تاريخ مشاوره : دوشنبه 15/12/1390
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 18/12/1390
تحصيلات : دانشجو
سن : 21
گروه : طب سنتی اسلامی
سوال : سلام کرم گل بنفشه از چی درست میشه؟چه فوایدی برای پوست داره/ایا میشه از عطاری تهیه کرد؟
پاسخ : باتشکرازمشاوره :کاربر گرامی کرم گل بنفشه از گیاه بنفشه بوجود می آید،بَنَفشه نام نوعی گل است از تیره بنفشگان (Violaceae) که بیشتر در نواحی معتدل جهان یافت میشود. گلی است با ساقهای کوتاه و رنگ آن بنفش، یا زرد و بنفش است. این گیاه دارای طبع معتدل و خواص درمانی و پزشکی هست.در درمان بیماریها و بثورات گرم پوستی خیلی بکار میرود و از دارو گیاهیها قابل تهیه است.
بنفشه به طور طبیعی درشمال ایران میروید، ولی با توجه به این که امروزه به عنوان یک گل زینتی درباغچهها کاشته میشود، میتوان آن را دراکثر نقاط ایران مشاهده نمود.به بنفشه گل زیر برف می گویند.زیرا آن را در زمستان می کارند.
بر اساس طب سنتی ایران تمامی قسمتهای بنفشه از جمله برگ، گل، دانه، ریشه، و سرشاخههای گلدار مصرف دارویی دارند.
بنفشه مرطوب، تند، سرد واندکی تلخ است و دارای ویژگی هایی چون : ضد التهاب، خلط آور، محرک، ادرار آور (مدر)، ضد تومور، ضد رماتیسم، ملین، ضد میکروب، معرق، مسهل، تثبیت کننده دیواره مویرگها و تصفیه کننده خون است.
شربت تهیه شده از دم کرده آن را برای درمان سرفه میتوان استفاده کرد. به دلیل غنی بودن از لحاظ مواد صابونی، خلطآور خوبی است و باعث تقویت و استحکام خونی میشود. دو قاشق غذاخوری از پودر گیاه را در نیم لیتر آب جوشیده و با اضافه کردن مقداری شیر و عسل آن را مصرف میکنند.
دم کرده بنفشه را بعد از تغلیظ به صورت کمپرس برای درمان بیماریهای پوستی میتوان استفاده نمود. برای درمان رماتیسم میتوان از کمپرس دمکرده گیاه بر روی موضع، روزی دوبار استفاده کرد. از پودر گیاه و آب خمیری درست میشود که برای بهبودی زخمها و جراحات مفید است .
دانه بنفشه به مقدار ۶ تا ۱۰ گرم، اثر ملین در اطفال داشته و مصرف ۷ تا ۱۵ گرم آن در ۱۵۰ گرم آب، اثر مسهلی ملایم ظاهر میکند. از روغن بنفشه میتوان برای جلوگیری از ریزش موی سر، شوره سر، خارش پوستی، زیبایی پوست، ورم لثه، سردرد و خونریزی بینی استفاده کرد.
به طور کلی از گیاه بنفشه میتوان در برطرف کردن مواردی مانند:گلو درد چرکی، خشکی بینی، برفک دهان، خارش پلک، روشن کردن پوست، جوش صورت، مشکلات ادراری، اختلالات جلدی مزمن و زخمهای ترشحدار استفاده کرد.
در هنگام استفاده از بنفشه ذکر این نکته ضروری است که دراثر مصرف مقادیر زیاد آن به دلیل داشتن مواد صابونی به تهوع و استفراغ منجر میشود.
موفق باشید