مشاوره: دوست گرامی برای تشخیص مزاجتان به سایت اینجانب مراجعه کنید، قسمت مزاج .
www.tabib-khorasan.com احتمالا دچار غلبه سوداء یا بلغم شده اید ، توصیه میشود بعد از اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه موارد زیر را رعایت نمائید.
الف - پیشگیری از بروز پیش آمدهای نامناسب كه تحریك وهیجان رابدنبال دارد،
ب - خوردن انجیر وكشمش و دم كرده سنبل طیب+ گل گاوزبان + لیموعمانی
مصرف زعفران، كم خوردن غذا بعدازعصر، كنجدوشكر، شیرگاوباشكر، كره، موز، بعدازگرفتن موم عسل اضافه نمودن یك چارك آن دریك سیر مصطكی، زنجبیل، فلفل در وعده ها و برنامه های غذایی.
ج- ماساژ اندام با روغن کنجد روزی 3 مرتبه.
د- عرق شاهتره روزی یک لیوان .
ه- نرمش و پیاده روی روزی یک ساعت.
و- رفع یبوست احتمالی با مصرف انجیر یا زیتون روزی 7 عدد.
ترک سریجات هم لازم هست
• غذاهای سرد
كاهو – شفتالو – سبزی پلو با ماهی – آب غوره – آلو – خوراك مرغ- سركه – انار ترش – زرشك پلو با مرغ – خیار – سیب ترش – ته چین (با گوشت گاو) – اسفناج – توت فرنگی – املت- قارچ – سنجد سالاد كاهو- كدو – زالزالك – دوغ – كلم قمری – نشاسته – نوشابه – پنیر تازه – جو – آبگوشت به (مانند آبگوشت معمولی و به جای سیب زمینی از به استفاده میشود) – تخم مرغابی – برنج – گوشت گوساله – باقلا – آبگوشت همه جوره (بادنجان، قارچ سیبزمینی، پیاز، سیر، گوشت) – گوشت گاو – ماش – آب گوشت كلم سنگی (مانند آب گوشت معمولی به جای سیبزمینی كلم سنگی) مدر و برای دفع سنگ كلیه بسیار نافع است – گوشت اردك – بادنجان – گوشت ماهی – لوبیا – كله – گوشت بز- مغز – ماكارونی – آب گوشت سركه (ماند آب گوشت معمولی و به جای آب سركه ریخته شود) – دل – چلوكباب (با گوشت گوساله و گاو)– كشك بادمجان قره قوروت – آش رشته – ریواس – آش جو – آش سماق و ناردانه – سوپ مرغ – آش ریواس – خورشت بادمجان – آش زرشك – كوكو سیبزمینی – آش غوره – شیر برنج – كباب (گوشت گاو) – سالاد الویه (خیلی سرد) – آب جشمهها – لوبیا پلو ( خیلی سرد) – گوجه فرنگی- كاسنی – كیوی – بامیه – پنیر – كشك – چای – سیب زمینی – زرشك – هندوانه – شاهتوت – ذرت – باقالا – آبغوره – آبلیمو – سماق – سنجد- ساندویچها – تن ماهی – انواع كنسروها – روغن نباتی – انواع سالادها – ماست – سس سفید – قارچ – كدو – كلم قمری – نان جو- نان توست – نان تافتون – دنبلان – میگو